Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 351
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Подкрепям Панова, че истината е в ежедневния спорт. Всичко останало само временно облекчава, но като цяло нещата само ще се задълбочават във времето. На мен ми отне две години да установя кой е моя спорт. На всеки му помага различно натоварване.

# 196
Джена, Честито от Heart!
Нека разбирателството, щастието и хармонията да са ви спътници в живота.

А сега ще се оплача от 2 неща:

1. свекървата Confused
С нея вече сме на нож. Преди 2 седмици за пореден път се чудеше за какво ми е да ходя на 2 места да се следя и каза, че тя била супер спокойна за тази ми бременност - виждала е снимка от 10 гс на бебешко и каза, че всичко е супер.
(Тя е лекар, но не гинеколог, а аз съм с патологична бременност след скорошно секцио, като за вродената ми тромбофилия, гестационния диабет и хипофункцията на щитовидната жлеза трябва стриктно следене от специалисти)
Това нейно спокойствие го разбирам като тотална липса на интерес към състоянието ми и беше капката, която ми преля дългогодишно пълнената чаша.
Ааа и не търси да вижда внучка си. Има възможност да идва вкъщи, винаги съм и го напомняла и в началото на ИП и инсталирах скайп, за да може да си я вижда по всяко време - "екстри" от които тя рядко се възползва.

2. предната ми плацента Stuck Out Tongue Winking Eye
Вече съм в 18 гс, а все още не си усещам бебето Sad С миналата бременност (първа) започнах още в 16 гс да усещам движенията й, а сега нищо и няма да крия този факт ме притеснява.

# 197
Лали, за плацентата, може сега да не усещаш още защото е предна, а преди да не ти е била предна. Провери в документацията и ако предишната ти е била задна да речем,затова си усещала по- рано. Споко до две седмици ще имаш ритници.
Мен снощи ме ритаха яко ,цяло нощ не мигнах,явно се извърташе нанякъде риташе ме надолу към изхода....
  А за съкровището хич не обръщай внимание.Това най- съм го мразила като съвет да не обръщам внимание,като то ти е на главата и дразни .
Аз съм 21 години със свекърва. В момента не си говорим. Каквото си иска прави,теле смотано е. Всичко ние плащаме и само за другите гледа.Все се оплаква от нас,все сина и е крив. Но иначе ако не е той.... И е една сценаристка. Знае не знае разказва измишльотини на хората.
Та като не ще,не я и кани. Щом и скайп има и покана, а не идва,много ти и трябва.
Вчера например моята първа си взе най- хубавата царевица,мъжа беше взел пет царевички,сварих ги,е избра си най- хубавата а за нас останаха една хубава и другите без зърна едни хилави,че и бърза първа да си вземе,да не заслабне. А миналата седмица са и се обадили за починал роднина и не е казала на сина си,какво го интересувало.....абе теле му кажи и тва е.Някой да не се обиди ама таз зодия си е теле. Каквото си науми си прави.
Аз да се махнем от тук,няма и да я видя.
Затова ,то не е хубаво да се заричаш,но ще гледам ,правя,струвам да не живея с децата си след време. Всеки да си знае къщата.
А ти задължително трябва да се следиш само заради тромбофилията да речем,отделно другите неща.
Не определя тя на колко места ще се следиш,тя ли плаща?
Аз се следя на три места да речем.

# 198
Изгубен, да, задна беше. Но аз си лежах на кълката, че уж второто бебе по от рано се усещало и доста се изненадвам, че при мен не е така.
Не, не ми плаща тя Joy Но на второто място, където ходя по ЗК е в медицинския център, в който тя работи и почвам да си мисля, че просто не иска да се следя там.

# 199
Ох тези свекита.  Аз като се запознах с моята , тя бе на 37 години тогава  ( преди 19 години). Разведена жена, която не може да се съобразява  с никой друг освен с себе си. Много сме се карали. Дори ме е гонила от апартамента й. Това, което й забиваше нож в сърцето,  бе че синът й винаги бе зад мен. Сега временно живеем заедно.  Не говоря с нея, ако съпругът ми не е в стаята,  защото инак после преразказва някакви измишльотини.  И най-важното - не правя никакви непоискани жестове към нея, защото тя не ги оценява, а после аз се нервирам. Това е както ти Лали си инсталирала скайп и очакваш тя да отговори на жеста ти......само се ядосваш после. Също аз не бих се следяла там където работи тя. Може пък нейните колежки да са те харесали и тя да се дразни от това, щом казваш че усещаш че не иска да се следиш там. Въобще аз съм емоционален темерут,  когато комуникирам със свекито и тя не може да разбере кое ме дразни и така да се възползва от ситуацията.

# 200
Същата история, skrubi.
Вече не говоря с нея, ако иска да знае нещо да звънни на сина си и съм до тук с английското си възпитание към нея.
Както тя казва и на мен ми е спокойно за нея и не се притеснявам вече хич Joy

# 201
Явно чувствата са повсеместни към свекитата. Хахах.
Обаче и аз ще стана свеки . Та да не стане оная приказка ,,Права е била мама,,

Та затова надалече да са младите и ако те поканят да помогнеш отиваш.Толкова ли е трудно.
Лали аз бих се следяла другаде,но пък ако е човек ще се радва да знае подробности от колегите си. Луда работа.

Скруби и ние не си говорим. Най- ми е добре така.

Аз съм сега на 37 представям си се свекърва хахахах

# 202
Моето свеки е родило на 16 години,  а и нейната майка я е родила на 16 години. Когато съпругът ми стана на 30 и още нямахме дете, те вече се тресяха от нерви. 
Мамите, които са от Младост,  бихте ли казали няколко имена на педиатри от 25 ДКЦ. Сега имам време и бих искала да започна да се ориентирам.  Въобще цялото семейство трябва да се изместим на ЛЛ в Младост. Жанинче,  спомням си, че ти каза, че сте бивши местни.  Сподели кой ви лекуваше?

# 203
Някой ползвал ли е лактажин сега през бременността?
Чудя се дали да не взема един курс да направя.Пише че става за бременни. То са си разни полезни бактерии.
Или това интимохелп? Но то не пише че е за бременни,и не пише че има лактобацилус, а витамин С имало.

Аз гледам вече да пия сутрин и вечер лактофлор,ям кисело мляко,пия витамин С, мия се със вода с разтворена сода за хляб, мажа клотримазол,външно, но имам пак леко гадно чувство  на парене. Ще взема да редувам и с калиев перманганат да се мия. Взех да пера бельото с бебешки сапун,да го гладя. Само през деня седя с ежедневна. Вечер съм по бельо.
И ако продължава ще слагам някакви глобули пак.

# 204
По темата със свекървите много може да се изпише и за съжаление не в позитивен аспект (в повечето случаи). Ние сега сме за седмица при моята ... Къса ми нервите. Преди живеехме с нея и винаги за всичко съм си мълчала и преглъщала , но сега от хормоните ли , изобщо не мога да се сдържам, та гледам да не комуникираме много 😬 Последно снощи обаче се наложи да ѝ направя забележка, тъй като вечерях , а тя седеше до мен и най-безцеремонно си запали цигара! А преди това ми вика:"Ти сега да не вземеш да се ваксинираш за Тея измислени вируси(не вярва в Ковид 19,но вярва в рептили и извънземни😭), че ще ми навредиш на внучето. Обясних ѝ, че бременни не се ваксинират, но като родя бих взела мерки. Отговорът ѝ беше"Прави си каквото искаш като родиш , няма значение". На въпросът ми"Т.е мен кучета ме яли и сега съм важна, защото съм инкубатор за продължаване на рода?" отговорът ѝ бе едно искрено "Ами да!
 Оттам нататък няма какво да коментирам повече.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 15:04 от ellina90

# 205
  • Sofia
С моят мъж сме от 15 години заедно. Първите седем години се дразних, че не ни помагат особено свекърите и че не звънят често, а следващите 8 години се радвах, че е така. Не обичам да се обяснявам - как изкарваме, има ли някой болен, как го лекувам, лекувам ли го...

# 206
Абе момичета, като Ви слушам и се чудя какви са тези жени  😢 Направо настръхвам от ужас!
Моята свекърва ми е като втора майка, от 12 години съм им в къщата и тя все гледа да ме изненадас нещо. Винаги когато може с повод или без повод да ме зарадва го прави, я ми взима дребни или големи подаръци, а когато идва на София (обикновенно една седмица за обучение) се глезим по магазините, в парка, на сладкарничка, на зоологическата и винаги се опитва да ме обгрижва. Да не говорим сега като съм бременна като ходим при тях постоянно гледа какво ми се яде и веднага го прави, не ми дава да пипна нищо и изнамери от всички комшии всички полодоеве които са в този сезон, всеки ден е нещо ново Simple Smile  Даже безалкпхолна бира ми се пиеше и още на другия ден имаше цял стек 😂
Благодарна съм на Господ, че ме прати в това семейство, защо те са вече и моето семейство!
Но, ако трябва да бъда честна и мъжът  ми  също се чувства като удома си когато сме при моето семейство и перфектно се разбира с тъщата, което също е неприсъщо 😂
Обаче както бях писала на Форевър за всичко свързано със нашите решения никой не си позволява дори да пита, ако не сме споделили с тях и това е прекрасно за взаймоотношенията ни. Дори сега май бяха разбрали, че съм бременна, но никой не си позволи да попита докато не казахме в 18г.с  😂😂😂
Та явно има и такива свекърви Simple Smile

# 207
Някой ползвал ли е лактажин сега през бременността?
Чудя се дали да не взема един курс да направя.Пише че става за бременни. То са си разни полезни бактерии.
Или това интимохелп? Но то не пише че е за бременни,и не пише че има лактобацилус, а витамин С имало.

Аз гледам вече да пия сутрин и вечер лактофлор,ям кисело мляко,пия витамин С, мия се със вода с разтворена сода за хляб, мажа клотримазол,външно, но имам пак леко гадно чувство  на парене. Ще взема да редувам и с калиев перманганат да се мия. Взех да пера бельото с бебешки сапун,да го гладя. Само през деня седя с ежедневна. Вечер съм по бельо.
И ако продължава ще слагам някакви глобули пак.

Преди години имах постоянно бяло течение и все си носих ежедневни превръзки, но по едно време някъде прочетох, че не са полезни, защото задържат влагата, която съответно не усещаш, защото все пак са абсорбирали нещо, но пък си седи в допир с теб, а и повечето превръзки са ароматизирани, което също не е добре. Та спрях да си слагам и малко след това нещата доооста се подобриха. Сега си слагам в много краен случай, сигурно 3 пъти в годината.

# 208
Знам го това,усеща се запарване каквато и да е превръзката,особено сега в жегите съм все мокра. Но слагам Утрогестан ,а той изтича и не мога поне през деня да седя по бельо. Вечер съм само по бельо ,но сутрин е за смяна. Освен да седя без ежедневна,и да пера често бельото,то и без туй съхне бързо сега.
Може да пробвам......

Йорданка, има всякакви хора,до човек е. Ти си оцелила.
И на моя приятелка майка и е така Тя е и свекърва. Еми гледа ги като писани яйца.Гледа внуците,готви,помага,уважават се Но то трябва да е двустранно. На мен една манджа не са ми погнали да ми сготвят за 20 години. Иначе ако нещо аз съм готвила и и харесва си сипва .

# 209
Йорданка, ти си щастливка 💙 Ще се постарая Един ден и аз да бъда като твоята свекърва 😊
На мен ми е много мъчно, че моята свекърва се държи така и дори не се усеща. Като живеехме заедно , как ли не се мъчих да съм перфектната снаха- нищо не се харесваше. Нито как съм сготвила, нито какво съм направила. По едно време беше в болница и аз реших да направя основно почистване на целия апартамент (тъй като тя изобщо не чисти), особено в хола и кухнята , тъй като по принцип нашата си стая, банята и коридора аз си ги чистех от момента, в който се нанесох. Оправи и подредих всичко,изхвърлих стари подправки, подредих и сготвих. Бях толкова щастлива и вярвах, че ще остане доволна. Да бе, да! Като се върна от болницата ме привика на разговор. Обясни ми, че това е нейната , а не моята къща и аз нямам право да пипам без позволение. Развика ми се, че съм изхвърлила някакви подправки, които тя била брала преди 15 години и с тях си готвела- а те бяха с паяжини и буболечки. В този момент спрях да ям нейните манджи и да искам да ѝ се харесам.
Чак след години казах на ММ и той побесня. Има и още мноооого случки.
Направо не ми се мисли какво ще стане и детето като се роди 😬 А тя настоява да сме живеели при нея с бебето 😂😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт