Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 371
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Ние също имаме жена, която помага с почистването ежеседмично след като се роди третото ни дете. Огромна помощ ми е, но ние обичаме да ни е чисто и подредено . Минава се всичко за прах, кухнята и баните основно, подът се чисти с прахосмукачка и после моп. Прозорци, пране, смяна на спално бельо са си мои задължение и удоволствие Simple Smile

# 451
Нямам такива екстри аз, но пък таткото много помага.
Днес се разхождаме и една позната за първи път позна, че съм бременна и ми честити Hug
Да ви се оплача - тая моята хрема не минава. Вече не ми се запушва така носът, но ми вървят едни секрети, сополи, храчки та всичко ме дразни. Ще се консултирам май пак с УНГ, че ще има да се мъча.
Изгубен - с твоята хрема и гърло какво стана? Минаха ли?

# 452
Пробвала съм го това с някой да идва да чисти и нещо не ми се получава. Веднъж викахме фирма за основно почистване и стана супер, но за жена, която да идва за седмично не мога да попадна на читава. Една само мажеше, една слагаше по половин шише препарат от всичко и после след нея лепнеше. Накрая се отказах, защото плащам, а след това чистя след тях. Случвало ми се е от време на време да извикам някоя фирма за прозорци и това е. Не мога да разбера аз ли съм капризна или просто си е до човека, който идва. Аз например не мога да понасям и майка ми като дойде в нас и започне да си чисти по нейния начин и като и кажа да не пипа нищо напълно ме игнорира и си продължава. Сега ще видим как ще е с бебо, вероятно с ММ ще изчистим основно, но напоследък е сложно, защото от март детето не е на детска градина, ние и двамата работим от вкъщи като се редуваме кой да работи, кой да изведе хлапето навън и се цапа и разхвърля доста повече от обичайното.

# 453
paradigma, аз също никога не съм на 100% доволна, никой не може да изчисти вкъщи както аз бих си изчистила, но както и Жанинчето е казала, огромна помощ си е. Стига ми, че баните и кухнята са чисти, няма прах и подовете са измити, спалното бельо е сменено. Пък разни по-дребни неща за бърсане и полиране винаги има. Напринер аспиратора ни е метален и си има чалъм за бърсане, за да не е замазан, ама само аз като го избърша съм доволна. Една фирма, която преди пробвахме така го надра, че от гладък метал, сега е целият на рески.. Но докато се роди бебето, а може би и няколко месеца след това със сигурност ще идват да чистят, голямо удобство е.

# 454
  • Sofia
Аз не съм доволна от фирмите. Най-добре си е препоръчана жена от познати. Пробвали сме пет различни и само от една не бях доволна. Повечето чистят методично и си признавам, че не бих могла така. Определено си има чалъм Simple Smile

# 455
Да съгласна съм, хората които чистят вкъщи са семейство и си работят само 2мата. В големите фирми се набляга на това да имат много обекти, но не и на качеството толкова. Такива са ми впечатленията. Само за почистване пишем тези дни Grinning как сте вие и коремчетата ви Hug ? Моята бебка по цял ден ме рита. Усетих я как се обръща на ляво и на дясно, защото преди 2 седмици ме риташа в дясно, миналата в ляво, а от вчера пак в дясно. Усещям я всяка сутрин, на обяд, следобяд и вечер като си легна. Галя си коремчето и й говоря, много ми е хубаво. Понякога като ме ритне толкова готино ми става, че започвам да се смея Blush

# 456
И мен ме ритат по цял ден, нали уж спели през повечето време, пък все рита... Нека де. Ама има ритници , които ме изненадват по сила,какво ще прави нататък незнам.

Моята хрема не минава. Взех направление и утре съм на УНГ. Ако не пръсна Назик не мога да дишам вечер. Иначе през деня по- добре дишам.....

# 457
Бебокът си е много активен, не се спира по прегледи, но моите момчета са си такива Grinning Допреди няколко дни го усещах много силно, но вчера и днес са чести, но по леки като усещане движенията, вероятно се е наместил в друга поза. Странното е, че при предишната бременност започнах да го усещам чак към 24-25 седмица, тъй като бях с предна плацента и сега ми бяха странни тези силни ритници толкова рано.

# 458
  • София
Добре, де, как се справяте с това друг човек да ви пипа из къщата...
Явно аз нещо не съм в час. Unamused

Моята бебка е страшно активна, чак понякога се чудя кога изобщо
спи. Grinning
Най-големия купон е вечер като си легна и сутрин като се събудя.
А оня ден изпих една кола... Е нямам думи каква аеробика беше в продължение на
30-40 мин. Anguished
Пътувах в метрото и само наблюдавах как ми подскача корема. Зачудих се дали и другите хора забелязват. Joy
Кафето и сладкото не й влияят така... Вече знам как да я събуждам, ако случайно се успи за по-дълго. Smirk

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 05:18 от rave

# 459
За Роборок - ММ взе ракъв и засега сме много доволни. Не чистим ние, пускаме го и е супер.
За бебка - много ритка, да. При мен е първа бременност, предна олацента и я усещам от 1 мес насам. Напоследък е по 4-5 пъти на ден. Растат малките вътре и се забавляват. 🥰❤

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 15:44 от HappyRSmile

# 460
Добро утро и от моето ритащо тумбаче. 😁

Аз забелязах много вълнуващ момент... Със събуждането започвам да говоря на нашето момиче и след много малко получавам отговор под формата на нежни ритничета 🥰😍❤️ Днес дори изпращахме татко й, понеже заминава на командировка и няма да го има цяла седмица. Той й поговори малко и сложи ръка на коремче, а не след дълго малката му даде пет 😁❤️

Отивам след мъничко да давам кръв и урина, които се полагат по ЗК в 5-ти месец. Вие направихте ли вече изследвания?

Поздрави от облачен Бургас и успешна седмица! 🍀🌺🌞

# 461
  • Sofia
В пети месец не съм давала кръв. За какво са тези изследвания ?

# 462
В пети месец не съм давала кръв. За какво са тези изследвания ?

Жанинче, доколкото виждам от брошурата на ЗК, са рутинни изследвания, които ни се полагат.

# 463
  • Sofia
Може би защото първите ги пуснах края на четвъртия и не е било необходимо да давам пак.

# 464
Здравейте! И на мен ми пускат изследвания - първите бяха в края на 3 месец, а сега в последната седмицата на 5 месец ще ми пуснат. Даже доки спомена за някакъв влагалищен секрет, че ми се полагало, но ще видим....заради ИР даже ще ми даде направление за еднокринолог, ако имам проблеми със захарта.

Общи условия

Активация на акаунт