Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 357
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, и моят нос е постоянно запушен. То че имам хроничен синузит - да. Нооо това не е от него. От бремеността е. И е нормално.
Нищо не му правя. Половин ден е така. После се оправя сам.

# 541
Привет на всички!
💐
Заставам редом до вас и аз, декемврийски мами! Казвам се Радка, от Карлово, 20г.с.. Датата на моят термин я сменят всеки път (добре е, че поне за месеца са сигурни 😀)последно на 22ри декември . Утре съм на ФМ и се надявам със сигурност да подвърдят дата и пол. Доста се притеснявам, дано вдичко бъде наред! Желая на всички ви много лека бременност и здрави бебоци!

# 542
Здравейте, момичета!
Моля дайте инфо за продължаване на болничен след 180те дни. Има ли такива случаи при някоя от вас? От МЦ, където се следя казват, че отпуск не прекъсва временната нетрудоспособност и трябва да е вариант ТЕЛК или да има реални работни дни, за да се продължи болничния. На моя позната обаче следящият лекар ѝ е казал, че с няколко дни отпуск може да прекъсне болничния и отново той или съответно ЛКК да ѝ издадат отново до 45те дни!?
Моля, споделете опит! Благодаря 🌞

# 543
Мами, аз днес бях на ЖК, 21 г.с. точно, бебчо е 403 грама, както каза баща му "чиста мъжка маса" 😃 Всичко му е наред, засега е седалищен, ама това не ме притеснява, още е много рано. Иначе рита мноооого, по сто пъти на ден го усещам, и забелязвам зависимост, че като хапна шоколад и на секундата започва да се движи, много обича 😁 Личи си, че е син на майка си, определено!
Иначе аз вече разговарях с моята АГ, че бих искала тя да ме изражда, към майките, които вече сте раждали - как става т.нар. "Избор на екип"? Смисъл говоря си предварително с лекаря и само това ли е? Като лична уговорка, или минава по някакъв начин през болницата? Знам, че е рано, ама като гледам как бързо се търкаля времето...

# 544
  • Sofia
Поне в болницата, в която аз раждам е лична уговорка. Поема те като случай и още в девети месец започва да ти следи тоновете. Раждаш и чак след това искат да им донесеш фактура, че е платен изборът на екип на касата на болницата. Реално е част от документите, с които те изписват Simple Smile

# 545
И аз така знам и така процедирах лична уговорка ,платих избор на екип.С доктора се бяхме разбрали при евентаулни контракци да отида в приемния кабинет на Шейново и ако му кажат,че е тръгна родов процес да му се обадя и той ще дойде .Но аз бях с планово секцио и не се наложи .Иначе от опит какво видях преди 2 години,да израждаха жени без избор на екип ,но никой не поема отговорност смените си минават и един доктор си отива,друг идва.Едно момиче бях заедно в стаята нямаше такъв ,беше на система обикаля,чака ,тапата и падна ,но разкритие нямаше и на 2рия ден,насрочиха секцио.А циганката от стаята роди още същата вечер и без избор на екип.Моето мнение е,че това е най-важната част избора на доктор,да му имаш доверие е най-важната инвестиция за мен.Количката,кошарата са подробности.Доктора носи отговорност за живота на майката и бебето и има ситуации се взимат важни решения,хубаво е да е човек ,които съм избрала аз .

# 546
Ориентирали ли сте се вече къде и евентуално при кой ще раждате? Дали с избор на екип/лекар или без? Аз нямам насоки към конкретен лекар или екип, нямам връзки, така да се каже, с конкретни хора, на които знам че на 100% може да се разчита. За момента единствено май съм се насочила към МД и то още не съм сигурна, заради неонатологията им, понеже съм чувала че е една от най-добрите.
Елица прегледай темите за Майчинството счетоводно, там със Сигурност може да ти помогнат по темата. Правилно ли си сметнала болничните дали ще ти стигнат, 7 месеца и нещо са си, но зависи и от конкретната ти ситуация де.

# 547
  • София
Ориентирали ли сте се вече къде и евентуално при кой ще раждате? Дали с избор на екип/лекар или без? Аз нямам насоки към конкретен лекар или екип, нямам връзки, така да се каже, с конкретни хора, на които знам че на 100% може да се разчита. За момента единствено май съм се насочила към МД и то още не съм сигурна, заради неонатологията им, понеже съм чувала че е една от най-добрите.

Моят избор като цяло беше сведен между Майчин дом и Токуда точно заради неонатологиите. В крайна сметка май ще избера Токуда. Там винаги се плаща "избор на екип". Така, че дори и да нямаш предварителна уговорка с някой лекар, се приема, че "избираш" екипа, който е на смяна.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 08:21 от HecmuHapka

# 548
Момичета, да ви питам, пиете ли магнезий и какъв? Защото ми изписаха да започна да пия Биолектра 365, не че имам контракции или някакъв проблем, но профилактично от време на време да си взимам. Обаче като гледам състава на тази Биолектра, те са ефервесцентни таблетки и имат лимонова киселина и някакви други такива вредни съставки, чудех се няма ли някакъв вариант да пия обикновени таблетки без тези овкусители? Като цяло вие какви добавки приемате в момента?

# 549
Момичета, да ви питам, пиете ли магнезий и какъв? Защото ми изписаха да започна да пия Биолектра 365, не че имам контракции или някакъв проблем, но профилактично от време на време да си взимам. Обаче като гледам състава на тази Биолектра, те са ефервесцентни таблетки и имат лимонова киселина и някакви други такива вредни съставки, чудех се няма ли някакъв вариант да пия обикновени таблетки без тези овкусители? Като цяло вие какви добавки приемате в момента?
Здравей!
Аз пиех Алеракт 2×1т. Още от 6г.с, защото освен Магнезий  има и Алфа липоева кисилина и бил много хубав за начална бременност. Миналата седмица обаче си усетих изтръпнал корема и отидох на спешен кабинет в Надежа, където ме прие др. Христов, които  каза че Алеракта не ми върши работа вече, защото е слаб и ми изписа Диаспорал 300 -2×1. Доктора каза, че този продукт е най добър на пазара . Вчера и следящата ми докторка от ЖК каза да го продължа щом се чувствам добре с него. За нея най-важното е да се чувстваш добре с дадения препарат, защото на всяка жена и действало различно всяко едно лекарство.
Здравейте, момичета!
Моля дайте инфо за продължаване на болничен след 180те дни. Има ли такива случаи при някоя от вас? От МЦ, където се следя казват, че отпуск не прекъсва временната нетрудоспособност и трябва да е вариант ТЕЛК или да има реални работни дни, за да се продължи болничния. На моя позната обаче следящият лекар ѝ е казал, че с няколко дни отпуск може да прекъсне болничния и отново той или съответно ЛКК да ѝ издадат отново до 45те дни!?
Моля, споделете опит! Благодаря 🌞
Мила една приятелка направо я изпратиха на ТЕЛК и беше доста лесно според нея, въпреки, че принея казуса беше още по сложен, защото тя инаше още 150 дена предната година, пак поради бременност. Та при теб ще е още по лесно не се притеснявай от ТЕЛК, те няма как да ти откажат продължаване. Успех!

# 550

И аз пия Биоелектра магнезий 365 още от 16 г.с, след кафеникаво прецапване ми го изписа АГ, като държеше да е точно 365. Каза,че ще си го пия до 36 г.с. Но моят няма лимон..

# 551
И на мен ми изписаха същия магнезий Биоелектра, но при нужда. Съответно аз не го пия, освен преди дълго пътуване за всеки случай.
За раждането - не съм решила къде, но ще е с избор на екип задължително. Някъде има ли списък с цените на болниците? Ако не, ще е хубаво да си направим ние.
За колагена - аз си пиех преди бременността от този за кожата, но четох нещо не помня къде и го спрях след двете черти. От кой тип колаген пиеш, скруби - за кожа или за стави?
Относно бельото - същото бельо си нося, надявам се да ми става до края. Но трябва да се огледам за кърмачески сутиени.
Изгубен, на какъв АГ лекар ще я водиш девойката - при мъж или жена? Wink
Желая ви усмихнат ден! Flowers Sunflower

# 552
Аз приемам магнерот 3х1 и отделно Тотема за нисък хемоглобин.
Момичета, влезнахме в 21г.с. и още няма помен от бебешки движения..😢 аз ли не мога да ги разпозная или просто не ги усещам изобщо...
Отделно ме тревожи биенето на фраксипарин - продължавам да го правя в корема, защото там най-малко чувствам болки. Нали не засягам бебето някак?

# 553
Габи, аз фраксито го бия към паласките. Може и в ръцете, но мен там много ме боли.

# 554
До колкото ми е известно фракси повечето бият в корем/паласки, не вярвам да има опасност, все пак не се бие толкова дълбоко чеда застраши бебо. А за ритането и аз се притеснявай, то зависи от много фактори. Предна/задна плацента, първа бременност ли е(ако е първа е нормално по-късно да се усети) Не се притеснявай, ще ги усетиш скоро, има и жени, които преди 24-25с не са усеща ли бебоците, много е индивидуално.
Аз приемам магнерот 3х1 и отделно Тотема за нисък хемоглобин.
Момичета, влезнахме в 21г.с. и още няма помен от бебешки движения..😢 аз ли не мога да ги разпозная или просто не ги усещам изобщо...
Отделно ме тревожи биенето на фраксипарин - продължавам да го правя в корема, защото там най-малко чувствам болки. Нали не засягам бебето някак?

Общи условия

Активация на акаунт