Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 294
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Лекциите в МД са безплатни и са без предварително записване. Ето и графика: Simple Smile
http://school.maichindom.com/grafik/

HecmuHapka, много ти благодаря. Утре има лекция за "Нормално раждане, цезарово сечение." и мисля да отида.
Следя се при д-р Анна Богданова. Тя преглежда в клиника Оскар/Св. Петка и изражда в Токуда.

Sealove, Честито за годежа! Много любов и семейно щастие ви желая. Прекрасна снимка.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 12:05 от HappyRSmile

# 661
Момичета вашите коремчета как са? Моето е доста ниско и като ме рита го усещам чак в интимните части. С другите две деца не ми се е случвало. Дори и на прегледа онзи ден казаха,че е ниско. Лошото е,че все ми тежи,усещам болка(като мускулна треска)  в срамната кост и кръста.
Аз вече си изпрах частите на старата количка и съм поръчала нов сенник и подложка за новородено за момченце. Оглеждам се за други неща,но все си казвам че е доста рано. Легло ще вземем сигурно към края на септември.

# 662
Момичета вашите коремчета как са? Моето е доста ниско и като ме рита го усещам чак в интимните части. С другите две деца не ми се е случвало. Дори и на прегледа онзи ден казаха,че е ниско. Лошото е,че все ми тежи,усещам болка(като мускулна треска)  в срамната кост и кръста.
Аз вече си изпрах частите на старата количка и съм поръчала нов сенник и подложка за новородено за момченце. Оглеждам се за други неща,но все си казвам че е доста рано. Легло ще вземем сигурно към края на септември.
Все едно аз съм го писала и на мен ми натежава ниско долу.Бебето е седалищно разположено,като ритне и мърда ме напоболява и имам чувството,че някой крак ще ми излезе през д*****....

# 663
На мен миналата седмица ми каза,че е с главичката надолу,но като ме ритне в пикочния мехур и ми пълни очите със сълзи.Върти се много, място има бол все още и застава и с гръб мисля към коремната стена, защото като ритне ми намества дреболиите към гръбнака.Шантава като майка си Simple Smile

# 664
Моя също от няколко дни ме рита от време на време в пикочния мехур, защото рязко ми се допишква като ритне.

# 665
Моя бебо е с главата надолу и като движи ръчички го усещам като човъркане много ниско долу.....копае си детето нещо. И аз съм от една седмица с усещане на тежест върху срамната кост, когато съм права, но мисля че е нормално. С килограмите съм +1. Появи се рефлукс, но забелязах, че не трябва да ям листни храни, като айсберг,  маруля, спанак.....от тях е като фонтан.

# 666
Aйсберг,  маруля, спанак и т.н. по принцип са противопоказни при бременни, т.к. не могат да се измият докрай и носят риск. Освен ако не е вкъщи, но и тогава...

# 667
Здравейте, момичета, как сте? Моята почивка свърши днес за съжаление, беше много хубаво на морето. Да ви се похваля, че на връщане минахме специално през магазин Бебе Макс в Бургас. Това е единствения бебешки магазин, където има направена настилка от паваж за тестване на количките, а тук в Пловдив имаме много паваж, особено около вкъщи. Човека в магазина беше изключително любезен и ни обясни и показа всякакви модели колички, столчета за кола, легла, вани, абе абсолютно всичко. Това беше първото ни ходене в такъв магазин и беше много вълнуващо и за мен и за таткото! Някоя от вас видях, че е писала, че й харесва дизайна на една количка на CAM с листа, да ви кажа само външният й вид е хубав. Няма амортисьори и така ужасно друса на неравно, на мен въобще не ми допадна като усещане.

# 668
Здравейте, момичета. Радвам се, че сте добре. Поздравления и за сватбите ❤
Ние с ММ купихме количка още преди да потвърдят пола на фм. Бяхме я харесали много и я видяхме на промоция. Слава богу полът се потвърди и няма да возим момче в розова количка 😂🤷🏻♀
Иначе и аз вече се изморявам малко повече, в работата е доста напечено, та почвам да си мечтая за болничен до края на бременността, а и имам лекои болки ниско долу. Всички ме съветват да си оставам вече у дома, само баба ми (която ме е отгледала) смята, че ще изтрещя от скука у дома и ще се занемаря.

# 669
  • Sofia
Ние с ММ купихме количка още преди да потвърдят пола на фм. Бяхме я харесали много и я видяхме на промоция. Слава богу полът се потвърди и няма да возим момче в розова количка 😂🤷🏻♀
Иначе и аз вече се изморявам малко повече, в работата е доста напечено, та почвам да си мечтая за болничен до края на бременността, а и имам лекои болки ниско долу. Всички ме съветват да си оставам вече у дома, само баба ми (която ме е отгледала) смята, че ще изтрещя от скука у дома и ще се занемаря.
Аз съм с такава количка и много си я харесвам. Единственият и недостатък е слабият кош за пазаруване отдолу, не го претоварвайте Simple Smile

# 670
Здравейте.
И ние се прибрахме вчера от морето. Уцелихме облаци ,та не ни печеше по пътя,даже ни поваля и дъжд.
Вчера топнах корема в морето като за първи и последен ден. През цялата почивка си седях с рокля и най- много час на шезлонга,вчера сложих банския и влезнах. Беше страхотно.
После седях под чадъра,преоблечена, но явно краката са ми били на слънце , сега са ми изгорели. Точно на сгъвката на ходилото на глезена, не мога да ги свия. Отгоре на това вчера отекоха, явно от слънцето и пътя.Та снощи бях картинка с вдигнати червено надути крака. Ужасно е да са отекли да знаете.. Мазах с Пантенол за изгаряне. Днес вече не са надути, но още пари кожата. Как неусетно изгорях не е истина.....
  А магистралата ни е ужасна, наистина. Оцелях де. Сега ще запиша час за преглед да видим шийката, и бебчо.
Аз харесах една количка от немски сайт втора ръка, незнам дали си струва. Има същите модели в ОЛХ за 350-400лв, а там е 200-250 евро. Дали аз не правя разлика от модел до модел, незнам. И единствено незнам дали има напълно легнало положение.
Ако някой знае да ми каже, че съм се засилила да я поръчвам от Германия. Изглеждат ми по- запазени и качествени от тук продаваните втора ръка. Най- много да ги видя на живо първо наистина.
Ето тази - https://www.ebay.de/itm/LOVELY-QUINNY-BUZZ-4-BLACK-PRAM-TRAVEL-S … 04926.m5232.l9681

Тази - https://www.ebay.de/itm/LOVELY-QUINNY-MOODD-RED-PRAM-TRAVEL-SYST … 04926.m5232.l9681

# 671
Изгубен, в описанието има снимка на напълно легнало положение. Имай предвид, че ако не получиш стоката във вида , в който очакваш малко трудно да я върнеш до Германия. Amazon имат много по-добър сървис и защита на клиентите. Много пъти съм поръчвала от Ebay като живеех в Германия и артикулите не съответстват на описанието. Защо не потърсиш някоя, която можеш да
Отидеш да видиш на живо, да тестваш и т.н

# 672
Uffie, не слушай баби, майки и пр. Гледай себе си, ти си се познаваш най-добре. Ако започва да ти тежи и се притесняваш, изобщо не го мисли, ами излизай почивка. Аз съм в болничен от средата на май, съответно се застъпи с епидемията, тоест съм вкъщи от средата на март. Е вярно има дни, в които малко откачам и се чудя какви да ги върша и с кой да изляза, но пък бебо ми е най-важен и да изкуквам малко от скука ще го преживея. Тъпото е, че повечето хора са си на работа и това ограничава излизането с приятели, но пък може да обикаляш магазини, са си разглеждаш и набелязваш някакви неща, които да купиш. Аз съм ограничена малко откъм движение, което ми е единственото притеснително(доста се залежавам) и понеже до сега бях абсолютно мобилна, с автомобил на разположение 24/7, а в момента това не е така и определено няма да се набутам в скапания градски транспорт да пътувам до някъде 1ч. и ако взема да купя нещо да се чудя как да го дотътря до вкъщи.

# 673
И аз ви съветвам да пробвате различни колички в магазините! На снимки е едно, на живо друго. Аз не бих поръчала количка, която нито мога да видя, нито да пробвам, особено като е 2ра ръка. Щом има такива в ОЛХ изгубен, съветвам те да харесаш някоя, която ти е близко и поне да отидете да я пробвате как върви натоварена с 6-7-8 кг. В магазина в бургас слагаха кукла в коша и долу в багажника перилни препарати. Все пак няма да бутаме количките празни Grinning

# 674
Изгубен, сестрата на майка ми ползваше мисля същата количка на Куини (като червената или подобен модел), даже ни я предлагаше да я ползваме и ние. Има пълно легнало, но крачетата май остават свити, както е на снимката, показана от Криста. Иначе е доста маневрена, с големи гуми и това, което ми харесва е, че плата на бебешкия кош е от плат тип промазка (според мен няма да пропуска вода). Също така зимното чувалче на летния кош се захваща супер добре за самата количка и става буквално част от нея. Доста плътно е и пак е от плата на зимния кош. Те си ползваха много количката, а същевременно е почти като нова. Определено бяха доволни от избора си.

Общи условия

Активация на акаунт