фиброаденом-да го махам ли?

• 192 113
  • 762
  •   1
Отговори
# 30
Аз също скоро говорих с доктора, който ще ми го маха, обадих му се за да поговорим и да ме успокои малко, че нещо пак съм се шашнала напоследък.Каза ми, че не може да се изроди, в което силно се надявам и вярвам.Скоро ще ходя на преглед, за да реши дали мога да продължа да кърмя или ще ме оперира.Силно се надявах и все още имам надежда, че ще кърмя дълго, но в същото време имам и една червена лампичка в главата, която постоянно ме тормози.Бих искала просто да мога да си кърмя детето възможно най-дълго и да съм здрава, да не ми се налага да спирам.Много ли искам? Cry

# 31
Хехе явно оперираните се оказахме доста, от прочетеното ми стана ясно, че май всеки лекар сам решава колко да наплаши пациентката си, на мен ми казаха че ако не се махне впоследствие  при стрес или някаква подобна стресираща ситуация за организма било болест и прием на антибиотици, е възможно това чудо да се изроди и да стане рак.
Оперираха ме преди 3-4 години и оттогава си ходя на прегледи редовно, преди да забременея ми бяха открили нещо ,което само щяха да следят, но след като забременях и родих и кърмих до 7 месец, отидох пак на преглед. Това си беше все същото нищо , просто някакво възпаление и сбор на клетки, които не са аденом. Изрично ме предупредиха по-малко кола, кафе, цигари ,умерен секс, стрес и никакво излагане на слънчеви лъчи на гърдите.
Но самата операция си е майтап, на следващия ден си бях пак на работа и е вярно че на зъболекар боли по- малко.
Абе явно ще си ходим с резки по гърдите ама тъй е който има цици ще си носи последствията.
Успех и не се притеснявай всичко ще мине окей. Hug

# 32
Надина-развесели ме душа с твоя пост Hug
И мен ме бяха наплашили,ама сега няма шанс Mr. GreenС кво ме плашат,4е ще ме срежат е голяма работа-няма да ми е за първи път WinkНай много ме е шубе от конците SickОт операцията не,щот пак ще легна с пълна ако трябва Joy

# 33
  • Русе
Аз съм на 29 год и вече са ме оперирали два пъти.При втората ми извадиха 7 топчета (фиброаденоми).Но на мен също ми казаха че могат да станат злокачествени.Затова ги махам.А операциите ги правех с местна упойка-защо да се тровя излишно?Но ходя редовно на прегледи защото по-добре без цици но жива PraynigА от всичко което прочетох се оказа че не е чак толкова страшно.Така че без излишна паника Peace

# 34
Марго,какво стана с прегледа?

# 35
  • Бургас
Така и не можах да отида.Единият път него го нямаше/домашно посещение/,а на следващия ден валеше.Можех и с такси да отида,обаче вече ми писна да ходя и доктора да го няма.Ще се пробвам пак в понеделник,и ако отново е толкова сериозен ще отида на друг.Ще пиша със сигурност.  bouquet

# 36
# 37
Майка ми имаше няколко на лявата гърда. Оперираха я преди много години. От тогава няма проблеми.
Според мен е хубаво да се махне. Правилно са ти казали, че може да се изроди.
Успех!

# 38
Махай го. Аз миналата година октомври месец бях на операция. Извадиха го този фиброаденом. Това е най-разумния избор. С тези неща шега не бива. А и няма място за притеснения. Ако имаш възможност иди в Онкология и търси д-р Гаврилов. Той е невероятен специалист. В деня на операцията отидох рано сътринта, влезнах в залата за операция, свалих си само горната дрехите от кръста нагоре, сложиха ми локална анестезия и по време на операцията не спрях да си говоря с лекаря и неговата асистентка. Нищо не усетих, след 15 минути бях навън, майка ми не можа да повярва че толкова бързо мина всичко. След това усещах леко дърпане на кожата, но никаква болка. На 7 ден ми свалиха конците и след 1 месец не се виждаше дори че е имало операция. Пожелавам ти успех и не мисли, а действай.

# 39
  • Бургас
Хм,ми аз като чета какво представлява махането май вече съм минала през това.Преди 6 години си махах мастно топче от запушен канал.Беше станало колкото малко грахово зърно и си личеше през блузките,а с по-откровени деколтета се показваше/и не носех/.Но тъй като си беше под кожата и се виждаше си мислех че това е надълбоко и е по-сложно.Е друг е въпроса че съм страхлива и ми стана лошо по време на операцията/с местна анестезия/,та се наложи да ме пръскат с вода.Ще видим сега какво ще стане.

# 40
Хм,ми аз като чета какво представлява махането май вече съм минала през това.Преди 6 години си махах мастно топче от запушен канал.Беше станало колкото малко грахово зърно и си личеше през блузките,а с по-откровени деколтета се показваше/и не носех/.Но тъй като си беше под кожата и се виждаше си мислех че това е надълбоко и е по-сложно.Е друг е въпроса че съм страхлива и ми стана лошо по време на операцията/с местна анестезия/,та се наложи да ме пръскат с вода.Ще видим сега какво ще стане.

Ами нещо подобно е Grinning
Пак ти казвам питай за пълна,ако толкова те е страх Wink

# 41
  • Бургас
При секциото ми бях с пълна.Няма ли противопоказания да се изчака по-дълъг период,или може пак пълна упойка?Знам че и лекаря може да ми отговори,но ако на някой му се пише  Simple Smile,особено на Ioana  Wink Hug  bouquet

# 42
При секциото ми бях с пълна.Няма ли противопоказания да се изчака по-дълъг период,или може пак пълна упойка?Знам че и лекаря може да ми отговори,но ако на някой му се пише  Simple Smile,особено на Ioana  Wink Hug  bouquet

6 месеца е периода Laughing

Аз затова се ослушвам още,щот гледах да изтекът тия месеци от предишната операция,а топ4енцето съм го набарала още преди 3-4месеца Mr. GreenАма сега като пусна дреб4о от 11-ти на ясла,ще си взема направление да видя,4е така само го мисля и все си го проверявам дали е на място Joy

# 43
Хайде Марго пиши какво каза докторчето.
Ох, а да знаете тука у наше село бях попаднала на едно докторче, ама пич от всякъде, дето честно в неговите ръце , ама хич не ми пукаше колко е вредно или полезно това дето ще ми го намери.
Не ми се чудете че говоря така, ама мойте прелести са ги пипали около 4-5 доктори, и около 2-3 докторки, така че веч не ми пука. А и като се успокоявам че ходя редовно на преглед ,си казвам че нищо не може да ми се случи, освен още една операциика.
Марго да пишеш какво стана

# 44
Марго да пишеш какво стана

И аз така казвам Winkама newsm78

Общи условия

Активация на акаунт