фиброаденом-да го махам ли?

• 194 052
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Ама това е било преди 10 години, не сега.Сега е различно.И никой не плаща ей така, онкологията е достатъчно натоварена, за да си усложняват лекарите безпричинно с излишни операции  деня.Аз например нямам време и психика да ходя на 3 месеца.И на мен ми извадиха орех, имам ново образувание и не го бързат, но пък и не мога да гадая-ще порасте ли, капсуловано ли е, как ще реагира моя точно организъм защото ежедневието предполага различия...И реално там където си сега са ти казали същото, което и тук казват-може да се чака, но се следи и при нужда се реже.Тази нужда може да е всеки един момент.

# 91
  • Букурещ
справка подпис.

# 92
  • Калгари, Канада
Ама това е било преди 10 години, не сега.Сега е различно.И никой не плаща ей така, онкологията е достатъчно натоварена, за да си усложняват лекарите безпричинно с излишни операции деня.Аз например нямам време и психика да ходя на 3 месеца.И на мен ми извадиха орех, имам ново образувание и не го бързат, но пък и не мога да гадая-ще порасте ли, капсуловано ли е, как ще реагира моя точно организъм защото ежедневието предполага различия...И реално там където си сега са ти казали същото, което и тук казват-може да се чака, но се следи и при нужда се реже.Тази нужда може да е всеки един момент.
Това че "онкологията е достатъчно натоварена" нищо не значи, както някои от мамите вече писаха, процедурата за малките образувания не отнема много време, а на тях им се плаща да го правят. Тъй че когато 2-ма доктора ти кажат да изчакаш и да го следят, а един ти каже че трябва да се реже - познай кой за какво се бори
Колкото до психиката, по добре е да ходиш на контролен преглед и да те следят, без да си товариш психиката дали този път ще ти кажат нещо лошо или не - става ти рутина, ежедневие, и не му се стряскаш толкова. Една операциика - дори и малка, налага травма на организма ти и често както писах води до последващи такива - тъй че да си правим операции за спорта е безсмислено.
"Тази нужда може да е всеки момент" - с това съм съгласна, затова се следи, и затова казвам -ако се налага, има причина -вадете го!

Christian , истината е че момичетата ги е страх. Мислят си, че отиват, вадят го и всичко свършва. Затова и бързат, да се отърват от него /колкото и малко да е/ и да си продължат живота.
Има случай, в които се налага намеса и дори неможе да се чака и ден, съгласна съм. Просто нетрябва да се бърза с тези дето растат бавно. Посъветвайте се с няколко специалисти и тогава преценете.

# 93
Рутина ми е така или иначе.Щом съм открила втори-ходила съм на прегледи-не се ли сещаш????? Rolling EyesРутинна-нерутинна-отнема време и ресурси,тази операцийка.Травма-по-добре по-малка с аденом колкото лешник, отколкото да яакат 3 години да вадя орехм а що не и всичко да ми изрежат? ConfusedВсеки момент значи буквално всеки момент-това означава не рутина на 6 месеца, а ежемесечно.Еми-мерси.Тогажа тражмата е и психическа и физическа.И да-знам жени, които са си махнали аденома и не е повторило.При мен има други фактори.Но никой не може да гадае как ще се променят факторите около него, тези фактори като как ще повлияят на образуванието и дали след 3 месеца или 6 няма да е малко късничко.
Момичетата с право ги е страх.Превенцията-аз съм за-но превенцията на 6 месеца не е панацея.АЯ да живееш ежедневно с идеята-колко ти е порастнал аденома-няма смисъл.

# 94
  • Калгари, Канада
Рутина ми е така или иначе.Щом съм открила втори-ходила съм на прегледи-не се ли сещаш????? Rolling EyesРутинна-нерутинна-отнема време и ресурси,тази операцийка.Травма-по-добре по-малка с аденом колкото лешник, отколкото да яакат 3 години да вадя орехм а що не и всичко да ми изрежат? ConfusedВсеки момент значи буквално всеки момент-това означава не рутина на 6 месеца, а ежемесечно.Еми-мерси.Тогажа тражмата е и психическа и физическа.И да-знам жени, които са си махнали аденома и не е повторило.При мен има други фактори.Но никой не може да гадае как ще се променят факторите около него, тези фактори като как ще повлияят на образуванието и дали след 3 месеца или 6 няма да е малко късничко.
Момичетата с право ги е страх.Превенцията-аз съм за-но превенцията на 6 месеца не е панацея.АЯ да живееш ежедневно с идеята-колко ти е порастнал аденома-няма смисъл.
Съгласна съм с теб, но с малки поправки. Никой няма да ти предложи да те гледа ежемесечно - в такъв случай просто се вади. И никой няма да го вади чак като стане като орех, ще ти го предложат по рано.
Разбирам, че при теб ситуацията е различна и явно се налага да се вади. Извинявам се, че съм те засегнала.
Поста ми беше за тези момичета, които все още имат малки образувания и не е належаща спешна намеса. За мен също беше стряскащо и страшно, и аз живях с мисълта, че всеки момент расте.
Не мисля, че прегледите на 6 месеца са "превенция", просто те са рутинни прегледи, а ако усетиш, че ти расте бързо бучката винаги можеш да отидеш по рано на преглед. Приемеш ли веднъж факта, че имаш фиброаденома, после започваш рутините прегледи и я вадиш ако се налага.  Това че  всеки момент расте, може да е така, но пък може и да не расте. А и след операцията по премахването също е добре да се ходи на прегледи. Изобщо всяка жена уважаваща себе си трябва да ходи на прегледи, в ерата на рака сме все пак! По добре да го открият рано, ако изобщо се появи.

Още веднъж искам да подчертая, че не съм искала да засегна никои и че всеки случай е частен за себе си.

# 95
Ако са им толкова малки, колкото описваш ти образуванията-едва ли са ги напипали все още, камо ли да се стигне до мамолог, ехограф и вадене. PeaceЗа превенцията съм съгласна-но не да имав топче и да му трепериш всеки месец докато стане време за 6-месеяништ ти профилактияен преглед и да се окаже, че от грахово е станало огромно...

# 96
Цитат
Ако са им толкова малки, колкото описваш ти образуванията-едва ли са ги напипали все още, камо ли да се стигне до мамолог, ехограф и вадене.

По долу сьм писал (а и Лиорена си го носи като мисьл,което много ме радва,поне хората Ще прочетат таzи истина по често отколкото мога да я напиШа аz) ,че всеки има фиброаденоми,които не са открити и които си минават от само себе си беz човек да раzбере иzобЩо,че ги е имал.Ако човек се следи редовно,например както каzваШ на месец...ВИНАГИ може да ти открият аденом,ако тьрсят прециzно.
Важното е аденома да не пречи и да не притиска,иначе се вади.
А колкото пове4е аденоми се вадят,толкова по голям е риска да има рецидиви,както доброкачествени,така и zлокачествени.Отделно риска от интервенцията.
Непременно се тьрсят няколко мнения,колкото и голямо доверие да се има в някой личен мамолог или друг лекар. Peace

# 97
Хей Лио,привет  Hug

Моето мнение е да се махат!Само да поясня,4е се основава и на мненията на една камара лекари,в това число,мамолози,гинеколози и хирурзи Peaceпретърпяла съм две операции за една година,в скоро време пак ще легна Mr. Green

# 98
Кристиан, що ли си мисля, че всеки се допитва до поне още двама лекари/ хирурзи/мамолози, преди да легне под ножа.Никой не отива на операция ей така, щото някой си му е казал и хоп-на доверие.Това да не са ябълки на пазара!Че и там избираме даже.Другото е патология-влечението да те оперират е болестно състояние,вярвам тук списващите не от любов към скалпела отиват на тези операцийки. Crazy

# 99
Имах на дясната гърда и го махнах. Отидох на преглед и ми казаха: "Идвай утре да го отстраним". Само ходи при кадърни лекари защото мен ме объркаха с разреза. Уж по време на операцията (бях с местна упойка) лекаря ми каза, че няма да имам никакъв белег, а то стана  Sad. Не беше сложил дренаж и вместо да зараства имаше гной. Така оставиха отворената рана да зарастне и сега си имам страхотен белег.  Twisted Evil Както и да е свикнах с белега, а мъжът ми няма нищо напротив.

# 100
Цитат
Имах на дясната гърда и го махнах. Отидох на преглед и ми казаха: "Идвай утре да го отстраним". Само ходи при кадърни лекари защото мен ме объркаха с разреза. Уж по време на операцията (бях с местна упойка) лекаря ми каза, че няма да имам никакъв белег, а то стана  . Не беше сложил дренаж и вместо да зараства имаше гной. Така оставиха отворената рана да зарастне и сега си имам страхотен белег.   Както и да е свикнах с белега, а мъжът ми няма нищо напротив.
Не си ли потьрсила второ мнение?

# 101
  • Букурещ
ехе, голяма дускусия се е заформила.
лошо няма.
Момичета, за статистиката.
Аз чаках 6 години да махна последния.
Беше в началото нещо миниатюрно, около 2мм, извадих го почти 5 СМ в диаметър - огромно. 6 години се терзаех.....от глупостта ми.
Хубавата новина е, че почти 7 години нямам нито едно ново.

# 102
За протокола и аз тогава.Първото го чаках 4 години.Не изчезна от 4мм, стана орех и го извадих.Второто е 4мм пак/напролет си го открих/, -нямам намерение да го чакам, но нямам възможност веднага да отида, на пролет ще е.Т.е.-една година реално ще е престояло. LaughingЩе докладвам тогава изчезнало ли е, или е станало мандарина Laughing

# 103
Здравейте на всички! На мен ми предстои операция в понеделник на фиброаденом. Притеснявам се че, цикъла ми ще ме изненада по рано. Може ли да ме оперират или ще ме отложат?

# 104
Здравейте на всички! На мен ми предстои операция в понеделник на фиброаденом. Притеснявам се че, цикъла ми ще ме изненада по рано. Може ли да ме оперират или ще ме отложат?

Тази година през юли ме оперираха също от фиброаденом.При мен,менструацията се очакваше в деня на операцията но лекарката ми каза да не се притеснявам и че всичко ще е наред.ПО СКОРО Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО НО НЯМА СТРАШНО.Два часа след като излезнах от операционната,прокървих!МОЯТ СЪВЕТ Е ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАШ

Общи условия

Активация на акаунт