Родителски контрол върху храненето на подрастващите

• 17 685
  • 601
  •   1
Отговори
# 15
Такава хранителна фиксация като у авторката (и в други теми съм я засичала) обикновено е свързана със собственото наднормено тегло в детска възраст.

# 16
  • София
А много от кльощавите деца висят пред компютрите и изобщо не ги виждаш какво ядат.

# 17
  • Terra incognita
А много от кльощавите деца висят пред компютрите и изобщо не ги виждаш какво ядат.
Тъпчат чипс и пият Кока- кола.
Със сигурност не ядат сьомга на пара със задушени зеленчуци и киноа пред компа.

# 18
Здравословно е да гледаш себе си и собствените си деца. Със сигурност ще ти се падне някое пълничко та ще се чудиш какви глупости си мислела.

Вредни храни като под формата на награда??? Що за глупост. Децата да не са кучета ,че ще ги награждаваме с храна. Или по повод - да си изкарам РД в джънк фуд….айде моля ти се …..

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 15:11 от Не се сърди, човече

# 19
Искам да уточня, че става на въпрос за деца в ранна детска възраст, които са под родителска грижа. Тийновете са големи да им се въздества по какъвто и да е начин.

# 20
Искам да уточня, че става на въпрос за деца в ранна детска възраст, които са под родителска грижа. Тийновете са големи да им се въздества по какъвто и да е начин.
Има приятелка с 3 деца които и трите са с наднормено тегло имат проблем с Ендокринната система.
Висят по болници и доктори но файда няма.
Нали не си мислиш, че и на тези деца не им се ядат боклуци?

Цяла ти тема е доста грозна. Освен, че говори за твой вътрешен проблем няма нищо общо с децата.

# 21

Има приятелка с 3 деца които и трите са с наднормено тегло имат проблем с Ендокринната система.
Висят по болници и доктори но файда няма.
Нали не си мислиш, че и на тези деца не им се ядат боклуци?
А дали е добре за тези деца да ядът такава храна, особенно като имат и здравословни проблеми?
На всички деца им се яде джънк, то и на възрастните им се яде, не е там въпроса.

# 22
Дебела ли беше като дете/тийн?

# 23
Нали се сещаш, че едно дете няма контрола на възрастен. То възрастните дори се провалят, пък какво остава за дете. Ако всички в парка ядат сладолет, дали и тези няма да искат. И колко е болезнено за родителя да им отказва непрекъснато или поне през повечето време.

# 24
  • Най-красивата страна
Аз мисля,че всеки родител носи отговорност за своето дете.
Съвети за здравословното хранене ,забележка за наднормено тегло-това е работа на педиатъра,не на съседките ...

# 25
  • Terra incognita
Каква е целта на тази тема? Да оплюваме майките, дето си водят децата в Макдоналс?
А тези, дето ги тъпчат с надробен хляб в мазна манджа със запръжка и кренвирши какво да ги правим?

# 26
Дебела ли беше като дете/тийн?
Аз ли? Не, винаги съм изглеждала добре. След раждането качих, няколко килца, но пак не може да се каже че съм била дебела, по скоро бях нормална.
Нямам накакъв проблем с външността си и никога не съм имала, обективно погледнато. Друг е въпросът, че съм перфекионист и не се задоловявам с посредтвеното...Но темата не е за мен и моя външен вид.
Аз не храня децата си с джънк, децата ми не са дебели и се хранят пълноценно за да са здрави. И са здрави и се движат и спортуват. Но доста от познатите ни деца не са така.... И според мен проблема идва от родителите, както си личи и по тази тема и отговорите в нея.

# 27
  • Сф
Не знам защо всички така настръхнахте, но и аз мислено съчувствам на деца, които са с наднормено тегло и тъпчат джънк. И то не за друго, а защото знам какво е все да си на диети и да имаш за сваляне.  Ако мога да спестя това дори и на 1 дете, бих го направила. Не съм се месила и коментирала пред детето, но бих го отвлякла от яденето в момента, бих го извикала да се заиграе и т.н.

Никой не говори за деца с проблеми с ендокринната система или някакви други заболявание. Говорим за деца, чиито родители не създават добра основа.

# 28
  • Terra incognita
Хиперфагията често е психологически проблем. Повечето от тези деца са с наднормено тегло не просто защото ядат джънк, а защото преяждат и приемат повече калории, отколкото изразходват, което може да стане и с домашна храна.
Много е трудно за един родител да ограничава детето си, което му се моли за храна. Пред очите си имам едно такова дете, момиче пред пубертет. Майката се мъчи да ограничи колкото е възможно всякакви боклуци, но детето плаче и тя се предава. Проблемът е много по- дълбок, отколкото си мисли авторката и с едно избиване на хамбургера от ръцете нещата няма да се решат. Ясно, че родителите поставят основите на хранителните навици, но тези деца не растат в саксии, общуват и се събират с други деца, които ядат сладолед, чипс и пият Фанта.
И да цъкаме с език тук, нищо няма да се промени. Всяко дете си има родител, който сам ще прецени как да процедира при наличието на подобен проблем.

# 29
Много обичам хора, които се бъркат в чуждия живот! Как хората отглеждат собствените си деца, не е ничия чужда работа. Съсредоточете се върху своите...

Общи условия

Активация на акаунт