Нашите цветя - обща тема 2

• 35 350
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Alena ley Освен да вкорениш някой върхов резник, друг вариант незнам дали има.

# 451
  • София
Я кажи повече за етажите. Все си мисля, че има някакъв трик.
Саксиите се нареждат на два реда.Като цветята от горния ред да прикриват долните сандъчета.Така изглежда голям водопад.

# 452
А как се полива долното сандъче? И аз мога така да ги наредя, но не виждам как ще се надвеся за да ги полея...

# 453
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може би някой прави и така, но съм виждала и пищни сандъчета на первази на прозорци. там няма как да ги сложат на 2 реда.
на "Атанас Узунов" има една кооперация с такива. миналата година бяха по-постни и пак бяха като цъфнали облаци.

тук се вижда друга подобна.

# 454
  • София
А как се полива долното сандъче? И аз мога така да ги наредя, но не виждам как ще се надвеся за да ги полея...
Предполагам ако има решетки става лесно.Но аз не съм правила така,само четох.

# 455
Alena ley Освен да вкорениш някой върхов резник, друг вариант незнам дали има.
Би ли ми обяснила понподробно, защото нямам идея как Sad

# 456
Моята има и решетки, но аз обирам и прецъфтелите и наистина намя как...
Показаната по горе е страхотна, според мен е на по не 2-3 години.

# 457
След 2 години спане, тази орхидея се събуди сама:

# 458
  • София
Със сигурност да станат водопади зависи и от сорта,от поливките,почват и др.неща.

Намерих пост на съфорумка(Рози и Бодли) където се виждат двата реда.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1228219.540

# 459
Толкова много обичам цветя,но нещо те ме недолюбват и умират миличките.Една прекрасна азалия,циклама,жасмин и още и още всички ме напуснаха.
Понеже имате много опит в отглеждането им имам въпрос към вас.Лесно ли се гледа Бонсай?Преди няколко седмици гледах в Лидл и се зароди огромно желания да се сдобия с тази красота.Имам страх да не го уморя,затова да питам опитни хора да не си правя илюзии и да ме спестите едни 30 лв. поне Grinning.

# 460
Толкова много обичам цветя,но нещо те ме недолюбват и умират миличките.Една прекрасна азалия,циклама,жасмин и още и още всички ме напуснаха.
Понеже имате много опит в отглеждането им имам въпрос към вас.Лесно ли се гледа Бонсай?Преди няколко седмици гледах в Лидл и се зароди огромно желания да се сдобия с тази красота.Имам страх да не го уморя,затова да питам опитни хора да не си правя илюзии и да ме спестите едни 30 лв. поне Grinning.
Мила Морковке, ами ти си тръгнала от висшия пилотаж. Азалията е от най трудните цветя. Хем да е полята, хем да не е, кисела да й е почвата и не знам още колко капризи. Цикламата като се изцъфти остава грудка, която след 8,9 месеца я се събуди, я не.
Започни гледането на цветя с такива, които сами се гледат и оцеляват въпреки нежните грижи 😀. Нолина, юка, драцена, сингониум са доста устойчиви - споделям личен опит. В Лидъл това, което изглежда като бонсай в същност е фикус. Трябва да се пази от въздушно течение, да не се полива много, да е на засенчени но светло място. Може и да успееш.

# 461
  • Карлово
Я кажи повече за етажите. Все си мисля, че има някакъв трик.
Саксиите се нареждат на два реда.Като цветята от горния ред да прикриват долните сандъчета.Така изглежда голям водопад.
Благодаря. Не винаги обаче. Имаше едни цветя, за които се грижех, докато мои близки бяха на почивка. Сандъчета пълни със сакъзи, порой няколко дни.  За да ги опазя от изгниване, трябваше да се присягам да прибирам сандъците с риск да се метна от високата тераса. През цялото време си мислех, че са го направили само за да ме тормозят. Та едни пръчки висят и изобщо не изглеждат като водопад. Миналата година обаче бяха много красиви и бяха само един ред.

# 462
Лято е, навън съм и скоро не съм влизала в темата. Много време  ще наваксам, докато изчета и видя всичко, което сте писали и показали.
Ето една от моите 4 красавици - ахименес.

Една от трите ми копривки:

Две от прекрасните ми бегонии, които цъфтят вече повече от 2 месеца:

# 463
KAG, рядко се включваш, но показваш страхотни цветя, направо ми останаха очите в копривката( зелено и цикламено ми е любима комбинация  ) Simple Smile Two Hearts , радвай ни по често.

# 464
KAG, рядко се включваш, но показваш страхотни цветя, направо ми останаха очите в копривката( зелено и цикламено ми е любима комбинация  ) Simple Smile Two Hearts , радвай ни по често.

Благодаря!

И тези цветове са  хубави.  Изглеждат еднакви на снимката, но има разлика.

Тази принцеса е цъфнала през април. Червена е , но  на снимката изглежда розова. Другите ѝ посестрими загинаха, а тя продължава да ме радва.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 18:03 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт