Нашите цветя - обща тема 2

• 35 320
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Dara, аз имам две фитонии
 снимката е от миналата година, когато ги купих
Тази е от вчера

# 541
  • София
Калите са ми пресни. ММ и дъщеря ми ги купиха от Лидл преди месец може би. На балкона стоят. Поливам често.
Щом оцеляха в ръцете на щерката докато бяхме на море...

# 542
Нат, как ги гледаш фитонийте?

# 543
Нещо за любителите на сукуленти
https://www.facebook.com/110481797234197/posts/132984438317266/

# 544
Зимата ги поливам 1-2 пъти седмично и им пулвелизирам листата, а лятото поливам през вечер и пак ги пръскам 2-3 пъти с вода. Зимата са в хола, лятото на остъклената тераса.

# 545
не мога да помогна. май не съм гледала такова. Sad

не знам дали помните кой писа, че при тях има списък на растенията, които не можете да сади, купува, продава... размножават се агресивно и затова са под контрол.

днес попаднах на тази малко интересна информация.

Sad май само си пишем. без да се посочват някакви мерки.

По същия начин и върбата превзела Аркутино, лилиите са застрашени, но в защитената територия не може никаква дейност включително опазването и.

# 546
  • забравих си мисълта...
Natt***, както винаги цветята ти са разкошни. Heart Eyes

Днес си купих това цветенце. Никой от персонал не знаеше как се казва. Thinking Иначе ми казаха как да го поливам и че било стайно, и че трябвало да бъде по-далече от прозореца, но да получавало светлина. Имаше различни цветя от този род. Исках да си купя още 3 вида, но се отказах. Не искам повече стайни растения, искам само за градината и терасата, и да са зимоустойчиви.
Нарочно го снимах върху бял лист хартия, за да се вижда уж добре, но google не успя да го разпознае. Знае ли някоя от вас как се казва?
Докато го донеса вкъщи едно от листенцата му се откъсна. Дали да го сложа във вода или да го засяда направо?

# 547
Natt***, както винаги цветята ти са разкошни. Heart Eyes

Днес си купих това цветенце. Никой от персонал не знаеше как се казва. Thinking Иначе ми казаха как да го поливам и че било стайно, и че трябвало да бъде по-далече от прозореца, но да получавало светлина. Имаше различни цветя от този род. Исках да си купя още 3 вида, но се отказах. Не искам повече стайни растения, искам само за градината и терасата, и да са зимоустойчиви.
Нарочно го снимах върху бял лист хартия, за да се вижда уж добре, но google не успя да го разпознае. Знае ли някоя от вас как се казва?
Докато го донеса вкъщи едно от листенцата му се откъсна. Дали да го сложа във вода или да го засяда направо?

Гинура се казва цветето. Има в мрежата инфо как се гледа. Не преполивай. Почвата да засъхва хубаво между две поливки.
Аз през юни засади два стръка в една саксия и стои навън на двора под един навес. Не го стигат преки слънчеви лъчи. На есен ще прибирам.

# 548
  • забравих си мисълта...
Благодаря ти, DariVale! Kissing Heart

# 549
Момичета, знаете ли какви са цветяна, с които са направени букетите?
Ясно е, че са сушени и боядисани, но какви са?

# 550

Това са моичките гинурки преди два месеца. По-късно ще ги снимам сега. Светлозеленото рязко изгни и умря преди две седмици. Гинурите и пеперомия та в тъмнозелени за сега са добре на въздух и сянка.

# 551
Някоя от вас има ли опит в отглеждането на Адениум . Засях семена от Али експрес и взеха че покълнаха ,но сега не знам какво да ги правя?

# 552
По-рядко ги поливай, да не изгният. Моите сега през лятото ги поливам два пъти седмично, но поливане  е силно казано, леко капвам вода. Обичат да са на слънце, но аз не смея да рискувам и моите са само до прозореца. Страх ме е да ги изнеса на двора, а някои ги излагат на директно слънце. Все пак другото му име е пустинна роза. Изчакай да поотраснат стъблата и ги засади в саксийки. Обичат по-малки съдове и плитки. Едва, когато стъблото изпълни съда (на широчина) се местят в друг съд. Когато станат 4-5 см. им режат върха, за да се разклонят и да направят "тумбаче".

# 553
A аз знам, че през лятото трябва да стоят на пряко слънце и да се поливат ежедневно . Така и гледам моите, но те са все още бебета.

# 554
Може. Но както писах моите не са на директно слънце, вътре са, до прозореца и затова ги поливам по-рядко.

Общи условия

Активация на акаунт