Магията на изтока - тема 62

• 22 240
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Ами, айде, де. Размърдай се. В отпуска съм и японското върви при мен.

Honjitsu mo Hare. Ijo Nashi го довърших. Много ми допадна. Имах нужда от точно такава история, за да не губя вяра в доброто у хората.
Човещинка по японски. Полицаят на финал остана на острова, както и очаквах.
Няма да ги обезлюдяваме все още островите около Ишигаки, щом японското правителство се грижи за населението в тези райони.
Давай и с него. Лято е. Има вода колкото искаш в този сериал. И захарна тръстика. Ще разбереш много по темата как се отглежда захарната тръстика. Ще станеш тесен специалист.

Много японско има напоследък, ако си забелязала.
Превежда се всичко на английски, къде по-бързо, къде не, но има. Всеки ден се качва нещо ново - то сериали, то филми. За всеки вкус, жанрово.
Последният епизод, 5-ти, на сериала на Лили и Такуми Сайто - Pension: Love Is Pink не го чакай скоро. Преводът на английски е на онзи мошеник buttzilla, който заряза и превода на твоя Anata no Ban Desu и трябваше друг да го довършва. Направи същата глупост - заряза проекта епизод преди финала, а тук става дума за 5 епизода от по 15-20 минути.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 21:35 от rossonera

# 151
  • MJF
Аааа да , сетих се че имаше такъв дзвер buttzilla дето ме гнервира. Айде друг път да прескача "моите' заглавия   Crossing Arms
Ок, ще се разбързам със самурайската ми приказка и ще почна  Haken no Hinkaku  2
А след него ще проуча захарната тръстика.

# 152
Довърших Haken no Hinkaku 2. Хареса ми финала. Поредният японски сериал, от който оставаш само с положителни емоции, добро чувство и широка усмивка. Добро, много добро имаше и във втори сезон.
Сатонака най-после взе правилното решение за живота си, Харуко го промени. Всеки би искал да има до себе си човек като Омае Харуко-сан, дори и Шоджи, хаха.

Tuon, честит понеделник с автомобилният състезател Ха Сок Джин.
Другата сряда (19 август) започва. Поне засега имам желание да го следя, но при условие, че корейският сценарист не ме откаже след първите епизоди.

Скрит текст:

А това е от японският римейк на Two Weeks (2019) с Харума.
Просълзих се... Още не мога да повярвам, че го няма.

Скрит текст:

# 153
  • MJF
Hotarugusa изгледан.

Както вече писах самурайска приказка. Приятно , интересно разказана. Имаше даже приятен хумор на целия на моменти достатъчно сериозен тон. Въпреки че глевния герой не бе самурай а дъщерята на такъв. Хареса ми. Доволна съм.

Към Kaya Kiyohara имам странно отношение Thinking. Гледала съм я вече поне в 3-4 заглавия. И всеки път в даден момент или в няколко на едно заглавие успява да ме разсее с това че експресията ѝ не е много сполучлива спрямо това което играе. А като цяло ролята ѝ се получава много добре. Ей такива ми ти работи с нея имам.

# 154
Мислех да го гледам, но като видях чонмаге-то на Кейта Мачида се отказах. Чонмаге е прическата на самураите, само с опашка и бръсната глава отгоре. Тази мода навлиза през Едо периода (XVII-XIX в.).
Предпочитам историите в стил Тайра но Кийомори или Миямото Мусаши от XII до XVI в. и преди идването на шогуната Токугава на власт, преди португалските и нидерландски кораби да стъпят на японските острови.

Ето го Кеничи a.k.a Тайра но Кийомори.

# 155
  • MJF
Мда, въпросната прическа хич не ми хареса. На моменти направо ми се пречкаше на екрана. Значи съм права в съмнението ми, че "аджеба тез самураи май имаха друга прическа Thinking, що за грозотия". Попуфтях няколко пъти по таз прическа, ама нали не е единствената такава дето ме дразни на далекоизточния мъжки фронт та не задълбах Mr. Green тяхна си загуба.

# 156
Count Your Lucky Stars - епизод 6

Малката социалистка ме разсмива, хаха. Много е сладка Шън Юе. Добра е, много красива и нежна. С Джери са голям тандем. Имат отлична химия.
Сериалът е комичен и дано не стане драматичен. Държат линия. Харесва ми това, че в отношенията мъж-жена са много по-откровени, сърдечни. неприкрити, дори по-освободени. Няма ги тези предразсъдъци, които ме заливат от корейските мелодрами.

Шо, не съм ти споменавала, но тези дни в Япония излезе новината за новия сериал по сценарий на наш Казухико Юкава - 35-sai no Shojo. Дете на десет години изпада в кома и се събужда след 25 години, вече като 35-годишна жена. Да, но мисли и действа все още като дете. В главната роля ще е любимата ни Ко.
Не знам, на мен тази тема със "събуждането" не ми е никак любима и не съм въодушевена. Ще видим наесен.

Главната мъжка роля ще се изпълнява от Кентаро Сакагучи (Хаджимето на Кахоко в реалния живот), та, като го видях, се сетих да ти кажа, че японците ще пуснат през октомври и допълнителен финален епизод (спешъл) на Tokyo Tarareba Girls. Гледахме го навремето. Той беше главният герой - изрусения.
Трябва обаче да си припомня как завърши историята. Тя се събра с него на финал, доколкото помня?! Или имаше нещо друго. Ще погледна. Забравила съм.

# 157
  • MJF
E не , гледай да се въодушевиш до есента, щото ще го гледаме. Ко очаквам да е на висота в тази роля. Удачен каст.

Хм, помня че Tokyo Tarareba Girls е симпатично и добро заглавие. Вълненията на тез трите. Рус там го помня Кентаро Сакагучи от раз но какво и с кого финално , имаха нещо с ГГ но май отворен край......Thinking. Като се зададе спешъла ще трябва да отворим последна серия на сериала.

# 158
Погледнах финалните минути на Tokyo Tarareba Girls.

Скрит текст:
Да, беее. Те и трите искаха до Олимпийските игри в Токио да са създали семейства. Нали оттам започна историята преди три години с трите млади жени и тримата мъже в живота им.
Заигравката ще е с игрите, които така и не се състояха тази година.
Отворен е бил финала.
Е, значи сега ще завършат историята и ще ги съберат официално. В 10-ти епизод само са си казали: "Ски да йо" и нищо повече не сме видели.
Сега ще гледаме историята след Ски да йо.

# 159
  • София
За лека нощ, любима песен от историческия сериал Bicheonmu.

# 160
Count Your Lucky Stars - епизод 7

Брех, как се зарибих, все едно за първи път се сблъсквам с азиатски сериал. Интересен ми е. Такива ром-ком-чета обичам.
Разрових се в Гугъл за повече информация кога и как е сниман сериала.
От миналата година е, снимали са го през лятото и добре, че (дори и след година) го излъчват, а не са намерили някакво извинение да го спрат. Казвам го, защото четох, че когато са започнали снимките Джери е отнесъл много критика в Китай, заради голямата разлика във възрастта с малката социалистка. Много китайци са били против и са го критикували в интернет, не "било редно" - той бил много по-възрастен, можел да й бъде дори баща, дрън-дрън.
Гледайки епизодите не откривам никаква крещяща или скандална разлика, която да води до притеснение за тази част от целокупният китайски народ, които са критикували Джери. Такава химия имат, че мнозина актьори и актриси могат само да им завиждат, а Джери не е мръднал кой знае колко от Meteor Garden-а от 2001 г., лично мнение.

Скрит текст:

Много ми харесва и втората цигулка в сериала, конкуренцията на Джери. Ммм, започвам да харесвам китайчета, освен Дзин Боран и Лу (тайванците са ми в отделна категория).

Това е Майлс Уей, "втората цигулка".

И една японска красота от префектура Ишикава.

credit: @heart_of_gold_55

# 161
  • MJF
Първите 2 серии на Haken no Hinkaku 2 изгледах.

Скрит текст:
В първите 2 епизода има доза по-малко хумор от първи сезон според мен. Но пък дълбоко навлязоха във водите на японската работна среда . Това напълно одобрявам. "Право куме в очи" бяха казусите в тях.
Стана ми любопитно. Книгата която сочи Омае за Потъването на Япония дали е тази която аз знам Потъването на Япония? Тази книга е преведена на български доста отдавна и назад във времето май е първата която съм чела въобще от далекоизточния фронт. Научна фантастика. Такава защото мога да чета Smiley
Харесва ми че Омае -сан е станала по -рязка, по-бърза когато е язвителна. Сред този целия цинизъм на работната среда това определено го ценя.

# 162
Аз започнах Anone, харесва ми и с интерес го гледам. Преди това гледах и Our Little Sister.

# 163
Шо, да, това е книгата на Сакьо Комацу от 1973 г. - "Нипон Чинбоцу"/ Потъването на Япония , която Харуко показа. Ще видиш и по-натам в епизодите, значението на книгата до финал ще се окаже голямо. Не е случайно.
Тя държи ето това издание.

Отивам да гледам 6-ти епизод на MIU404. Такива полицаи искам и аз тук, но нямааа. Само в Япония.

# 164
  • MJF
Хи, хи , значи за същата книга става въпрос. Мнооого отдавна съм я чела и не помня нищо.

Изгледах и 3 -и епизод. Добър, добър само дето ми се прияде Smiley.
А от превюто виждам че Шоджи се връща на центалната сцена . Голям майтап като водеше семинара с новонаетите в епизод 2 а Омое с онзи електрически трион му се разходи пред погледа Mr. Green
Сегашния вариант с отдела на Сатонака е интересн. С другите две временно наети дами и тез двамцата новоноети младоци. Особено по-младата дама и този с видеото , дето с връзки назначен и апатичен към работата  Smiley. Не щат да ходят по тез ми ти работни събирания след работа, странни са им всички безбройни и тъпи условности. Странен им е и езика на старшите. Въооообще мои хора Smile

Общи условия

Активация на акаунт