Магията на изтока - тема 62

• 22 858
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Count Your Lucky Stars - епизод 3

Много си приличат китайските и корейските сериали. Все едно гледам корейски сериал, в който ми говорят на мандарин. Сцени, клишета, до едно. Имам дежа вю.
Минава е режим прехвърляне заради Джери Ян. Началото ме е заблудило, същите са като корейците.

На Хироши Тамаки вчера му се роди син. Да е жив и здрав.
Таткото ще го гледам от октомври в Gokushufudo.
Новият му сериал, който в момента върви в Япония, не е за моя вкус. Да си играят двамата с Исей.

# 136
Туко що изгледах филм с Джеки Чан.Хич не ми хареса.
https://youtu.be/HdbJXwB2aCM
Спомням си,че трябваше да изиза друг ,но не го намирам.

# 137
Honjitsu mo Hare. Ijo Nashi - епизод 1 от 9

Японски сериал от 2009 г. Помня, че го бях забелязала, но защо не съм го гледала навремето... Нямам идея.
Сега е бил моментът, защото имах нужда от японска нормалност, сериал, който да ми напомни отминалите времена, когато японците изкарваха толкова много силни заглавия на година, че се чудех кое първо да гледам.

Прекрасна японска история. Точно както ги обичам. Човещинка. Много поуки и добър пример за подрастващите.
Кенджи Сакагучи още млад, Мунетака Аоки също, а Нао Мацушита - прекрасна, както винаги.

Историята се развива на един от десетките острови разположени под Окинава, близо до остров Ишигаки, който се намира на около 250 км. от Тайван. Това са последните японски острови, там където свършва Япония най на юг, а климатът е субтропичен.
Пейзажът е чуден. За морско чедо това е Раят, особено с невероятните плажове, спокойствието, уединението, чистотата...

Скрит текст:
На този остров живеят около 30 души и най-после при тях изпратиха полицай, от управлението в Окинава. Престъпления няма, но този полицай има друга мисия - да бъде винаги в помощ на хората, които живеят на този изолиран остров. И се започна с добрите дела на младият мъж, който със сигурност до финал ще промени живота на всички обитатели на спокойният и мирен остров.

Но.... и тук има проблеми. Обезлюдяването. И малкото останали хора искат да избягат и да отидат или в Ишикаги, или в Окинава.
Социално ангажирано заглавие, което поставя проблемите с обезлюдяването на японските територии/ острови на най-отдалечените места.
На този остров е чудно. Дори и малък на него си има всичко. Интернет, мобилни връзки, асфалтирани и подредени улици - чудо. Всички се придвижват само с велосипеди и видях само една кола, тази на кмета. Мм, как искам и аз така.

# 138
  • MJF
Присъединих го да гледане. Даже коза виждам.

Почнах Hotarugusa. Първите 2 серии минах неусетно. Плавно, бавно върви класически самурайски разказ /приказка.

# 139
Аууу, това морското го включвам и аз. Така и така морето тази година на живо едва ли ще го видя, ами поне на екран да му се порадвам.

# 140
Здравейте.

Ех, само как ме разочаровахте с мненията си за Flower of Evil . Щерките само питат кога ще го започваме Simple Smile

Следя сериала с руски превод. Много ми харесва до тук. Ли Джун Ки е потресаващ в ролята на човек без емоции.

# 141
Така и така морето тази година на живо едва ли ще го видя, ами поне на екран да му се порадвам.

Аз го виждам всеки ден, но ми се живее на остров и точно така -  на японска земя, но близо до Тайван. Ще прескачам с лодка да наглеждам Джерито, Аарън и Маркъс.

На Джери му изгледах днешния 4-ти епизод. Големи ядове си има с малката китайка. И тя луда като корейските си посестрими.
Обаче Джери е много забавен, когато не се прави на сериозния моден дизайнер. На сцената с ябълката в болницата се смях от сърце. Китайски ще ми е този август, видяло се е.

Изгледах и 9-ти епизод на Маркъс и малката тайванка в Lost Romance. Една любов започна да се лее от екран. И се смея с нелепостите, които показват, но и някак са ми симпатични.
Сега, когато гледам едновременно тайванско и китайско и усещам разликата в езика, дори и да е малка. В тайванския мандарин се използват и много японски думи, нормално, заради силното влияние и японските времена на острова.
Японската култура е силно застъпена. Гледах и котешкото заведение, в което работи Шао Ън, а все едно е японско и дори говореха на японски.

# 142
Аз го виждам всеки ден.....................
За което ти завиждам съвсем неблагородно Imp .... Hug.

Отбелязах и този с Джери, но кога ще втасам да стигна до него не е ясно.

Flower of Evil го превеждат на бг доста бързо. До ден-два след излъчването на епизодите "вещичките" качват буквичките и в унакс, и в авизтаз.
Пуснах и аз първи епизод, щерката се загледа и взе, че ѝ хареса. Тя не е фен на азиатското, та е непредубедена. Ще го следим заедно. От два епизода не си съставям категорично мнение, а и Джун Ки и Мун Че Уон са от любимците ми и заслужават да дам шанс на сериала.

# 143
Трябвало е тук да се родиш, а не в планината.

Става сериала на Джери. Има много клишета, които са едно към едно с корейските, но има и много комични ситуации/ диалози, които ме разсмиват и ме карат да гледам. Е, Джери е основната движеща/ притегателна сила, но за летните жеги е подходящо заглавие.

Тя му носи лош късмет. Целунаха се (след пиянска вечер, също в корейските) и оттогава нейният лош късмет в живота се прехвърли на него. Потроши го и го вкара в болница. Горкият Джери, хаха.
Имаше една ситуация, в която той й каза: "Да не си ме прокълнала?", а тя му отговори: "Аз съм добра млада социалистка. Не се поддавам на Тъмната страна (Dark side).", хахаха. Социалистка! Тъмната страна е олицетворението и на злият американски капитализъм, хаха.
Умирам от смях, когато заговорят на темата. Ама е така с китайското. Не съм свикнала на тамошните съвременни социалисти, все още.

Само един съвременен китайски сериал съм гледала и това беше Sweet Combat с Лу. То само заради него го гледах, де. Не беше зле, като цяло, но там заради статутът на Лу в Китай и айдълското му начало, нещата бяха стерилни.
Красивото ми Еленче. По-красиво китайче все още не съм виждала.... Как ми липсва да ми говори на корейски и да се изявява в Корея. Ехх, какви години бяха, но вече няма. Всичко свърши на 10 октомври 2014 г.

# 144
Каме и Ямапи се излагат. Много.
На 30 юли двамата са били в бар с две непълнолетни девойки (ученички на 17 и 18 г., в Япония ставаш пълнолетен на 20 години) и още някакви кифли, те поне са били 20+. Каме си е тръгнал, но Ямапи завлякал едната, 17 годишната, в луксозен японски хотел. Снимали са го.
Ще има големи проблеми и предполагам, че и с него ще се случи това, което се случи с единия от членовете на група Токио.
Непълнолетна?! На 17 години?!? Къде му е бил мозъка на 35-годишният Ямапи? В гащите.
Ейй, като започнат сами да си прецакват кариерите и забравят откъде са тръгнали. В Япония това е престъпление и се наказва сериозно. Ще е чудо, ако се измъкне. Със сигурност едва ли е чел книги с нея, цяла нощ в хотелската стая.

# 145
Сигурно е показвал нагледно как се решават диференциални уравнения. Joy Примерно уравнението на Фокер-Планк.
Обичам Марковският процес - бъдещата стойност зависи само от текущата, но не и от миналита.

Приключи ли му кариерата на Ямапи?

# 146
Следобяд гръмна новината и още е рано да се каже. Ще чакаме тези дни.

Джери, петъчно. Поне той радва тези дни.

Скрит текст:

Хванах цаката на сериала му. Всеки ден, от понеделник до четвъртък, китайците излъчват/ качват по два епизода.
За тази седмица вече има осем, останалите ще продължат след понеделник.
Епизодите с превод на английски излизат всеки ден точно в 16:00 ч. бг време (21:00 ч. в Китай) в официален канал в YouTube, но само по един на ден. Днес излъчиха 5-ти и дано събота и неделя продължат както през седмицата.
Правят ми впечатление коментарите под епизодите. От Филипините, Камбоджа, Малайзия, Индонезия, Хонг Конг негодуват, защо епизодите не са достъпни и за тях.
Блокирани са по държави, но пък в Европа нямаме никакви проблеми. Хмм, странни китайски номера, макар че за Хонг Конг не трябва да се учудвам.

# 147
  • MJF
Хи, хи , туй като знак че са ме чули как мърморя за нечий гардероб в My Housekeeper Nagisa-san ли да го броя ?! Изгледах епизод 5.
Скрит текст:
Не че нямаше пълнеж. Но се разсеях на няколко пъти, да речем че надписа на тениската се четеше, с това какъв излезе че е бил Нагиса - сан, с едни червени май хипопотами  и от този род. Малко епизод-пълнеж ми се видя честно казано. Я чайка. Някакво разнообразие на екрана от всички  иероглифи  и латиница Wink. Чак в първия момент не се усетих че надписа на тениската е четаем.Smile. Айде в чест на това опрощавам един от многото парцали в тоз гардероб дето видях до тук. Да видим нататък Wink

# 148
Изгледай Haken no Hinkaku Сезон 2. Качиха го с всички 8 епизода. Стигнах до пети епизод, тези дни ще изгледам и останалите три.

На китайско съм. Джери не го качват събота и неделя и чакам утре шести епизод, но се загледах и в нещо друго китайско.
По-добре са от корейците в някои отношения. Може да са соц, но в сериалите си не са толкова заспали като корейците. Правят ми впечатления и други неща при съвременните им сериали, положителни.
Само не разбирам защо озвучават гласа на Джери на мандарин?! Може би защото е тайванец, не знам, но не е с неговия глас, което дразни.
Минавам на китайско. Съвременно китайско, не летящите (тия при мен нямат никакъв шанс).

Откъс от утрешния 6-и епизод на Count Your Lucky Stars.

Ооо, качен е днешния 10-ти епизод и на тайванския ми сериал. Ще го прегледам дори без инглиш, че стана интересно и искам да видя какво се е случило. От viki пускат целия превод чак в сряда.

# 149
  • MJF
E Рос каква стана тя?! Аз си почивам а ти до 6-и епизод на Haken no Hinkaku  2 Smile. Сега ще трябва да се пришпоря. Аз се разхлаждам, почивам лежерно със самураи и си мисля, че нямам спешно за гледане WinkSmileWink

Общи условия

Активация на акаунт