Магията на изтока - тема 62

• 22 858
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • MJF
E хайде, при тези жеги и слънце ни се полага по чадърче:

Още един кор-филм достоен за определението "доста по-добър от оскаровия паразит"
Постфактум само едно нещо не разбрах- английското име на филма.

Forgotten Season 2018
Крайния ни социален нихилизъм показан съвсем нагледно. Филма е за голям екран. Няма нищо излишно в него. Браво на творческия екип. Куриоз е че точно на този филм на сайта горе няма никакви данни за него ooooh!
Скрит текст:
Разбира се сред стадото нихилисти опати единствения не такъв. Реалността също е такава.

# 121
Tuon, в китайските съвременни сериали (не летящите) правят ли кекс? Питам, защото ще е срамота да "пазят" Джери в тази история, поне както започна. Миналото му е времето. Едно време беше.
И подчертавам китайските, нищо че Джери е тайванец, този път е на китайска територия.

И не мога да им хвана спатиите на китайските сериали. Сериалът на Джери е обявен, че ще излиза по един епизод всеки понеделник, вторник, сряда и четвъртък по Мангото и Юку от 3 август (вчера) до 3 септември.
Да, но качиха първи, излезе и английския превод веднага, а няколко часа по-късно качиха и още три епизода, а сме едва вторник?! И при другите им продукции го наблюдавам.
Обявени са някакви дати, но винаги много преди тях целият сериал е налице, качен и с английски превод.

# 122
Рос,
1 - В повечето случаи зрителя знае какво са правили,но него показват.Дори корейците са по-отворени в това отношение. Цензурата налага непорочност,добри социални взаимоотношение и двоичен модел.
Най-много да шават по чаршафите.
 2 - Ти се радвай,че са почнали да го излъчват на обявената дата. Наистина.
Някой път пускат наведнъж първите епизоди.Има и платени канали на които можеш да гледаш преди да пуснат в безплатните. Често пускат направо с превод за международните фенове.Това и тайландците го правят.

# 123
  • MJF
Оххх, написаното от Рос за тез китайски периодики ме Smiley . То кое там е въобще понятно на китайския фронт. И най-лесно е да приемем че се губим в превода. И така всеки път. Хитреци големи са китайците, най-големите.

Hotarugusa забелязах на моя ресурс. Ще го погледна. Не помня от кога не съм мяркала самурай Thinking

# 124
  • България
Съвременна китайска фантастика се каня да гледам за първи път, че превеждат една на български, но и при любимите ми летящи добре се разбира какво става. Grinning

Може и да съм старомодна, но такива сценки ми въздействат много повече, отколкото голи сцени.

# 125
  • Разпиляна във въображението
Ех, само как ме разочаровахте с мненията си за Flower of Evil . Щерките само питат кога ще го започваме Simple Smile

И да питам. Бе споменато в някоя от темите, че Гоблина и Жътваря са участвали в шоу и са направили онази сцена с разходката. Може ли да ми кажете как да го открия?

# 126
Miriel, Because I Want to Talk - ето ти всички 12 епизода на шоуто на И Донг Ук на английски.
То беше тъпо шоу, само първите два епизода с гостуването на Гонг Ю бяха забавни, 'щото дай-хард фенките им гледаха броманса и плакнеха очи.
И Донг Ук е скучен извън екран. Където и да съм го гледала в тв риалити/предавания - еми, да ме прощава. Скука. Едно аджоши си е той, който се задява с малки пикли/ пимпилки/ лолитки. Добре, че Сузанка избяга.

Tuon, ясно. Аригато. Джерито тук е с голяма разлика във възрастта с главната кифла, 20 години, a историята е батко и кифла. Поне не е кака и пикльо, че вече ми дотегнаха такива от корейците.
Си Дзинпин значи не дава малко повече страст на екран, дори през лятото. Ще го видим Джери, може да не кисне само във ваната.
Погледнах сега китайското Манго. Качен е втори епизод с английски превод, отключен е, а трети и четвърти предстоят. Те са дадени като VIP, платени.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 13:14 от rossonera

# 127
Благодаря!

# 128
Моарейн,коя е "Съвременна китайска фантастика".
Марк не го гледай,той е тайванец и за това му се получиха сцените с лелята на Раба.

Miriel,ти пък не ни вярвай.Пробвай го.Може да ти хареса.Това за Flower of Evil.Ако не си гледала корейска кримка може да ти допадне.

Рос,Джери поне още се къпе пред камерата,защото Хонито - не и вече го играе тати и аха дядо.Joy

# 129
Гледала съм "Тунелът", "365", а сега завъртам и "Влакът".

# 130
  • България
Моарейн,коя е "Съвременна китайска фантастика".
На ден превеждат по четири епизода.
Flipped .
Етикетите са: Genres: Mystery, Comedy, Romance, Supernatural.
 https://mydramalist.com/32587-flipped

# 131
Рос,Джери поне още се къпе пред камерата,защото Хонито - не и вече го играе тати и аха дядо.Joy

Джери не е заприличал на чичко, като Хонито. Като визия го слага в малкия си джоб. И с дрехи, и без дрехи.

Лятото ми ще е тайванско - с Маркъс го карам вече трети месец, сега и Джери.
Корейците съм ги отписала с техните вечни драми, едно и също, но Джери ми дойде много добре.
34 епизода. Никога не съм гледала нещо азиатско, което да е повече от 20 епизода, сега ще се тествам.

# 132
Ммм, изгледах и втори епизод на Count Your Lucky Stars.
Изобщо не е толкова зле, колкото предполагах, а Джери и малката госпожица имат химия, факт. Има и добре познати и досадни сцени, на които съм се нагледала в корейските мелодрами, но дано не прекалят.

Малката Шън Юе играе много добре за крехката си възраст. Симпатична ми е. Типичната мъничка и сладка китайка, много жизнена и позитивна. От три години е в бизнеса и то малко случайно е станало, но девойчето прави кариера в Китай.
Когато батко ѝ Джери е снимал Meteor Garden през 2001 г. Шън Юе е била само на 4 години, а точно тя е изиграла главната женска роля в новия Meteor Garden от 2018 г.
И конкуренцията на Джери става. Това е актьорът Майлс Вей. Като го видях в първия момент си казах: "Какъв е тоя сладникъв пубер?", но след това героят му ми допадна.
Гледам. Този път съм на китайското клонче с тайванско "уааууу" участие в главната мъжка роля.
Открих къде превеждат епизодите на английски и къде първо ги качват. Доволна съм и от това, че са само по 40 минути. Ден по ден няма и да усетя тези 34 епизода.

Meteor Garden от 2001 г. и Meteor Garden от 2018 г. се срещат, но в Count Your Lucky Stars през 2020 г.

Аз обаче си искам и моите Домьоджи (Мацко) и Ханазава (Шунко) от едно време.  Hoshii desuuuuuu!

# 133
  • MJF
Този път малко по-лежерен филм на фона на предходните социални драми в рубриката KBS Drama Special

Review Notebook of My Embarrassing Days 2018

Гледаем кор-филм. Най-кратко казано. Имаше си почти всички национални особеност, само май тоалетния хумор спестиха, макар че имаше мотане по мокро помещение. Mr. Green
Що народ изолираха за да съставят тестове за тез техните прословути изпити. Само маски им липсваха и щеше да е направо като филм за 2020 Wink
Park Sung-Hoon два филма от рубриката снимал и аз ги нацелих, знае явно къде да се пъха Wink

След този филм в списъка на KBS следва ей това заглавие The Tuna and the Dolphin.Thinking Да взема да го запазя та да го комбинирам с тоз дето Tuon гледа скоро за рибата тон. Като е туна да е туна. WinkSmiley

# 134
The Phone of the Wind / Kaze no Denwa - изгледан

Прекрасен японски филм. Реален, човешки. С малко думи японците отново казаха толкова много неща.
Посветен е на трагедията от 11 март 2011 г. и тези, които успяват да се спасят и да надживеят семействата си. Не се гледа лесно, но историята е толкова завладяваща и истинска, че няма как да останеш безразличен към всичко, което беше показано. Филмът е и японското заглавие на тазгодишното Берлинале.
Поредната силна роля на Хидетоши Нишиджима. Младата госпожица, в главната роля, заслужава голямо браво за изпълнението си.
Тази трагедия никога няма да бъде забравена, а и точно в тези дни преди 6 и 9 август и годишнината от атомните бомби и простотията на американската измет, не се гледа лесно. Толкова пъти поставяни на колене...
Телефонната кабина, вятърът, морето отдолу. Прекрасно място, за да излееш болката си и да "поговориш" с тези, които вече си изгубил.
Браво на любимите ми японци. В киното са ненадминати и номер 1 сред всички азиатци.

Общи условия

Активация на акаунт