Магията на изтока - тема 62

• 22 206
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Скрит текст:
Типично азиатски финал е когато накрая всички са щастливо умрели.
Toва е типично корейски финал.Те не си обичат героите.Имам предположение,че сценаристите на Game of Thrones  са дали на кореец да им опропасти...ъъъъ завърши финала.Innocent
Китайците може да ги разделят в различни вселени,но много рядко си убиват героите.Главните,при масовката е различно.
Честно казано не си спомням да съм гледала японско с умрели щастливо.Сигурно има.За сериал пиша,не за филм.
Защото още страдам по Yuuki

Дано Дането е добре Hug
То всъщност ставаше дума, че в конкретния филм, който обсъждахме, финалът не е типично азиатски и не са всички щастливо умрели накрая.

Да, дано да е добре Дането.

# 226
  • България
В китайските фентъзита добре си ги убиват героите.
Явно има фен протести, след като имаше два финала за The Destiny of White Snake (2018), например.
В Magic Star (2017)
Скрит текст:
оцеляха само двама от главните.
Да не споменавам и Princess Silver (2019). Confused
Дъщеря ми реши да се прехвърли от корейско на китайско, но държи на щастливия финал по американски, затова изборът ѝ е силно ограничен.
Сигурно скоро пак ще ме остави сама да си коментирам "летящите".
И аз обичам любимите ми герои да са щастливи, но захващайки се с будисти, имах известни очаквания, които се оправдаха.
Щастието - в другия живот. Joy

# 227
Не плашете Miriel и МоарейнД с корейските финали Stuck Out Tongue Winking Eye. Това "и накрая всички умрели щастливо" от много години не е актуално. Евентуално в исторически сериал някой от по-главните да даде фирА и то в много краен случай. В съвременните по-вероятно е да го претупат и захаросат набързо или пък да го оставят отворен и гледащия да се чуди "какво стана и аз защо го гледах това" Joy.

Ха, здравейте. Хвърлям ви по едно око Misc Telescope. Да не мислите, че съм ви изоставила Hug.
"Психопата" Джун Ки и Звездолин Пеперудов гледам, когато ми остане време. Не мога да си изкривя душата, но и двете главни двойки много добре ми стоят един до друг. Просто си подхождат.
Очакват ме и последните няколко епизода на The Good Detective.

Някой погледна ли Secret Forest 2? Ще го бъде ли, както първи сезон?

Това с диското да не е станало тренд, че и аджушито J.Y. Park  пусна клип по темата  - When We Disco (Duet with Sunmi)

И да продължа с още малко музика с едни девойки, които си харесвам

Още нещо, което ми допадна напоследък

Това не засякох да сте го пускали. Не, че е нещо забележително, но от SM май сега залагат най-много на тях.

SuperM - 100

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 19:33 от 2в1

# 228
2в1,ама това е страхова невроза.
Когато гледах драмата с Минчо все изтръпвах да не се случи нещо на Моргенщаин или както там се казваше белия кон.
Няма никой да се плаши.Има толкова много оцелели има от корейските финали. Така ставаш по-силен.Ето,аз вече не плача на Бамби.

Петък е.Петък.

# 229
  • България
Така де. Петък:

Пишете си страшни работи за корейските. Не ме плашите.
За китайските ми бие сърцето. Heart
Откъде ги намериха тия мъже. Heart

# 230
Miriel, Devilish Joy завършва добре. Корейците отдавна не убиват главните си герои, както правеха едно време. Мъчат ги с катастрофи, амнезии (както в случая на Че Джин Хьок), трудно и бедно детство, тормоз в училище/ на работното място, дългове към лихвари, зли и алчни роднини, властни майки и бащи, но на финал ги пощадяват.
Devilish Joy ще го помня с химията, която имаха Че Джин Хьок и Сонг Ха Юн, дори мислех, че двамата са се взели по време на снимките.

Tuon, филмът на Кенто ще го видиш след две години. Догодина трябва да излезе в Япония, като дори не се знае датата му, но със сигурност няма да е пролетта. След това ще чакаш още 6-7 месеца, за да излезе на DVD/Blu-ray, след това и английски превод, та, както казах - след две години.

А относно Ямапи и Каме...
Прецакаха се сами. Ямапи най-много.
Писмото му до феновете онзи ден, с извинението, беше патетично. Съжалих го, заради глупостта му.
Сега ще си носи последствията, но и трябва да се радва, че въпреки всичко го спасиха и измъкнаха.

Петък с Капитан Ри. Падам си по севернокорейци.
В края на септември се връща от Йордания.

# 231
Петък:
Скрит текст:

# 232
Петъчно нещо съм на музикална вълна и ще ви подосаждам с още малко музика.

Песента я чух в едно корейско музикално шоу Good Girl, но тъй като песента се казва Русалка, някой е решил да направи фен-видео с кадри от The Legend Of The Blue Sea и му се е получило доста добре.

В същото шоу видях и едно изпълнение на Хьор(л)ин, но нейната песен си има вече официален клип - 9LIVES.

А това ми попадна случайно.

Още едно изпълнение на това денс-студио TranScend и оригиналът на песента, по която танцуват - Zhao Fang Jing - Grain in Ear.

# 233
  • MJF
Eeeee, чакайте малко, за какви убийства говорите и прочие? Кор-финал е това което и 2в1 писа - "да го претупат и захаросат набързо или пък да го оставят отворен и гледащия да се чуди "какво стана и аз защо го гледах това"" .  
Ей на, както Рос писа на тоз Devilish Joy финала са го издокарали добре. Изключение.

Бел , ти догледа ли си Аноне? Щото аз толкоз съм почнала , че направо.... не съм да вържа някой да ме чака към момента Blush.

Watashitachi wa Douka Shiteiru  2
видях Рос. Но този път нещо сладки почти нямаше а аз се бях подготвила eat   Crossing Arms. Но какво видях, мама мия, матроната е направо взета като от кор-сериал Mr. Green, изправиха ми се косите.
Скрит текст:
Сценария да ме прощава но е несериозно да си развява байрака безнаказано  таз персона при наличие на такъв свекър като нашия Тераучи-сан. Той тепърва ще стане ясно защо пита внука си дали е намерил Сакура- момиченцето от едно време. От целия епизод само тоз мимолетен момент/фраза ми хвана интереса. Туй си е кор-сериал направо с една дама с такова поведение при наличие на познаващи я свекър и син. Мнооого зле, много.
Honjitsu mo Hare. Ijo Nashi до 6-и епизод стигнах. Хареса ми 5-и епизод
Скрит текст:
-този с грамотите от нашия полицай Smiley, ей опасни тез хлапета. Но 4-и епизод преди това - с терзанията на учителката малко слаб ми дойде. Обаче за епизод 6 им пиша 6+. Разнищиха го тоз акт и продължението дато извършиха двете братчета направо отвсякъде.
И казуса на това по-голямото момче дето заяви че не ще да продължи да учи и отиде при наши спец по тръстиката също много ми хареса как го дадоха отвсякъде погледнато, че и го разрешиха.
Въобще нашия полицай е голяма работа Smile

# 234
  • Разпиляна във въображението
Да, изгледах финала. Реване, реване, после спокойствие и накрая пак реване. Ама много готин Хьок. Наистина добре им се получи с момичето.

# 235

Бел , ти догледа ли си Аноне? Щото аз толкоз съм почнала , че направо.... не съм да вържа някой да ме чака към момента Blush.

Да.

# 236
  • DE
Тук съм, чета ви.
Почти не гледам, от малкото което видях е "Love Designer" - Гледах до към 30 еп. основно заради Джони, Реба не я понасям от доста време, навсякъде ми е еднаква. Мудна, неемоционална, гледа по абсолютно един и същи начин във всичките си роли. Приятелката досадна, кошмарно я обличаха, майките бяха почти толкова противни колкото класическите крейско сериални Grinning
Мъжкия каст, традиционно добър. Мода в истинския смисъл нямаше, освен някакви посредствени виждания на неталантлив дизайнер. Ще видя и последния епизод, само за да знам как свършва.

Гледам и "My Roommate is a Detective" но към 22 еп. ми доскуча. Приятно криминале е с ретро привкус, но епизодите са му много, то напоследък на почти всички китайски са им много епизодите, добре че цензурата е наложила съкращаване Grinning Не съм фен на налагането на строги правила в изкуството, но в случая е полезно.
Hu Yi Tian се справя прилично и са добър тандем с Leon Zhang, но нещо му липсва да е страхотен. Плюс досадната Shane Xiao която напоследък гледах в твърде много продукции и не ми е подходяща за главна роля, не и достига харизма, но на фона на другите некадърни кукли е екстра.

Онзи ден започнах "Dance of the Sky Empire" Сю Кай е в познато амплоа, ролята му на практика е същата като в "Arsenal Military Academy" просто жанра е фентъзи. Като добавим и Wu Jia Yi която бе другата в академията и разни други познати лица не е зле, става за гледане, историята е интересна, но аз си обичам шантавите азиатски училища и ставащото в тях.

Наистина не бях добре, благодаря за загрижеността  Kissing Face
Скрит текст:
Преживях поредна операция и заболяване с 10 годишна давност се завърна с пълна сила, не е добре работата, но каквото такова. Имам късмета да живея в града с най-добрата клиника в Германия по моя проблем, та ме позакрепиха хората. Много мило ми стана, че хора които не ме познават се интересуват къде съм, благодаря ви Kissing Heart . Дори не се прибрахме тази година, физически не съм годна, а и с тая корона, твърде рисковано...

# 237
Дане! Simple Smile Радвам се, че си пак с нас! То и аз основно чета темата и по-рядко пиша.
Скрит текст:
Разбира се, че ще се интересуваме от теб. Наистина не познавам лично никого от темата, но всички ви усещам някак близки. Предполагам, че и с останалите е така. Радвам се, че си по-добре и ти пожелавам да продължава все така. Имам здравословни проблеми буквално откакто се помня и всеки ден се сблъсквам с трудности заради тях. Понякога точно милото отношение на уж непознатите хора от форума е това, което ми помага да се почувствам по-добре.

# 238
Ех, Дане Hug. Честно казано, мислех си, че сте се прибрали за ваканцията и от срещи с приятели и близки нямаш време да се вяснеш тук, а то какво било. Оправяй се и дано проблемите да са вече зад гърба ти Hug.

# 239
Дане Hug

Само Джонито бива.И аз го зарязах. Женският каст е отврат.Модата е....няма мода.Раба ще снима и с Янг Янг.Явно ще я слагат до всичките ми любимци.
My Roommate is a Detective ми е на нисък старт,но сега съм сърдита и не ми се гледа китайско.

Общи условия

Активация на акаунт