Магията на изтока - тема 62

• 22 226
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Юске Исея пък тези дни го арестуваха заради употреба на наркотици (ще го съдят)
Това си е изненада. Сякаш не правеше впечатление на човек, който би се занимавал с подобно нещо.

# 511
  • MJF
Охо, ребус имам. Еми да, губя тренинг без сенсея ми на японския фронт.

На първо гледане и трите физиономии съм ги виждала. От воле реагирах само на един от тримата като къде съм го гледала последно- най-възрастния- гледах го в "Говорилнята" . Обаче другите двама ще ми трябва още гледане за да се сетя евентуално с какъв образ ги свързвам. С имена съм пас за сега. Thinking

Филма зареден за гледане.

След глъдка кафе реагирам и с името на първия явил се на видеото Smiley Tomoya Nakamura. Сега като го намирих се загледах какви ги снима и това ще ми е интересно като гледка от него Gone Wednesday-като 7 различни образа.
Втория е Ken Yasuda- последно на малкия екран го гледах в If Talking Paid
Третия тепърва ще го мъдря. Този е някой от затрудняващите ме хамелеони.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 11:05 от Шошулчо

# 512
Томоя Накамура ще го гледаш след 20 октомври в новия му сериал, който този път няма да е по някоя тъпа манга, а по оригинален сценарий. За сериала му ще напиша повече днес/ утре, когато ти дам списъка с японските заглавия, които ще следя от октомври.
И не, не си гледала Кен Ясуда последно в Ore no Hanashi wa Nagai, а само преди месец (в края на август) в епизодите на Zekkyo. Обаче кой да помни? Кой?
За третият ти давам още един жокер - реклама с него и факта, че в реалния живот е брат на Сегава (на Мей).

Шун Огури е инициатор за създаването на актьорски профсъюз заедно с неговите дружки Такаюки Ямада и Ейта.
Не знам какво е намислил Шунко, но за мен (прочитайки новината вчера) това ще бъде като някакъв гангста-профсъюз. Тия тримата са си опасни не само на екран. Тарикати.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 14:03 от rossonera

# 513
  • MJF
Охо, браво на Накамура че се е пъхнал в "гледам", че и не в "по манга". Вече и това трябва да уточняваме, видяло се е ooooh! . Да не ми се обиждат любителите им, но не обичам "да ме преследват" манги.
Ок, значи заидва следващия японски сезон. То аз съм на линия, готова. Да му мислят преводачите .... Mr. Green . За малко тяхно успокоение към момента съм добре заредена в японския ми списък та ....имат време да влезат в релси.
Ето, ето, преди имах смътно чувство че Ясуда го гледах и някъде другаде скоро. Но ме домързя да "доровя". Пък и Zekkyo някак си повече като филм го запомних а не като сериал. Имаше запомнящо се превъплъщение Ясуда. Той е от уважаваните от мен. Голяма вариативност.
Ето на това му казвам жокер! Не , без жокер нямаше да се сетя кой по-точно е третия -  Mackenyu Arata. На малкия екран само в "Сакура" съм го гледала. Сега като се върнах да го видя на видеото- напълно прилича на себе си.

Чакай че се сетих нещо. Какво стана с героя на Кей Танака във "Фармацевтите"? Знаеш че спойлери не ми пречат. В светлината на тазгодишните "събития" запоя на Танака направо е малкия дявол ooooh!
Ей на. И това заглавие е в запаса за успокоение на преводачите Mr. Green .

# 514
Да, това е Макеню, по-големият брат на Гордън Маеда (Сегава от Nagisa-san). И двамата са синове на легендата Сони Чиба.
Еврика, но пак с мъки.

Героят на Кей Танака оживя, като за манга. Излекуваха рак на белия дроб, с разсейки и в напреднал стадий, с някакво експериментално лекарство. Кино, но в живота знаем, че не става така.
Доволна съм от Unsung Cinderella. Имаше си своите човешки послания и много добро, наистина много, показаха във всеки един епизод.
В извратената ни/ненормална държава и ситуацията, в която се намираме, имам нужда да гледам точно такива съдържателни продукции с възпитани хора/герои, които проявяват емпатия и винаги са готови да помогнат на всеки в беда, без да търсят отплата. Човещина, човещина и пак човещина. Японска продукция.

# 515
Шо, японските сериали, които ще следя/ следим тази есен.

Скрит текст:
На 7 октомври 2020 г. японците ще излъчат допълнителния епизод (спешъл) на Tokyo Tarareba Musume SP. Говорих ти за него лятото.
Сега вече ще завършат историята с Юрико и изрусения (Кентаро Сакагучи).
Гледам, че този път в мъжкия каст освен Кентаро Сакагучи, Рьохей Сузуки, Кей Танака, Юта Хираока са добавили и Даичи Уатанабе, както и Кохей Мацушита. Кохей е изненадата, но след успеха му в епизодите на Scarlet миналата година започнаха да го налагат, дори му е отредена и главна роля, редом до Хару в сериала Remo Love.

35-sai no Shojo от 10 октомври. Говорих ти и за него това лято (ако не помниш - справка в търсачката).
По сценарий на наш Казухико Юкава, с Ко и отново Кентаро Сакагучи в главната мъжка роля. Очакваме традиционната човешка драма от Юкава-сан.

От 11 октомври - Сатошко и Юрико Йошитака в Kiken na Venus. Говорих и за това заглавие на няколко пъти. Дийн Фуджиока и Шота Сометани правят картинката още по приятна. С този каст няма изпускане.

На 14 октомври стартира новия сериал на Хару - Remo Love.
Ще ѝ търсим пак мъж, охх!
Точно тук е и главната мъжка роля за Кохей Мацушита, така че въпреки Хару ще гледам. Надявам се на нещо прилично, пък макар и романтично.
Този сериал ще се превежда на английски там, където ти дадох линк за уагаши-сериала.

Това е Кохей. Ще го видим каква ремо любов ще въртят с Хару.

На 20 октомври е старта и на новия сериал на Томоя Накамура - Kono Koi Atatamemasuka, за който ти споменах. Романтична история между него и героинята на Нана Мори. Ще има и много за ядене.
Запомни Нана Мори, защото ти предстои да я гледаш във филма Last Letter (тя е в една от главните роли). Момичето е само на 19 години, но е много таланливо.

И последният сериал, който ще следя тази есен от японците е Koisuru Hahatachi. Няма точна дата, скоро ще я обявят.
Три жени и тримата мъже в живота на всяка една от тях. Един от мъжете е наш Сатонака, така че за теб този сериал е задължителен. Човещинка, от реалния живот.

И едно заглавие извън списъка, което ще наглеждам, макар да ми е ясно каква трагикомедия ще бъде - Хироши Тамаки като "Якудза готви и пере" в Gokushufudo.

# 516
  • MJF
Аригато Hug
Мда, добре "звучи" новия сезон. Разгледах. За комата, за ветеринаря, за  Tokyo Tarareba Musume SP се сетих че ги спомена назад във времето и ги изкоментирахме като бъдещи заглавия. Значи им дойде времето.
Хару ще я омъжим когато си смени гардероба. Тоз на Мей-сан ѝ е конкурент. Не знам кой е по-зле вече Thinking, същественото/проблема е че е зле. Да видим.
Ок, после ще обърна внимание на Нана Мори.
Добре е че blitzfansub са набелязали ново заглавие.
То на Уагашито остана последния епизод. Ти до къде си с това заглавие? Станаха ясни много неща и останаха малко за разкриване. На мен най-интересно ми бе как се е стигнало до тази реалност в тоз дом при жив Тераучи-сан Wink, но това ми го изясниха вече. Та остана само да видя сценариста как е решил финала. Нали и това по текуща манга, ако не бъркам, ooooh!
Последното заглавие ти ще се жартваш да надничаш, още от постера не вдъхва доверие. Тамаки има скоро къде да го гледам на малкия екран, с наш Исей.
Нашия Сатонака с удоволствие ще го видя пак , любимия ми герой. Smile

# 517
Само сериалът на Хироши Тамаки е по манга, всичко останало е по оригинален сценарий. Този сезон са ни пощадили.
Не, не съм го гледала уагаши-сериала. След 4-и епизод го зарязах. Мангата е много слаба, не си струва. Този път се жертвай сама, аз отдавна напуснах кораба.

Снощи изгледах двата излезли епизода на DIVER: Tokushu Sennyuhan.
Това е новият сериал на Сота и Шухей Номура. В първи епизод гостува великият, гениалният, неповторимият и твой най-любим японец - Тета Сугимото, хаха.
Става, макар че е по манга. Криминална история, която ще бъде само пет епизода. Ако искаш, можеш да го пробваш.
Сота си е Сота. Мен ме дърпа във всичко, което снима, без значение от жанра. Гледам и се радвам на него, Шухей и Масанобу Андо.

# 518
Две тайландчета в Хирошима (ако на някой му се глада)

2 - част

Утре ще почва Storm Eye с Бин Бин и лелята на Раба.

Моарейн,може да харесаш -The Moon Brightens For You
Не съм сигурна дали гледащ текущо:blush:

Аз мисля да видя Haunted House Handbook

# 519
  • MJF
Виж го ти Тета наш Сугимото къде се подвизава!  Thinking . Май на моя ресурс още не съм мяркала такова заглавие. Може пък и да се жертвам ако се появи нататък.

Рос, Watashitachi wa Douka Shiteiru задобря точно след тоз 4-и епизод, който аз изкритикувах. След него нещо се взеха в ръце снимачите, събраха се и взеха да снимат историята. В първите 4 серии си беше направо "мангесто". След това си стана нормално разказвана история. Та така, като цяло ми хареса това заглавие. Въпреки  че ако имаше повече истории и снимане на сладките щеше да е по-добре. В 9-и епизод нещо за Луна имаше тема за сладките. Нао-Сакура направи много готина сладка. Като се разтвори / дисектира с пръчката , вътрешноста на сладката се разлива в малка чинийка и се получава цяла картина като звезно небе с луна. Сладката е бяла - луната а в полутечния ѝ пълнеж има някакви семенца - те звездите а соса - фона на небето. Blush мързи ме сега да ровя за име/картинка.

Сядам да гледам филма.

# 520
  • България
Моарейн,може да харесаш -The Moon Brightens For You
Не съм сигурна дали гледащ текущо:blush:
Благодаря Tuon . Hug
Добавила съм го в планирани.
Текущи не гледам, чакам руските преводи на последния епизод и тогава започвам, че нямам търпение за финала.
Alan Yu:heart: дълго време беше начело в списъка ми, но сега виж кой е Grinning
https://mydramalist.com/list/e10pPM71.
Утре ще почва Storm Eye с Бин Бин и лелята на Раба.
Любимата ми лисица с първата си любов. Grinning

# 521
  • MJF
Last Letter (2020) / 2
Красив, топъл филм. Заслугата е най-вече в заснемането. Историята не е нещо невиждано така да се каже, стандартен житейски разказ, но как е заснето е цялата хубава работа. Браво на Shunji Iwai  Като цяло филма се гледа с усмивка. Уж казуса е тъжен а от филма остана ведро настроение.
Скрит текст:
Свекървата и нейния учител по английски особено ме развеселиха, големи скици и симпатяги Smile. В първия момент не разпознах Etsushi Toyokawa като се появи, такъв "дегизиран".
По едно време взех да съчувствам на пощальона , има няма се разназяха писма накъде ли не Wink Smile
Голямо писане на писма настана. Чак носталгия се появи у мен. Имаше такива времена , когато се пишеха писма а не .......
Masaharu Fukuyama и Takako Matsu се справиха чудесно с образите си.
Доволна напълно от филма.

Рос, добре че каза на коя страница си писала за филма, че сега с търсачката се ядосах че нищо не дава. Прочетох те там. И аз за сега съм пас от китайска версия. Мда, каста все познати муцуни от филми на Иваи.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 00:24 от Шошулчо

# 522
Любимата ми лисица с първата си любов. Grinning
И трябваше да си остане единствена.
Марк,сори:innocent:

Хм,помня когато беше забит в 9-та глуха.Така е по-добре. За Бин Бин

Много са бързи тези китайци -  Heroes In Harm's Way
Кога го изтърваха Mask ,кога написаха сценария и го снимаха. МаТиен участва в 11 и 12 епизод.

# 523
Шо, за уагаши сериала...
Не си гледала 9-ти епизод, защото такъв няма. Говориш сигурно за 7-ми, той беше предпоследен. Снощи сериала приключи в Япония с общо 8 епизода. Днес сигурно ще го преведат на английски. По-дълъг е от другите, говореха за близо два часа, така че се подготви.
Тераучи-сан беше с каска на традиционното подаряване на цветя (за финала на всеки японски сериал).

Скрит текст:

За Last Letter... Браво, а Камики? Нищо не казваш за него? А Нана Мори? Запомни ли я, все пак след три седмици ще я гледаш отново, редом до Томоя Накамура.

Най-новата реклама на Камики от вчера. Този път е заедно с батко си Шунко и Хана Сугисаки. Шун е като чисто нов. Подстриган е, дългата коса я няма вече. И готви батко на децата.

И тази реклама с Шун сега я пуснаха, макар че е заснета през 2019 г.

За DIVER със Сота и Шухей...
HPriest е на много малкооо да се съгласи да преведе сериала на английски. Още го мисли. Снощи и той изгледа втори епизод и сподели, че му е харесал много повече от първи и обмисля дали да започне превод.

И хайде, честит Чусок.
Корейци се тъпчат с много храна, аджумите готвят. И днес ще продължат, този път имат пет дни почивка. Изпържиха сигурно всичко - зеленчук, месо, няма значение.
Кореец и пържено - любов от пръв поглед и за цял живот. А после като кажат, че българите ядели много пържено, е, не са виждали какво правят корейците.

# 524
.........................................
Много са бързи тези китайци -  Heroes In Harm's Way
Кога го изтърваха Mask ,кога написаха сценария и го снимаха. МаТиен участва в 11 и 12 епизод.
И не е единствения newsm47 - Together/With You. Тук пък участва Джонито в 9-10 еп.

Общи условия

Активация на акаунт