Магията на изтока - тема 62

• 22 163
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
В основата на Боен клуб  е всичко друго,а не спорт.Безсмислените боеве във филма не са спорт,а средство да забравят проблемите си,да се пречистят чрез болката и да стигнат до култ към личност,която ги води към падение на границата с тероризъм,защото....няма да издам Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз го харесвам,не ми е сред любимите филми,но носи послания за които е хубаво да се помисли.

Антиспам - Марио Heart Eyes
Скрит текст:

# 631
  • MJF
А то и филм ли има с такова име. Аз под боен клуб имам предвид всичките боеве, млатене, мачкане и тем подобни щуротии. Мишока автоматично се задейства като надуши такова нещо на екрана. Пък и той мързелив като стопанката си и за да не се преработи просто прескача такива заглавия. WinkSmile

Tuon, позната дамска физиономия на
Скрит текст:
постера на иранския филм. Трябва да проверя там обичайно заподозрените режисьори какви ги вършат напоследък. Мда, франкофони са си там.

Бел, като се наканиш кажи. Тъкмо да не се затрие/потъне някъде в Списъка ми това заглавие.

# 632
А то и филм ли има с такова име.

Това някаква шега ли трябва да е?!?

Tuon, права си в това, което си написала.

# 633
  • MJF
Gokushufudo 1 бързо е получил превод и качен за мене. Виж ти каква експедитивност. Ще взема да я видя тази котка - атрактант се явява за мен кучелюбителя Wink.

Полушегувам се. С това словосъчетание "боен клуб" какво ли няма. Аз го ползвам като мека форма да се изкажа за де що има тепавици, крошета, мелета и повече гадости. Peace

# 634
Ааа, така, така, че ме учуди много с това, че не си чувала за Fight Club на Дейвид Финчър с Брад Пит и Едуард Нортън. Класика от 1999 г.

Отивай да гледаш Якудзата. Още вчера го преведоха, няколко часа след излъчването в Япония, но още нямаш навика да следиш сайта на блицфeнсуб, който ти дадох, за да реагираш бързо.
Там ще превеждат и #RemoLove на Хару. Той ще стартира утре в Япония.
Там е преведен (остана им само финалния 10-и епизод) и сериала, за който ти говорих снощи, с участието на Шоджи и Сегава. Човешка японска драма + спорт.

# 635
Това,че в момента заливат с ниско качествена продукция (не само от Холивуд) не означава,че няма филмови класики,които е хубаво да се видят. Боен клуб е един от тях.Тепърва ще си спомняме с умиление и тъга за тях,че с новите ... как да се изразя ... идеи за политическо кино ни очаква много "интересно" бъдеще.
Добре,че не е само Холивуд.

Ренджър Бини Joy Няма да го глагам в скрит текст Satisfied Върлува този колаж из Туитър.

# 636
  • MJF
hahaha . Заплювам си златистия Бини. Пу.

Аааа блицфeнсуб са ми на голяма почит. Даже смятам да не забравям да ги хваля всеки път като гледам от тях. Но вярно че още нямам навика да държа на таб постоянно сайта им. Но ще се поправя. Помня че и нещо друго от преведените назад във времето от тях и още не гледано от мен едно заглавие имам при тях в Списъка. Шоджи-Сегава задължително ще го погледна.

# 637
Сложи на таб и Irozuku subs, макар че ти го дадох и него (преди година-две), но сигурно си го забравила.
Трябва да се научиш да черпиш японска вода от извора, а не от .... "тръбата" (a.k.a онлайн-сайтовете, тия са си едни обикновени крадци, които не зачитат труда на преводачите на английски и печелят от дисплей рекламите).

Аджумите отново панираха всичко, което може да бъде панирано, дори и варените яйца, хаха.
Ехх, тези корейски аджуми. Нищо не остава неизпържено при тях.
Панирани зеленчуци, месо, отделно токбоки, сонде, манду, кимбап - трябва да хранят гладния корейски народ.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 18:59 от rossonera

# 638
  • MJF
Тези на далекоизточния фронт  ако не внимавам някой път и мен ще спържат. Без окото им да мигне при това.

Аааа помня го Irozuku subs, че гледах нещо и там. Запазен е някъде при мен из дебрите но дали мога да намеря къде, е друг въпос. Ще помоля срам не срам 2в1 здраве и живот като прави новата тема да ги добави тези двата. Аз в списъците със сайтове в първия пост има няма редовно ровя като съм по чужди машини.

# 639
Няма да забравя (защото е незабравимо, иначе щях) как на някакъв корейски празник освен да приготви пържена храна дамата от клипчето сложи и домат в смутито. Trollface  Брррр
Още не мога да реша дали е гениално или извратено.
Другото,което много ме дразни са тези джапанки.Явно са много модерни,че куп народ се носи с тях.Днес видях с комбинацията от бели тенис чорапи,но беше сутринта и може да му е било студено на човека.

# 640
Haru to Ao no Obentoubako - епизод 1

"Meccha meccha kawaii" ("много, много сладко/ симпатично", както казват в Кансай) е това ново японско сериалче. Поредната екранизация по манга.
Главната героиня е отаку - луда по манги и анимета и най-вече на тема котки, хаха, дори килимчето пред вратата ѝ е във формата на котка. Неко-чан (котката) отново е издигната в култ, в поредна японска продукция. Котешката японска нация.
Хару (главната героиня в историята) се запозна с момче на Ао (доста изнежено/ женствено, с влечения повече към чисто женски занимания, едва ли му е лесно точно на Кай Иноваки да играе тази роля, хаха), с което заживяха заедно и при едно условие - всеки ден да си приготвят кутии с обяд (бенто).
Кутията, която той приготви беше меча меча кавайй. На финал на всеки епизод дори има и рецепта, как се приготвя основното ястие в кутията. В първи епизод това беше онигири.

Скрит текст:

# 641
  • MJF
Е след уагашитата следва да плакна очи и да си тренирам устояването на гледката на вкусотии с кутии за обяд.

Представих си тез джапанки с хавлиените бели чорапи и съм на косъм от любимата си далекоизточна тема - "чорапи" Mr. Green

Gokushufudo 1 погледнах. Голям смях с Тацу и героя на Naoto Takenaka hahaha Mr. Green . Но и мишока поработи. Съкрати един изрусен субект и всекакво мерене на .... в стил боен клуб. Не знам дали текущо ще го поглеждам или като е готов ще го мина чевръсто с мишока. Hiroshi Tamaki   в стихията си с тоз Тацу Satisfied

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 17:50 от Шошулчо

# 642
Какво стана с фармацевтите? Гледаш ли ги?

Японците пуснаха днес официалния трейлър на Brave: Gunjyo Senki. Това е последният филм с участието на Харума Миура, който ще видим догодина. Премиерата е на 12 март.
По манга е. Отбелязвам, за да няма чудене защо героят на Макеню (ученик в гимназия) се "озовава" сред самураи. Ще има "връщане назад във времето", в периода Сенгоку (XVI в.). Това е период на граждански войни и нестабилност, но и времето, в което живее прочутият даймьо Ода Нобунага.
Във филма ролята на Ода Нобунага е поверена на големият, неповторимият, уникалният Кеничи Мацуяма. Той си е Кеничи Мацуяма-сама (бог). Лепне му тази роля.

Този период е много любим за мен. Японското Средновековие. Самураите са с дълги коси, не са с обръснати глави и прическа тип "чонмаге" (говорих скоро на тази тема). Едни романтични японски времена, еххх!

Трейлърът много ми хареса. Мисля, че са направили една страхотна приказка (фентъзи, исторически екшън) по мангата. Проблемът е, че ще можем да видим филма едвааааа след година. Месец март тръгва по кината в Япония, а ние ще чакаме DVD/ Blu-ray шест-седем месеца по-късно.

Интересно ще е да видя как тези спортни клубове от елитната японска гимназия (по стрелба с лък, бейзбол, американски футбол, бокс и пр.), начело с Макеню, ще се озоват точно по времето на битката при Окехазама през 1560 г.
Като гледам и трейлъра, явно учениците от XXI в. ще се включат в битката и то на страната на Ода Нобунага, обединителят на феодална Япония.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 12:07 от rossonera

# 643
  • MJF
Аааа, мне, аз си пека кокалите пак там долу до Тайван на о-в Yonaguni и не се оплаквам хич. Слънце, океан, бриз. Обаче ни тръстика ни коза мяркам. Имам и един дразнител- прическата на д-р Кото. Има няма и ме напира към ножица и гребен ooooh! . Вече и цяло чудо се случи в практиката на доктора но има нужда от повече такива чудеса , и доктора и околните.
Има един герой дето е просто стихия, няма покой с него Satisfied - Шиге-сан игран от Shigeru Izumiya - неповторим шемет Smiley
Жалко че не виждам превод на цялата поредица, много жалко.

# 644
Значи отново си близо до Тайван. Този път още по-близо от о-в Ишигаки, където бяха нашите хора.
Като му гледам популейшъна и на о-в Йонагуни, не им е лесно и на тях. Само 1 684 души и то през 2009 г.
Сега сигурно са още по-малко на брой.

Прочетох повече за мангата, по която е новият филм на Макеню и Харума Миура.
Ммм, Ода Нобунага ще бъде представен в не толкова положителна светлина, както обикновено японците го представят в сериалите и филмите си.
В мангата са поставили в център Иеясу Токугава, известен още и като Матоясу Мацудайра (героят на Харума Миура).
Еее, тогава ще е още по-интересно да се види този лош Кеничи Мацуяма, в ролята на Ода Нобунага.

Общи условия

Активация на акаунт