Магията на изтока - тема 62

• 22 170
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Този д-р Кото го помня, но не съм го гледала. Преди 380 години го превеждаха на английски в d-addicts. За първи сезон от 2003 г. не знам нищо.

Вчера в Япония започна 35-sai no Shojo. Изгледах първи епизод и съм пас. Няма да го следя. Такива глупости нямам нерви да гледам. 35-годишна да се държи/ мисли/ говори като 12-годишна пикла, а, не, без мен. На Ко Шибасаки не ѝ отива тази роля.
Казухико Юкава и този път се е изложил, сериално. След Кахоко не е направил нищo sugoi jan на малък екран, вече трета година.

На Сатошко му приключи преди малко първи епизод на Kiken na Venus. Не успях да го гледам, че имах работа, но сега ще го сваля и ще видя какъв ветеринар е героят му.
То и Якудзата започна днес. Ммм, трябва и Хироши Тамаки да видя.

Напоследък гледам много клипове от 2011/3/11. Каква огромна трагедия преживяха тези хора... И как се изправиха отново на крака. Уникална нация.
Водата се отдръпва, отдръпва, отдръпва и изведнъж идва с огромна сила, помита всичко след себе си.

Аджумите изпържиха всичко, което може да бъде изпържено. Отново.
И яйца в панировка не се хабят - само брашно и вода. Знаят корейските аджумите, знаааяят.

# 616
Love is Annoying, But I Hate Being Lonely. До момента са излъчени 9 епизода (8 вече са преведени на бг). Излиза по един епизод във вторник.
Група млади хора, живеещи в една сграда се опитват да се справят с предизвикателствата на живота. Всеки с проблемите си в работата, в любовта, с очакванията и мечтите си... Поне до момента няма кой знае какви големи драми. Клишето с пияната девойка го има, но пък си затворих очите, заради другото клише с ИКЕ под душа Wink. Родителските тела са някъде зад кадър. От време на време ги включват с някой разговор по телефона или индиректно като причина за част от проблемите на децата им. Няма повлекани, няма чеболи и Пепеляшки. Нормални взаимоотношения между млади хора. Дори и многоъгълниците не са дразнещи, защото съперниците, независимо дали са мъже или жени, се държат адекватно.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 17:00 от 2в1

# 617
  • MJF
Рос ясно за д-р Кото. Аз ще изгледам сезон 2. Загряла съм по островната японско тема явно. То като изгледах епизод 1 от сезон 1 и после минах на сезон 2 навързах героите, кой ,как, какво, с и на кого. Така че няма проблем. Чаровни са. А и се забавлявам с познатите муцуни като по-млади.

Чакай малко. В  35-sai no Shojo причината не е ли преживяна кома? Е не, Казухико Юкава след Кахоко има и още един шедьовър Doki no Sakura
Точно Kou Shibasaki гледам в главна роля в д-р Кото. Майтапа е че всъщност той е д-р Гото, но кой го пита, островитяните по бързата процедура го кръстиха както те си искат Mr. Green . А как го посрешнаха ooooh!  hahaha . Жалко че не са превели тази поредица като хората - от А до Я.

2в1, туй нещо много модерно ми прозвуча като за кор-фронта.

Рожденника аз така и почти не съм го гледала. Той е от тези които за цел имат да се снимат в "не гледам". Има такива.

# 618
Рожденника аз така и почти не съм го гледала. Той е от тези които за цел имат да се снимат в "не гледам". Има такива.
Той май почти не е снимал във Ф. Или ти имаш и други "не гледам"?

# 619
Gokushufudo - епизод 1

Това не е никак лошо, а очаквах поредната абсурдна екранизация по манга. Комедия/ пародия с един забавен Якудза (Хироши Тамаки). Голяма е домакиня, хаха, а и готви страхотно. Прави чудни кутии с обяд. Красота.
И тук има котка за домашен любимец (накъде без котка в японски сериал?). Дори за котката се приготвя специална закуска, хаха, в котешки образ.

Скрит текст:

Много се смях на сцената с прахосмукачката робот и почистването. Играе си Хироши. Луд образ, но големият актьор си е голям.
Наото Такенака и Кеничи Такито са приятната изненада в каста, особено любимият Такенака-сан.

Kiken no Venus - епизод 1

Котки, кучета и Сатошко ветеринар.
Хаджиме, котаракът от сериала Kiwadoi Futari: K2 участва и тук. Еее, той е истинска мяу-звезда в момента в Япония. Два сериала на TBS и все с негово участие.
Интересно започна, но има някакви големи тайни в това семейство, та, ще видим какво ще излезе на финал.

# 620
  • BG
Аз съм на японска вълна, малко нетипично за мен. Изгледах няколко драми и съм набелязала още някои заглавия.

# 621
  • MJF
Е нощен гост , повече от лаконично.

Нещо бая животни на японския фронт, туй одобрявам. Остава и да не са снимани "като манекени".

Бел, освен фентъзи, фантастики и подобни имам и други големи "не гледам" и "почти не гледам" Blush Smiley. Например екшън, трилър-екшън и въобще всякакви подобни било то и спортни. Спортни и музикални филми гледам също мнооого рядко. Друга голяма група която избягвам са "филми за театър, кино", такива "дето се занимават със себе си". Но всички тези групи разбира се имат изключения. Само Ф и екшъни са "твърдо не". Там не поддавам.

Д-р Кото
Първите 4 серии изгледани. Класическа японска human drama  си е това заглавие. Точно от тези които много харесвам. Има си всичко. Цялата емоционална скала с подбраните герои.

Май съм забравила да се похваля тук , че изгледах Kotaki Brothers and Shikuhakku
Проточи се гледането ми на този сериал, за което нямам обяснение. Достатъчно забавно и симпатично. Тези двамата братя Ичиро и Джиро са големи скици. Вееше инди полъх от тоз сериал. Въобще всичко си му е наред за това което е. В началните серии имаха по един казус на епизод като , хм не знам на български на какво да я оприлича туй тяхната роля , за която бяха наемани. Последните епизоди малко повече с тяхните лични  истории се занимаха.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 13:30 от Шошулчо

# 622
Бел, освен фентъзи, фантастики и подобни имам и други големи "не гледам" и "почти не гледам" Blush Smiley. Например екшън, трилър-екшън и въобще всякакви подобни било то и спортни. Спортни и музикални филми гледам също мнооого рядко. Друга голяма група която избягвам са "филми за театър, кино", такива "дето се занимават със себе си". Но всички тези групи разбира се имат изключения. Само Ф и екшъни са "твърдо не". Там не поддавам.
Е, Шо, малко се разминаваме тук. Спортни и Ф и аз като теб (почти) не гледам и не харесвам. Екшън не че не гледам, просто в повечето случаи ми е леко скучно. Трилър, ако е добре направен, да има наистина интрига, а не след първите минути да се досетиш как ще свърши, гледам с интерес. Филми за филми, както и за всякакъв друг вид изкуство са ми сред любимите.

# 623
А Scream
Това е толкова неочаквано,но аз съм перфектния зрител Joy Joy Joy Само лекарски не гледам.Всичко останало е вероятно да го видя.

# 624
  • България
А аз гледам фантастика, фентъзи, исторически, мистерии, разследвания.
Рядко нещо друго и то заради някой харесан актьор.

# 625
  • MJF
С темата филми за актьори , режисьори , писатели и пр.  от този род съм сложна.
Например на японския фронт последно в този жанр, ако така мога да го нарека, гледах Theater  и Domains (2019). Доста различно впечатление и доволство оставиха у мен като зрител.
Първия стандартен, направо с клиширани образи на творчески натури и .... цялата досада, на моменти се разсейвах и т.н. защото ми дотегнаха.
Докато втория направо бижу. Класически филм, показващ нагледно как едно и също нещо, от едни и същи актьори в зависимост как е кинематографията, как е сценографията, как е монтирано, как е радиктирано, ...... резултата е различен. Въобще такова кино не бях гледала много отдавна. Tuon, направо като иранските шедьоври , които знаем с теб. Апропо, там отдавна не съм проверявала кой , какво, къде и дали въобще снима.

# 626
Шош,снимат,но трудно се намират със субтитри,освен ако не са +Франция.
Последно гледах A time for love и ми хареса.

Tale of The Nine-Tailed Fox
Неочаквано,но ... първите два епизода почнаха ударно.Хареса ми,а се бях настроила за обратното. BlushИма взреме,има време.....Не,че не е ясно на къде ще завият събитията и можем да предположим как ще се развият взаимоотношенията на героите,че дори и как ще завърши.
Още в еп. 1 става ясно (лъжа) кой за какво се бори и показват характера на героите,имаше своите моменти на хумор и на "страх" и изненада.Ефекти - ОК.
На Ким Бом му пасва ролята на лошата лисичка,но сигурно го чака катарзис. И Донг Ук пак играе ролята си от Гоблин,но толкова да му ходи.Главната не съм я гледала.
Наличие на  клишета като - главния си взима душ,яде сладолед по халат,сбиване на сватба и разни други,но на тези си заслужава да се обърне внимание,
И знаем какво става когато лисица се жени Wear Umbrella
Направиха реклама на новия Nissan Almera.
Какво ли означават следите от пръстени (или нещо подобно) на пръстите му?
С края на 2 епизод - коя е Тя и какви са тези неща,които се появиха когато положиха лекарство на раната и?

# 627
Много японски шедьоври си изпуснала тогава, Шо, щом "не гледаш" спортни сериали и филми.
Waterboys от 2001 г. е култов филм. В него изгряха Сатоши и Хироши Тамаки.
А Tumbling? А 1 Pound no Fukuin на Каме, Регата-та на Моко и Шота, че дори и Кимуровият Pride? И още, и още безброй японски сериали на спортна тематика, особено на тема бейзбол.
Много стойностни продукции на спортна тематика правеха/ правят японците, които възпитават, мотивират и дават добър пример на подрастващите.

В момента гледам една страхотна японска спортна драма с Шоджи (този път без неговата Харуко, но той си е все същата скица), чийто сценарий е по книга на Джун Икейдо.
Класическа японска човешка драма, свързана и със спорт. Наслада за ума и душата.
Сегава (Гордън Маеда) е също в една от главните роли.

Като го гледам Шоджи в спортната драма и... Определено има нужда от Харуко. Тя умее да го мотивира, правилно.

# 628
Waterboys от 2001 г. е култов филм. В него изгряха Сатоши и Хироши Тамаки.
Точно него се каня да гледам от известно време и трябва вече да се наканя. Сериалът Rikuoh, който много харесах, също беше отчасти спортен.

# 629
  • MJF
E не да не съм гледала и гледам "спротни" заглавия. Но зависи доколко и как спортни. Боен клуб да речем няма как да гледам и от този сорт. Smiley
Pride гледан, корейския Бейзбол гледан, скоро гледах един японски сериал за скиори, Rikuoh .....

Waterboys (2001) го слагам за проба.

Jun Ikeido добри ги пише. Само дето за съжаление малко стигат до мен  по преводно и сие причини. Tired

Общи условия

Активация на акаунт