На мен ми се е случвало да се притеснявам преди излизане пред много хора, в "главна роля".
Така че напълно разбирам защо се притесняваш от главната роля в собствената си сватба.
Ето какво ти предлагам: Първо, гледай много да се харесаш с роклята, прическата и грима. Убеди се колко си хубава - не се съмнявам, че ще бъдеш, но е важно ти да го видиш.
Второ, убеди се, че всичките тези хора са ти "фенове", те те обичат или поне харесват, щом са дошли на сватбата.
И трето, бъди звезда! Бъди актриса, която изживява звездния си миг. Ще се почувстваш много добре, та чак ще ти се иска да го повторите!
А за брачната нощ, има следния проблем: Нали си ходила на гинеколог, и той ти казва "отпусни се"? Сещаш се. При секса "инструментът" не е метален, но пък е по-голям от спекулума и за да избегнеш болка, каквато понякога има в началото (първите пъти, ако не си добре възбудена), се научи да се отпускаш. Може и бързо да започнеш да изпитваш удоволствието от секса, може и няколко пъти да ти трябват, но поне гледай да се отпускаш в началото. После няма да ти е необходимо.
Някой беше писал за гел и го осмяха - аз също мисля, че гелът е добра идея, освен ако не успееш доста много да се възбудиш още първия път.
И наистина, пресрами се поне в деня преди сватбата и обсъди с бъдещия ти съпруг някои свои притеснения, ако прецениш. Мисля, че това ще ти помогне да се почувстваш по-спокойна и да разбереш, че става дума за нещо, което ти е присъщо, което е хубаво и всички описват като върховно удоволствие - надявам се да стане такова и за вас с годеника ти.