Сватба и първа брачна нощ - как преодоляхте нервността и страха?

• 9 789
  • 223
  •   1
Отговори
# 165
Алдабела, да си дойдем на въпроса.
На мен ми се е случвало да се притеснявам преди излизане пред много хора, в "главна роля".
Така че напълно разбирам защо се притесняваш от главната роля в собствената си сватба.
Ето какво ти предлагам: Първо, гледай много да се харесаш с роклята, прическата и грима. Убеди се колко си хубава - не се съмнявам, че ще бъдеш, но е важно ти да го видиш.
Второ, убеди се, че всичките тези хора са ти "фенове", те те обичат или поне харесват, щом са дошли на сватбата.
И трето, бъди звезда! Бъди актриса, която изживява звездния си миг. Ще се почувстваш много добре, та чак ще ти се иска да го повторите!

А за брачната нощ, има следния проблем: Нали си ходила на гинеколог, и той ти казва "отпусни се"? Сещаш се. При секса "инструментът" не е метален, но пък е по-голям от спекулума и за да избегнеш болка, каквато понякога има в началото (първите пъти, ако не си добре възбудена), се научи да се отпускаш. Може и бързо да започнеш да изпитваш удоволствието от секса, може и няколко пъти да ти трябват, но поне гледай да се отпускаш в началото. После няма да ти е необходимо.
Някой беше писал за гел и го осмяха - аз също мисля, че гелът е добра идея, освен ако не успееш доста много да се възбудиш още първия път.
И наистина, пресрами се поне в деня преди сватбата и обсъди с бъдещия ти съпруг някои свои притеснения, ако прецениш. Мисля, че това ще ти помогне да се почувстваш по-спокойна и да разбереш, че става дума за нещо, което ти е присъщо, което е хубаво и всички описват като върховно удоволствие - надявам се да стане такова и за вас с годеника ти.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 14:44 от Uncommon

# 166
И как пък решихте, че на 55 е импотентен, еххх. Ама ако беше на 25 .. нали. Дали щеше да го мисли толкова?

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 17:51 от bubanka

# 167
  • София
...
И как пък решихте, че на 55 е импотентен, еххх. Ама ако беше на 25 .. нали. Дали щеше да го мисли толкова?

Е, какъв е тоя мъж, дето с години пази честта на младото яре, което му се бута само в ръцете?
То не е от възрастта.

# 168
Ох- пуснала темата за шефа евреин юни, 2017, а септември, 2017 вече разглежда линкове за булчински рокли.
Имах шефове сирийци, женени за българки- били са им секретарки.
Мерси съм заради парите им да ходя забулена и с наведена глава.
Тоз пари има ли, че отгоре четох.

# 169
...

Е, какъв е тоя мъж, дето с години пази честта на младото яре, което му се бута само в ръцете?
То не е от възрастта.

А може би за него тя е човешко същество, а не "яре". Може би е отговорен и внимателен мъж, не някакъв примат. Авторката написа в един от коментарите, че той я е оставил да си помисли достатъчно дълго, дали иска да се омъжи за човек с такава възрастова разлика.

# 170
  • у дома...
Ох- пуснала темата за шефа евреин юни, 2017, а септември, 2017 вече разглежда линкове за булчински рокли.
Имах шефове сирийци, женени за българки- били са им секретарки.
Мерси съм заради парите им да ходя забулена и с наведена глава.
Тоз пари има ли, че отгоре четох.
2018-2019 започват някаква "връзка". И 2020 питаме за първа брачна нощ. Дали девойката не живее въ филм. И вече задавам въпроса - господина 55-годишен евреин знае ли, че ще се жени? Затова и питах какточно смени религията, че юдаизъм не се приема лесно. Има си изисквания за време, през което се обучаваш и доказваш, че наистина ще бъдеш праведен евреин.

# 171
  • София
С две думи, на него му е все тая.
Любов ли бе да го опишеш.

Почвам да се съмнявам, дали знае, че ще е жених....

# 172
А родителите ти какво казват за цялата тая ситуация? Та той е на годините на баща ти сигурно...

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 17:52 от bubanka

# 173
  • Варна
В другата тема авторката е писала, че майка й хич не гледа с добро око на голяма разлика. Та наистина е интересно тези родители какво ли мислят по въпроса. Разликата тук не е голяма, а огромна направо.

# 174
А родителите ти какво казват за цялата тая ситуация? Та той е на годините на баща ти сигурно...

Добър въпрос. Такъв въпрос като на авторката аз бих задала и на майка ми. Може би ще получи най-адекватен съвет от нея.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 17:54 от bubanka

# 175
Има много предпоставки нещата да не минат гладко.
Първо, авторката е на 24 и не е имала сексуален контакт, което само по себе си говори, че е притеснителна или обременена от строги догми – на родители или религия. Което в 21-ви век си е за мен леко притеснително само по себе си.
Второ, струва ми се супер странно да се омъжа за мъж, с който не съм имала сексуален контакт. Интимността е в основата на добрите връзки, бракове – ако има несъответствие в сексуалностите на двамата, все единият прави компромис и рано или късно нещата се разсъхват. Разбира се, ако няма някакъв предварителен договор, брак по сметка, предбрачен или просто търсят съквартирант.
Трето, каквато и религия да изповядва 1 мъж, не виждам как би се удържал до 24-годишно момиче без да го пожелае. Или е някакъв извратеняк, не му става или има фанатични фантазми (24-годишна девственица, за която да се ожени...). Бррр.
Четвърто, той ѝ е бил шеф и е много добър човек. Разбира се, всички шефове са най-добрите. Тук ми се струва, че не е отделен човекът евреин, мъж от шефа, което също ме притеснява като довод за брак.
Изобщо, цялата история изглежда странна и сектантска.

# 176
Наистина ли Ви се струва толкова невероятно някой да е надскочил чисто физическите си щения или да не се е поддал на натиска на чуждите предразсъдъци? Не е имала причина и желание да прави секс с никого досега, какви спекулации за дефицити и проблеми започнахте да развивате. Много по-ненормално е да правиш секс, само защото се очаква от теб и искаш да бъдеш "нормален". Имаше една басня за лисицата, която останала без опашка и започнала да обяснява на другите лисици колко хубаво е това.
И какво значение имат родителите - тя е пълнолетна от доста време. Нали уж сте много модерни, пък сега Ви е важно какво е мнението на родителите на зряла жена.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 15:22 от winni_

# 177
Става въпрос за естествено развитие и самоопознаване. Не за предразсъдъци. На 24 да не си имал сексуален контакт не е ок. Говори точно за някакви забрани отвън или вътрешни дефицити (ниска самооценка, свръхпритеснителност, паник атаки от физически контакт с друг човек) и още куп неща.

# 178

И какво значение имат родителите - тя е пълнолетна от доста време.

Просто обикновено те са единствените, на които наистина им пука за съответния човек.

# 179
  • София
Самата идея да лелееш 5 години по дядо ти,  носи заряд на дефицит и смущения.
За Света може да е нормално, за мен не е да прескочиш цяло поколение. За девица това.
Босилка е права.

Общи условия

Активация на акаунт