Септемврийките щасливи посрещат бебчета красиви!

• 15 097
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Мили септемврийки, аз съм от ноемврийките, но редовно ви чета, и така съм подготвена какво ме чака Wink

Стискам палци на всички ви, Честито на родилите, а на останалите - възможно най-леко и безпроблемно раждане желая  bouquet

# 61
Хайде защо никой не пише? Аз по някога по рядко влизам защото компа е у майка ми и само като дойда при нея ви чета и пиша. coolcool newsm32

# 62
  • Стара Загора
забравих да пиша... Само на видеозона са ме гледали тези мои лекарки (при две сам ходила). А, и веднаж ми барка за да види дали имам разкритие в 6-ти месец, защото се оплаквах от болка и напрежение ниско долу в корема.
И в болницата скоро като те бъркаха пак нямаше разкритие...споко нищо не ти е пропуснато...аз те следя тебе Mr. Green

# 63
Добър вечер мацки!
Прегледът мина. Беше болезнен, но не нетърпимо, а и не  бе толкова продължителен. Статусът ми е "много добър", както се изрази доктора. Тръгнал е някакъв лек родилн процес. Шийката ми е скъсена с по-малко от 50%. Имам и мъничко разкритие. Док ме предупреди да не се изненадам ако получа бледорозово течение след прегледа. Този мой статус предвещава раждане до 5 дни. Така че и моят час наближи. newsm47 Чувствата ми са смесени, и още по-смесени ще стават, но това си е в реда на нещата... Катнадийн постингът ти наистина ми подейства чудесно. Моята гледна точка върху нещата от живота е точно такава и много ми се иска и по време на раждането да бъда достатъчно мобилизирана, за да я приложа, когато е най-важно. yes
Вагиналният преглед има за цел да определи готовността на маточната шийка за раждане. Когато докторът желае би могъл с ръка да помогне за постигането на по-голямо разкритие, падане на тапа и въобще - често пъти подпомага началната родова дейност.
Преди да ме приеме за задържане, док отново ме прегледа вагинално, но това не означава, че е искал да ми предизвика раждане. Naughty

Имате специални поздрави от Лесси. Каза, че е взела бебчето при себе си "за да е всичко под контрол" Mr. Green и че макар и болезнено се справя с възстановяването си.

# 64
Каролина, този преглед на мен лично докторът ми го направи защото от няколко дни имах контракции и вече съм почти на термин. Целта беше да провери дали има изглаждане на шийката и разкритие, т. е. дали е започнала родова дейност /и аз бях нетърпелива да разбера дали скоро ще е Денят/. Казват, че понякога след такъв преглед може да има зацапване или да се предизвика раждане. При мен, както ви писах, нямаше абсолютно никакъв ефект.

# 65
Ивелина благодаря все пак. Аз ходя при Ния Кирчева, но ходя на частно и при Цонева. А, ти? Да ти кажа честно мислех да викам Цонева за раждането, но ми казаха че не я пускат в родилното. Имала някакво дело или заради това че е в майчинство... и аз не знам точно. Но била голяма обирджийка де. Мисля да ходя утре при една Узунова за час и да говоря с нея да ме изражда. Бях говорила с една акушерка, но все пак е по добре май с лекар... newsm78.

# 66
Добър вечер, момичета
Да се отчета и аз...
Днес бяхме на консултация, взеха ми кръв, урина и вагинален секрет за последни изследвания. Надявам се да дадат добри резултати, като доки ще ми се обади ако, не дай си боже, резултатите не са добри и се налага да се лекуваме преди да дойде бебко. АКо не се обади до няколко дни, значи всичко е наред  Praynig
Иначе имам започната родилна дейност, 1 см разкритие и контракциики - предимно нощно време, но не са толкова начесто.
Бебето е добре, застанало е перфектно и бута " в правилна посока", както доктора се изрази.  Mr. Green
Само се надявам да задържим раждането до 1 седмица, когато майка ми ще дойде от България на гости за 1 месец и половина, да помага и да гледа внуче   Heart Eyes

# 67
Ирини май твоя час наистина наближава. Не се страхувай, скоро ще гушнеш малкото си сладко мече и ще си много щастлива. Ще стискам палци да се справите успешно с мечето и барзо да се приберете, а после ще чакаме и ти да разказваш как е минало... Успех. newsm76
Ти иначе как си, как се чувстваш. Имаш ли още болки в стомаха...

# 68
Ирини и hot chocolate, благодаря за разяснението. Слава Богу на мен такова нещо няма да ми правят. Не мисля, че е много важно да се знае дали ми е изгладена шийката в момента и дали имам разкритие.  Shocked Като ми дойде времето да раждам само ще си покаже. Радвам се, че тук нещата не ги насилват и ги оставят да се случват от само себе си. Знаете ли, че тук дори не е задължително като отидеш да раждаш да си обръсната. Кой както иска ражда: с упойка, без упойка, във вода или нормално. Всичко е въпрос на личен избор.
Ирини, поздравления за добрите новини. Вече си на финалната права и дълго очаквания момент наближава. Наслаждавай се на последните си бременни дни.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 02:10 от Каролина

# 69
Ирини , това е страхотна новина мила  Hug  Hug  Hug Все пак знаеш , че наближава най-прекрасният момент  Grinning Толкова се радвам  Party
Maria_85 Аз на консултации ходя при Качаров, а на частно при Тодоров  Peace Не те съветвам да викаш Цонева, за раждането, не я пускат в родилното до колкото знам заради дело отново. Аз лично няма да плащам на лекар, а съм се разбрала с акушерка (по-добре на нея да платя) , това е мое мнение де. Мои приятелки които скоро се сдобиха с бебчета така ме посъветваха. Защото лекаря не върши нищо (ако раждането е нормално), появява се за 2 мин да види как върви и изчезва. Цялата работа я върши акушерката и като се разберат, че си извикала лекар и си платила, не се държат особенно добре, сърдят се и се държат грубо. Друг е въпроса, ако ще се ражда секцио, тогава е добре да имаш лекар  Peace Но пак казвам, това е мое мнение и аз така съм решила за себе си .  Peace
Лека вечер сладурки   bouquet

# 70
Irini радвам се,че всичко е минало добре на прегледа!Май скоро ще е денят newsm78!
catnadeen благодаря ти за окуражителните думи и за съветите.Според мен е нормално да се страхувам от това,което предстои макар и да съм го минала този път преди 2 години(всеки път е индивидуален),малко съжалих,че споделих страховете си,защото ми се струва,че излизам като някоя "глезена" принцеса,която само мрънка,а по принцип съм много борбен човек и съм минала през доста трудности в живота,макар и както бях писала преди време в един от постингите си,че не издържам на болка и че като отида на зъболекар  за най-дребното слагам упойка.Съгласна съм с мнението на krissie,че в това да изразиш по някакъв начин болката си,няма нищо лошо и не значи,че си слаб и се глезиш,просто всеки има различен тип нервна система и по различен начин контролира нещата,но както и да е-важното за всички ни е да родим живи и здрави дечица,независимо какво се случи в процеса на раждане,просто ми се искаше да се развият нещата по друг начин и всичко да си дойде естествено,но каквото е писано!Предното ми раждане не беше от най-трудните,но си дойде без да се насилват нещата и спонтанно,а и доста лоши неща съм чувала за раждане предизвикано от системи,както за майката,така и за плода,затова толкова се притеснявам и затова съм така негативно настроена,но стига вече по въпроса,важното е всичко да мине с добър край.

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 23:16 от walentin

# 71
Здравейте момичета
Е септември настъпи Днес моето братче има РД да ми е живо и здраво  Hug
Валентин, Ириини желая ви успех и нека всичко мине като по вода
Желая успех на абсолютно всички мамчета Толкова се вълнувам като чета за емоциите ви Наистина малко остана
Дано и аз износя до край
Аз съм на преглед чак в понеделник и се моля всичко с беб да е наред
След всичко което се случи напоследък около мен осъзнах колко кратък е животът и колко важно е да го живеем пълноценно и да се радваме на хубави те неща сега и на момента И не се притеснявайте от раждането Това е само физическа болка Тя минава и отминава остава само спомена за срещата с най-милото същество Мен този път изобщо не ме е страх защото знам колко боли и съм готова да изтърпя болката Моля се само всичко с беб да е наред и аз бързо да имам сили да си поема грижите по него и по малката ми голяма кака
Желая ви лека нощ и кураж

# 72
След една доста кошмарна нощ ви казвам - добро утро.  morning Почти цяла нощ не съм спала - от контракции /появиха се с пълна сила  Embarassed/ и може би психическа превъзбуденост от вчерашните новини. Сега ми е много лошо - главоболие, чувство като от махмурлук и май съм понастинала през нощта. Освен това снощи ми изтече и розовикаво кафеникавото течение, за което ме предупреди доктора. Може би е част от тапата  newsm78 Яни, да е жив и здрав брат ти и наистина - нека гледаме по-философски и по-оптимистично на нещата. Валентин и с теб съм съгласна - всеки по лазбичен начин реагира на ситуациите в живота и това си е негово право. Аз както на моменти съм със сфинксово спокойствие и хладнокръвие, така в следващия съм обзета от неконтролируем страх. Ще видим в кой момент ще ме хване раждането newsm53
Момичета, много ви благодаря за подкрепата и затова, че сме заедно.
Сега трябва да се оправям, че съм на ЖК, последната за тази ми бременност. Сега и нашето семейство е малко на вълна - последни дни с този ни начин на живот.

Афродита, Весселлка - вие как изпрахте кошчето дрийми - пералня или на ръка, и според вас може ли да се суши в сушилня?

# 73
  • гр.Русе
Много съм щастлива да ви съобщя,че днес се е родило първото ни септемврийско бебче!Милата ни Спарки рано тази сутрин е родила сладката Мая с цезарово сечение по спешност поради изтекли води. Малката принцеса е с мерки 3240гр,51см Мама е много,много щастлива!Да расте здрава,умна и щастлива малката Мая и да носи само радост на семейството си! Бързо възстановяване на мама Спарки и да се връща при нас да разказва!
  bouquet   bouquet   bouquet    bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

# 74
  • В света на мечтите
ЧЕСТИТО НА МАМА СПАРКИ!
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА КУКЛА И МНОГО ДА ГИ РАДВА!

Момичета честито ни първо септемврийче!
Този месец се очаква истински пороен дъжд от бебета. Дано всички да се справим блестящо да си гушнем най-хубавите и здрави бебчета!

Общи условия

Активация на акаунт