Септемврийките щасливи посрещат бебчета красиви!

• 15 109
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте септемврийки!
Така де,вече от августовски ще сме си истински септемврийки! Peace
Огромни честитки на нашите мами - Леси,Марианка,Спарки!С нетърпение чакам разказите ви и снимки в албумчето  - сега то ми е настолната книга и така ме зарежда!Да не говорим че сладурковците вътре са просто невероятни и ти иде да ги Hug Hug
Аз исках да ви попитам - имах много странна нощ..Бебка не спря да се върти  и рита и мексиканската вълна ряпа да яде с тва,което се случваше в корема ми..( а уж накрая им било тясно..)и най-интересното е,че я усещам..на два пръста горе-долу от мястото на събитието.. EmbarassedНямам паднала тапа, нито други признаци за скорошно раждане, но съм леко озадачена..Толкова ниско ме трополеше,все едно търси изхода..Случва ли ви се така?
Исках и да ви благодаря - има толкова много положителна енергия в повечето постове и ми давате енергия да родя и тризнаци ако е нужно  Heart Eyes  Благодаря ви!!!  bouquet

# 91
  • sofia
Момичета имам следния въпрос. Тъй като със свекърва ми имаме спор относно, комбинацията от кърмене и хранене от шише  с кърма и пиенето на вода от бебето, тя твърди че ще се отбие от шишето /  в което аз съм напълно убедена че няма да стане/ и че бебето не трябва да пие вода. Моля ви да ми помогнете, кажете къде мога да намеря информация, за да и я покажа и да я убедя че не е права и че това е мислене от преди 30 години.
Ами за съжаление свекърва ти е права. Може и да не се отбие от шишето, но е по-вероятно да се отбие, а за вода се препоръчва да не се дава  и то според проучвания в последните години, остаряло разбиране е даването на вода.Съжалявам че трябваше да те разочаровам.

# 92
Честито бебче на Спарки!Да й е жива и здрава и много да ги радва  smile3525
Дочакахме септември  Hug
Ирини твоята бременност протича горе-долу като на Спарки.Дали не си ти следващата?  bouquetРадвам се че туширането е вече зад гърба ти,понеже и аз съм чувала че е много неприятно(на мен лично не са ми правили)
Пожелавам на всички нетърпеливи мамчета скоро да си гушнат бебчетата.
 Аз съм на вълни,ту ми тежи и искам да излезе вече,ту се сещам нещо да свърша преди да се роди и искам да си седи вътре,ту ме обзема една паника(но не страх от раждането) или съм в такава еуфория и съм изпълнена с енергия,че нямам търпение.
Чакам още добри новини и много ви прегръщам Hug Hug Hug

# 93
  • София, Дружба 2
bonne_esperance при мен беше точно както го описваш през нощта и вчера почти цял ден. Спря с активното движение тази нощ, но сега то около час, не е спряла и усещането е същото, а и ме боли. Но вчера бях на доктор точно по време на "мексиканската вълна", придружена от доста болезнени контракции и той каза че няма нищо обезпокоително, тоновете бяха между 128 и 158. Докторът каза да ходя пак на 07.септември, но направо имам чувството, че няма да устискам до тогава. Коремът много ми се е смъкнал надолу. Ох, направо не знам какво да си мисля.........

# 94
  • София
Добро утро, СЕПТЕМВРИЙКИ!!! Дочакахме нашия месец.

Честито на мама Спарки!!! newsm51 Да й е жива и здрава малката принцеса Мая!!! newsm44 newsm76

Момичета, благодаря за топлите думи. Аз се опитвам да се успокоявам като си намарам някаква работа. Иначе вчера ходихме на запис, бебо е добре, но няма още признаци да излиза. Сигурно му е по-добре вътре на топло.

Ирини, Валентин успех ви желая и прекрасни бебчета! Heart Eyes

Присъединявам се към bonne_esperance и ви благодаря за положителната енергия и че ви има    love001

# 95
Честита дъщеричка на мама Спарки.Радвам се че вече е на лице първото септемврийско попълнени.Да жива и здрава малката госпожица за радост на мама и татко!

AFRODDITA много ми се излиза на разходка,но като тръгнах от Бургас и си взех няколко по-дебели дрешки които преди 2 седмици ми ставаха и когато се опитах вчера да си сложа дънките и нещо не ми се получи.Реших да си сложа една по-плътна поличка и едни обувки които си взех в първите месеци на бременността когато беше по-хладно,но се оказа,че и те не ми стават.И така вчера цял ден обикалях по рокличка и чехли и сега ме боли много синузита.Не мога да повярвам,че за толкова кратко време вече почти нищо не мога да нося.
За д-р Добрева я попитах на какви смени работят с другия лекар.Тя работи 5 седмици,а другия 3 седмици.При всички положения и двете ще сме при другия анестезиолог.Много ми се искаше да е тя на смяна,защото е много мила и внимателна.Д-р Яков реши да раждам нормално,защото е малко бебето и затова не знам точно кога ще е момента.Много ми се искаше да е днес,защото смятаме да си кръстим бебчето Симеон,а те днес имат имен ден.  Heart Eyes
Моля се поне малко да се постопли времето и да се видим преди да сме се обебели,а и аз съм на преглед във вторник и до колкото разбрах и ти май си тогава.
Ирини и Валентин стискам ви палци!  Hug

# 96
Момичета имам следния въпрос. Тъй като със свекърва ми имаме спор относно, комбинацията от кърмене и хранене от шише  с кърма и пиенето на вода от бебето, тя твърди че ще се отбие от шишето /  в което аз съм напълно убедена че няма да стане/ и че бебето не трябва да пие вода. Моля ви да ми помогнете, кажете къде мога да намеря информация, за да и я покажа и да я убедя че не е права и че това е мислене от преди 30 години.

Свекърва ти е права.Вероятността ако мешиш кърменето с шишето да се отбие бебето е доста голяма.Пиенето от шише е доста по-лесно и нетрудоемко от сученето.А и ако е на кърма няма нужда от вода .Аз на тигърчо му давам 5%глюкоза заради черният дроб,а и той ожаднява много от АМ

# 97
Денис все пропускам да кажа че малкия е много сладък и жизнен/ маха с ръчици /
Ритка ли много като се обличате? Ти си май вече доста уверена в гледането Grinning А при къпането каква козметика ползваш или само с вода?
Нацелувай умничето и все  така ни навестявай да се подготвяме покрай теб.
Чао!

# 98
Алфи Благодаря ти  Heart Eyes Нацелувам го веднага от теб!
Ритка си много е шавлив како в коремчето ми така е и извън него.При чипкането сме само на водичка,защото кожичката му изсъхва и се бели,педиатърката препоръча във водата да слагам шампоан или сапун само 1 седмично.След баня буквално го заливам с бебешко олио навсякъде,особено по гънките на гушката,дупето,под мишничките,дланите и стъпалата,правя му масажче на коремчето профилактично за запека ,пъпчето падна,но още 7 дни ще го заливам със спирт и отгоре антибактериална пудра.Като сменяме памперса го бърша с мокри кърпички и го намазвам за всеки случай с кремче бочко,защото съм супер доволна от него

# 99
ЧЕСТИТО НИ ПЪРВО СЕПТЕМВРИЙСКО СЕПТЕМВРИЙЧЕ!!! Орисвам Мая да бъде здрава, красива, умна и усмихната, пруспяваща и завладяваща!!!Милата ни мама Спарки дано се възстанови максимално бързо и я чакаме обратно в строя с разказ, снимки и инфо около отглеждането на бебонка!!! newsm51 smile3525 Tada
Бебо06, приятно изненадана съм от свекърва ти. Обикновено споровете се водят около това, че по-възрастните настояват да се дава вода, а според новит епроучвания бебенцата, които са н акърма - нямат нужд аот нищо друго. Ако при мен всичко е наред - и аз не смятам да давам вода поне до 4ти месец! В кърмаческия форум ще намериш много инфо!
Родилите мами - обожавам дребосъците ви и чакам с нетърпение още снимки и разкази. Ето и един въпрос - къпахте ли бебето си първат авечер след като се прибрахте в къщи или само го обтрихте?

# 100
  • София
Честито бебче на Спарки! Да расте умна и щастлива малката Мая!

А за всички още необебени, септември да бъде май! Аз още не съм готова с приготовленията (и едва ли някога ще бъда напълно), и бебка търпеливо ме изчаква. Но ако знае каква шапчица съм й купила, ще се разбърза.  Laughing

Приятен ден и успех на тръгналите да раждат!

# 101
 newsm51 Честито бебе МАЯ на СПАРКИ !!!  newsm51  

Валентин, утре от толкова много положителни вълни към теб от всички нас, няма начин да не мине всичко  успешно!
dvv, като ти гледам лентичките май ще си направиш най-големия подарък за рожденния ден
nikol5 и аз имам същия проблем с дрехите, оказа се че всичко ми стяга от някъде и ми е неудобно. Вчера намръзнах с една рокля. Добре, че днес майка ми дойде и ми донесе един нейн панталон, който ми лепна чудесно, че не ми се искаше да си купувам нови дрехи за няколко дни. То е ясно, че след като родя пак ще се наложи да си подновя част от гардероба, но поне да видя какво ще е положението тогава.

# 102
Честито ни ново попълнение Мая на мама Спарки! Да расте живо и здраво и да слушка мама и тати!

Хайде Спарки ти си ни на късмет с първото ни истинско септемврийче! Дано така да ни върви и занапред да ни се родят много  ylinfant

Иринии, аз знам че задължително се къпе бебо още първия ден след като се прибере вкъщи. Във водата ще слагам и един жълтък в продължение на 2 седмици.
Тонита и Никол5, не знам за дрехите, но аз определено си мисля, че краката ми ще се увеличат с един номер.Положението е отчайващо! #Cussing out

# 103
Ирини мисля,че в болницата къпят и мият бебетата сутрин и преди изписването бебето го къпят,хранят,обличат и чак тогава потегляте към вкъщи.В нашият случай се получи необичайна ситуация.Трябваше да ни изпишат събота или неделя.В петък имахме годишнина от сватбата с мъжа ми . В 21ч. в петък лекарката ми влезе в стаята усмихната и ме прегледа, каза че всичко изглежда чудесно и съм отличник затова има изненада.В това време в стаята влезе и мъжа ми с цветя бонбони,баница и разни хиляди неща и двамата ми казаха ,че ако имам желание и не ме е страх мога да си тръгна.Направо ми идваше да скоча от леглото,но ми беше невъзможно.Обляках се,бебо също и с едно такси към в къщи където имаше още по-голям изненада за мен.Балони,гирлянди,цветя,подредена маса,кошница със синя панделка и мнооого подаръци за мен и Арен.Беше страшно чисто,а мен ме гони страшна лудост в това отношение и изпадам в някаква истерия ако недай си боже видя нещо не както трябва .Първото което направих е да си хвърля дрехите за пране и да си взема душ макар,че това беше голямо изпитание,облякох се с помоща на мъжа ми и се почувствах бял човек за първи път от 5 дни,после изкъпахме и Арен,преоблякохме го и  си замириса на наше си бебе,не на болница.А главата май въобще не му я бяха мили,косата му беше залепнала.За пъпчето ми казаха,че няма ама никакъв проблем да се мокри и да си го къпя нормално,само след това веднага спирт и пудрата.Така процедирах,пъпчето падна и всичко е ок  Peace От вълнение сме стояли будни до 4ч.сутринта.Така,че според моите виждания е задължително да се изкъпе след болницата.Но пак казвам,че това е въпрос на виждане!
Целувки!!!
Къде са другите мами?

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 13:29 от dennis

# 104
Здравейте септемврийки  Hug

Спарки честита дъщеричка Да ви е жива и здрава и много щастлива  bouquet

На всички останали мами жалая успешни последни дни до финала Много е вълнуващо нали
Има ли още някой като мен който не е готов с всичко за бебчо newsm78

Аз сега се чудя какво да обядвам и не мога да измисля но ще се почудя още малко Може от глад да ми хрумне нещо

Ириини по принцип бебчо следва да се облива докато му падне пъпчето. т.е изключваме стандартното къпане но ако ти е по лесно може и с мокри къпрпички Аз лично ще къпя с вода Имах страшни проблеми с Дари и нейната чувствителна кожа така че мокри кърпички ще използвам само навън при нужда и то при по-голямо бебе Ако решиш да го къпеш като мен си вземи от тези марлички за пъпче на чико които предпазват от намокряне
Е за родилния дом съм си взела един пакет Памперс /кърпички/ но там няма начин и един пакет Чико за гърди за да си почиствам зърната преди кърмене
Сега ми звънна татито и каза че отиваме на обяд и после за покупки за беб Толкова обичам да пазарувам за него на мама малкото мишенце
Чао и лек ден

Общи условия

Активация на акаунт