Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 28 082
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
А може ли и съвет за чая от копър? Не е желателно да го давам директно на нея, нали? Ако аз го пия ще премине ли в кърмата?

# 166
Давала съм на голямата като имаше колики, но повръщаше от него. Заведете детето на гастро, може да има проблем.

# 167
Коликите не минават от копърови семена,от еспумизан или от пробиотици. Няма научни даказателства дори за същината на това какво предизвиква коликите, защо ги имат някои бебета, а други не. Има различни хипотези дори относно типът болка (коремна или подобна на мигрена). В тоя смисъл, като нямаме научни доказателства,чаят от копър е пласибо история, то е като да ядем и пием и да чакаме кърма да текне 😉

# 168
Здравейте, днес ставаме на 1 месец. Минавам виртуално да ви почерпя и да ви благодаря, че ви има и толкова помагате.
Имам и едно питане - бебето все още обича да е нон стоп закачено за гърдите ми, ползва ме за биберон. Според мен все още няма изграден режим, макар малко вече да усещам че започва да се създава такъв,има си нааканите и напишани памперси и си наддава доста добре. В предвид това, не мога ли вече да й предложа биберон, макар да е за много малко. Знам, че трябва след 6-8 седмица, обаче някой път не се издържа.

# 169
  • Бургас
Честита месечинка!
Моето бебе е на 3 месеца и половина. Аз предлагам биберон залъгалка от самото начало, но без особен успех за сега. Имаме 7 бр различни марки, силикон, каучук. Единствено на Авент успявам да пробутам за кратко и то не всеки ден. Тя си е заклето кърмаче и не иска друго. Притеснява ме, че все по-често си засмуква пръста. За това съм настоятелна с бибата, ама колкото повече расте толкова повече я отказва. Малкия ми син също беше така. Даже и по-зле - той и за секунда не ги търпеше в устата си. Направо не знам как успяват да научат кърмаче на биберон. Аз явно и този път няма да мога.
Големия ми син си го цокаше с кеф, но той беше на АМ.

# 170
Мария, на 3 месеца е  норма да си лапа пръстите. Нормално физиологично развитие,не се опитвайте да го възпрепятствате.

Медиса, пробвай,но я давай залъгалката, когато видиш,че вече не суче, ами дреме. Има вероятност да я откаже,имай го предвид.

# 171
Днес малкият става на 4 месеца. Постигнали сме горе-долу режим на къпане, спане, ядене. Само на кърма е. Въпросът ми е - приспивам го само с кърмене, дори през деня. Така се получава, че суче понякога и през 2 часа и по-малко. Не връща мляко, но все пак дали не го прехранвам? Изписаха ни 2900, сега е 7400. Поздрави.

# 172
Съвсем нормално е описаното. Кърмено бебе не може да прехраните. Притеснявате се излишно.

# 173
Може би е така.. първо дете ми е. Мерси !
Съвсем нормално е описаното. Кърмено бебе не може да прехраните. Притеснявате се излишно.

# 174
  • Бургас
Кактус, знам че е нормално и я оставям когато си лапа юмручетата или пръстите. Но като заспива или на сън лапва палеца и започва да го смуче. Преди беше случайно, но от скоро много бързо го намества в устата. А това вече ме притеснява. Племенница си смучеше пръста до близо 3 годишна възраст. Имаше ранички по палеца и много трудно я отучиха.

# 175
Нормално е за 3-месечно. Още в утробата така тренират "сукането". Не е навик, не е притеснително, нормално е.

За 3-годишно е вид компенсаторен механизъм и може да се работи със специалист.

# 176
Кактус, знам че е нормално и я оставям когато си лапа юмручетата или пръстите. Но като заспива или на сън лапва палеца и започва да го смуче. Преди беше случайно, но от скоро много бързо го намества в устата. А това вече ме притеснява. Племенница си смучеше пръста до близо 3 годишна възраст. Имаше ранички по палеца и много трудно я отучиха.
Сложете ръкавички. Аз така процедирах, знам че е горещо но при нас действаше, просто като усети плата отказваше.

# 177
Здравейте мами, имам нужда от вашата помощ! налага се след 3 седмици да постъпя в болница с каката за около 3-4 дни и да оставя малката на баща й. Тя е на 18 месеца, но продължава да суче поне 3-4 пъти през деня и още толкова нощем. Твърда храна яде символични количества.  За приспиването не се притеснявам, тя успява да заспи и без кърмене, но най-се притеснявам през нощта какво ще правят, както и рано сутрин, когато си суче не за успокоение, а за закуска.  шише не приема, АМ никога не е лизвала. Аз няма да мога да се цедя с дни наред предварително, за да оставя количества кърма. Вода пие от magic cup, а от скоро и от шише със сламка. Купих й го, защото идеята ми беше да я науча да пие айрян от него и с това да замести кърменията, но за момента нямам успех. Дръпне 2-3 глътки и толкова.  Ще съм ви благодарна за всякакви съвети, доста съм притеснена.

# 178
А защо не влезе бащата с голямото дете в болница, това ще реши проблема. Иначе не виждам как ще стане. Има го варианта като не ви вижда да не се сеща за кърмене, но ме съмнява.

# 179
Възможно е при липса на мама да пие и айрян, да пие кърма/и или прясно мляко. Пробвайте една вечер пробно преди болницата. Да е таткото сам,за да видите как ще реагира. Моето дете без проблем ядеше и пиеше с баща си  и не се сещаше за мен изобщо при по-големите ми дневни отсъствия.
Пробвай с нормална малка чаша тип шотче или пластмасова от сироп за кашлица. Или шишенцето бебешкото за вода на Девин (или друго подобно). Може да откриеш,че предпочита така да пие. Общо взето трябва да пробвате варианти.

Общи условия

Активация на акаунт