Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 28 103
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
Как така стискате зърната??? Неее,не го правете това,спрете моля, може само да си докарате рани. Засукването не става така. Трябва ви видео консултация или на живо. От описанието ви не мога да разбера същността на проблема със зърната. Има различни анаточни особености на зърната и гърдите. Нормално е след кърмене или ползване на помпа да са уголемени или удължени. За различните типове бюст,има различни удобни пози, няма как да посъветвам без описание.
Казвате детето ще се задуши,но защо и в каква поза не казвате. Има в първи пост видео за всяка една поза. Съветвам да прегледате и пробвате.
Затова е необходимо да се види на живо или да се прати снимка и видео на кърменето.

Залъгалката бих ви посъветвала да махнете сега,защото детето е малко, а тя има идеята да замества гърдата. Вместо то да яде и заспива на гърда сега,което е съвсем нормално и очаквано за новородено,то свиква със залъгалката биберон,коренно различна от вашето зърно.

Кажете как ви е организирано кърменето, колко пъти на денонощие кърмите,колко са мокрите и наакани памперси за 24 часа. Защо ползвате помпата преди да давате зърната? Това е практично при зърна, които трудно се оформят. Вашите,доколкото разбирам са си оформени.
В каква поза кърмите? Кои сте пробвали? Кое ви е трудно в позите? Опишете, за да дам насока.

Да се свържете с консултант е лесно, влизате в сайта на НАПК,цъквате на консултанти в горното меню и според локацията ви, ще видите всички консултанти в този район. Звъните на телефона, по-упорито (просто това е доброволческа работа и понякога човек просто не може веднага да си вдигне телефона) и се разбирате. Няма нищо страшно,срамно,жени като вас, които имат за мисия да помагат на други. Ако ви е трудно със сайта, кажете къде живеете,ще ви копирам контактите за района.

И не на последно място. Успокойте се. Всичко това е нормално. Началото е трудно. Стресът не помага, напротив, действа негативно на отделянето на окситоцин. Ще се наредят нещата,просто трябва да се идентифицира проблема. Спокойно.

# 196
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Писах ви на лично съобщение.

# 197
Здравейте, предстои ни пътуване от един лекар до друг лекар почти без никакво свободно време. Мога ли да кърмя докато колата се движи? Знам, че не е безопасно, но все пак? Интересува ме от гледна точка на рефлукса и от това, че тя стои легнала и яде докато колата се движи?

# 198
То по принцип всичко може. Но е наистина опасно. По-добре спрете за малко колата по пътя и я накърми и после продължете. Или я накърми пред кабинета на лекаря.

# 199
Здравейте бебето ми е на 2 дена и още не може да засуче.. А и гърдите ми не се оформят трябва сама да го правя.. Нормално ли е?

# 200
Здравейте, предстои ни пътуване от един лекар до друг лекар почти без никакво свободно време. Мога ли да кърмя докато колата се движи? Знам, че не е безопасно, но все пак? Интересува ме от гледна точка на рефлукса и от това, че тя стои легнала и яде докато колата се движи?
По време на движение детето трябва да си е обезопасено в столчето. Помните ли катастрофата с Лютви Местан и загиналото шестмесечно бебе? Не си е било в столчето, защото майката го е кърмила в движение; останалите са били с колани и са с минимални наранявания. Сега си представете, че, както си кърмите в движение, някой такъв не спре на стоп 🛑 Толкова по въпроса.

# 201
Прави сте. Нахраних я пред кабинета на доктрора.
От този следобед, обяче бебето реве, търси гърда, но като го сложа мрънка, все едно леко реве, дърпа се, дърпа и зърното. Проверих да не се сърди, че няма мляко, но мляко си кма колкото иска. Да е скок в растежа? Вчера направи точно 5 седмици, а четох, че първата е тогава.

# 202
  • Пловдив
Здравейте, момичета. Малката направи страшна алергия от някаква храна. Подозирам обаче, че е от нещо, което аз ядох, понеже се обрина веднага след кърмене, а и всичко, което тя е яла днес, го е яла и преди.
Накратко, колко часа трябва да минат, за да ми се изчисти кърмата от алергена?
За пръв път ни се случва, бяхме в спешно, искаха да я оставят, но предпочетохме да пробваме с капки през устата. Само се притеснявам да я кърмя, а тя единствено така заспива.

Допълнителен въпрос: предписаха капки Фенистил + Калциев Глюконат. Фенистилът е ясен и го дадох вече, но за какво е Калция? Много ме съмнява след 1г 3м денонощно кърмене да има недостиг на калций. 🤔

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 00:45 от Happy_life

# 203
Калция се пие при алегрии, давайте го, не е за недостиг. От финистила детето ще стане много заспало, да знаете, моето заспиваше на масата докато яде.
За различните алергени изчистването е различно, някъде бях срещала конкретни времена. За млякото, например беше около 2 седмици, но това беше най-дългия срок, другите бяха за по ден някъде. Какво сте яла, нещо различно? Някакви ядки например? Също така детето да е намерило някъде да хапне нещо, което не е за него, пак насочвам към ядки, парче шоколад с лешникова паста, вафла с фъстъчен крем, нещо, което е било на масата... Обикновено ядките правят такива арегии, толкова бурни, но може да е всичко. Друг вариант е дихателен алерген, някакаво цвете да сте внесли вкъщи? Аз лично съм правила тежки алергии и изприщване от дихателен алерген. Друго, което се сещам е да питам скоро детето да е било с темпиратура, която не сте разбрали от какво е, до 10-тина дена преди това? Има копривна треска, която протича с обрив от нищото и е характерно силно зачервяване на бузите, остен цялостен обрив, това става след спадане на температуурата.

# 204
  • Пловдив
Благодаря, Ваня! Действително спа непробудно цяла нощ след Фенистила. Аз ядох сурови ядки, но по-рано следобед, а тя се обрина веднага след вечеря. След обяда също имаше леки обриви по лицето, но след вечеря кожата й направо пламна. Ядки и шоколад не е яла. Не сме давали още. Докопа, обаче, парче паста с яйца и песто, подозирам, че може да е това, но не съм сигурна. Единственото, което е яла и на обяд, и на вечеря са пресни домати, но тях яде всеки ден. Т не е имала, но локално върху обривите по лицето беше много гореща.
След Фенистила всичко изчезна и снощи все пак я накърмих преди лягане, нямаше проблеми. Знаеш ли колко дълго трябва да продължа с капките? Докторът писа на 8ч, но не попитах до отшумяване на симптомите или профилактично.
Скрит текст:

# 205
А преди сурови ядки яла ли сте? Търсете нещо ново, това може да улесни. Домати не давайте ако може няколко дни, защото са естествено богати на хистамини и могат засилват реакцията без да я причиняват. Яйца ако не е яла е добре да се провери теорията ви.
Фенистила се дава поне 10 дни и след спирането се чисти от организма около 7 дни, да знаете.

# 206
  • Пловдив
Яла съм ядки и преди, не е нещо ново. За съжаление пак се обрина сега, след като я накърмих 2 пъти сутринта, така че вероятно е нещо, свързано с кърмата ми.
Скрит текст:

Махам домати и всичко, което може да е алерген. Предполагам млечни като сирене също махам. Ако знаете линк с идеи за готвене при алергии, ще съм много благодарна.

# 207
А детето яло ли е нещо днес, освен кърма.
Лесно е пиле с ориз, картофена яхния, нещо от този сорт. Мноого време бях но диета без млечни, без яйца, така че ще помагам при нужда.

# 208
А някакъв продукт за тяло да си ползвала? Странно е това обриване. Изглежда като контактно. Някакви добавки или лекарства ти да си пила?

# 209
  • Пловдив
Нищо за тяло, стандартния душ-гел на Мустела, който ползвам от раждането. Смених памперса снощи, но предполагам че ако е нещо от него, ще е локално, а не по цялото тяло. Освен това не би обяснил обривите на обяд.
Единствено, ММ е бил навън с нея, взел е обривите за ухапване от комар и я е намазал с Бочко за след ухапване (за пръв път), но отново, това е чак вечерта, а обриви имаше и по обяд.

Общи условия

Активация на акаунт