За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 439
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 22 867
Как се приготвят пилешки крилца варени в кока кола?
Слагат ли се подправки?

По рецептата на Пина ги правя, откакто пусна рецептата. И не само крилца, бутчета, пържолки съм правила.....

# 136
  • Мнения: 12 132
Момичета, да ви питам, колко време горе-долу печете сладкиша на Тина Рина, за който стана дума вчера? Току що го сложих да се пече, само че го направих с италиански сливи. Сложих таймера на фурната на половин час. Дали ще е готов за толкова време?

# 137
  • Мнения: 22 867
Зависи от фурната, в моята за 25 мин някъде се изпича. Пробвай го като кекс, с пръчица/клечица/шишче, каквото там използваш.

# 138
  • here and now
  • Мнения: 5 435
Не знам къде да попитам затова пиша тук. Ликьор Аперол в Метро и табачетата ли има и на каква цена е? Някой знае ли
Аперол-а тази седмица е на оферта в Кауфланд 16.99 с чаша,.в Метро мисля не е, но има де, по памет 20 и няколко лева беше..

Патладжани пека на фурната, оваляни в галета. После редя ред патладжан, поръсвам с пресен копър и чесън и ябълков оцет, после пак докато свършат патладжаните. Оставям в хладилник за час два и е готово, на мен ми е много вкусно. Рецептата не съм запомнила чия е, от нета съм я видяла. И тиквички правя така и те стават.

# 139
  • Мнения: 12 132
Зависи от фурната, в моята за 25 мин някъде се изпича. Пробвай го като кекс, с пръчица/клечица/шишче, каквото там използваш.

Благодаря ти! Някъде около 40 минути го пекох, за всеки случай, на 160 на въздушна фурна. На 25-тата минута доста лепнеше по шишчето.
Сега точно го опитвам и ми харесва. Вероятно ще е по-добър утре, като престои.

# 140
  • Мнения: 1 711
Здравейте!

Има един сладкиш "на Бени",яйца,брашно,захар,лимонова кора и орехи.Сега не мога да намеря линк,но съм сигурна,че ще се сетите.Simple Smile
ПОнеже много ми хареса,особено вкусът на лимон,искам да му направя и някаква добавка.Например,лимонова глазура,да го сиропирам или нещо подобно,обаче съм новак в приготвянето на сладкиши,та не смея да рискувам с импровизация.

Дайте идеи!

Flowers Bouquet

# 141
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
....ПОнеже много ми хареса,особено вкусът на лимон,искам да му направя и някаква добавка...
На лимон най-му приляга Лимончело според мен, ама не е толкова достъпно де.  Иначе за сладкиша нищо не знам, но ще спомена лимоновия крем... ако му пасва някак... като сос/заливка например.

# 142
  • София
  • Мнения: 1 941
Патладжан правя в контактен грил. Става бързо и вкусно. Е, не толкова колкото пържен. Така правя тиквички, чушки, зеленчуци настъргани на слама.

# 143
  • Мнения: 1 711
....ПОнеже много ми хареса,особено вкусът на лимон,искам да му направя и някаква добавка...
На лимон най-му приляга Лимончело според мен, ама не е толкова достъпно де.  Иначе за сладкиша нищо не знам, но ще спомена лимоновия крем... ако му пасва някак... като сос/заливка например.

Благодаря!И аз си мислех за крем .

# 144
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Подариха ми огромни, узрели смокини. Моля, споделете идеи и изпробвани рецепти!🍰

# 145
  • Мнения: 22 867
Подариха ми огромни, узрели смокини. Моля, споделете идеи и изпробвани рецепти!🍰

Не знам колко са, но:

https://bg-mam.ma/p/297129/12648733

https://bg-mam.ma/p/297129/15365684

Ако на мен ги бяха подарили, щях да ги омахам без нищо за нула време. Joy

# 146
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Чудесни са, Labrex .Около 6 кг.😎

# 147
  • Мнения: 22 867
Чудесни са, Labrex .Около 6 кг.😎

Зацъках, като часовник на бомба и ще избухна в черна завист! Цели 6 кг!  Сетих се за едни от Айтос бяха, направо като круши, толкова едри смокини не бях виждала. Амииии, да са ти сладки!

# 148
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Мерси! Рецептата за сладко е в ход. 👍С Амарето, вместо ром.

# 149
  • Мнения: 12 132
За лимоновата глазура: много популярна е глазурата от пудра захар и лимонов сок. Мисля че е една супена лъжица лимонов сок на 100 гр пудра захар. Разбива се добре с миксер и се залива сладкиша. Оставя се да стегне.

Общи условия

Активация на акаунт