За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 619
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 2 783
Снощи варих компоти от сини сливи в електрически казан. Оставих ги цяла вечер във водата и днес, когато реших да ги вадя, видях, че захарта е на дъното, не се е разтворила. Бълниках ги, обръщах ги, но не мърда. Ако ги включа пак дали ще се разварят прекалено много?

# 286
  • София
  • Мнения: 12 682
Момичета,сдобих се с гофретник и сега съм в търсене на рецепти(ще се радвам и на солени варианти).

Класически белгийски гофрети

# 287
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 678
Снощи варих компоти от сини сливи в електрически казан. Оставих ги цяла вечер във водата и днес, когато реших да ги вадя, видях, че захарта е на дъното, не се е разтворила. Бълниках ги, обръщах ги, но не мърда. Ако ги включа пак дали ще се разварят прекалено много?

Всички компоти там правим. Захарта никога не е разтопена, така ги прибирам в килера. Разликата е че ММ винаги източва водата, само защото  искаме по-хрупкави плодовете, но мисля че няма проблем че са били в нея. Майка ми на село /лека й пръст/ ги оставяше в казана докато изстине водата.

# 288
  • Мнения: 2 783
Снощи варих компоти от сини сливи в електрически казан. Оставих ги цяла вечер във водата и днес, когато реших да ги вадя, видях, че захарта е на дъното, не се е разтворила. Бълниках ги, обръщах ги, но не мърда. Ако ги включа пак дали ще се разварят прекалено много?

Всички компоти там правим. Захарта никога не е разтопена, така ги прибирам в килера. Разликата е че ММ винаги източва водата, само защото  искаме по-хрупкави плодовете, но мисля че няма проблем че са били в нея. Майка ми на село /лека й пръст/ ги оставяше в казана докато изстине водата.
Включих ги за малко, поразтопи се Simple Smile

# 289
  • Мнения: 10 667
ще се разтопи и сама, няма нужда пак да ги загрявате.

# 290
  • Мнения: 811
Моля, някой да помогне с изпитана рецепта и технология за гръцка пита - джоб. Пробвах по една от Pinterest... ами питки станаха, но с джоба не ми се случиха нещата, както си го представях.

# 291
  • Мнения: 22 867
MEERA, не съм сигурна за същото ли питаш, заради думата "гръцка", но по тая рецепта правя джобчета, ето и снимка, понеже в рецептата е изчезнала.

И още едни джобчета, по-различни.

# 292
  • Варна
  • Мнения: 14 674
Labrex, благодаря още веднъж за сладкото от смокини, с ром! Стана уникалнооооо. Желая ти изобилие от плодови подаръци и сладки моменти!
Ще си изпрося и р-та за сладко от праскови.

# 293
  • Мнения: 22 867
Labrex, благодаря още веднъж за сладкото от смокини, с ром! Стана уникалнооооо. Желая ти изобилие от плодови подаръци и сладки моменти!
Ще си изпрося и р-та за сладко от проскови.

Viviana91, наистина се зарадвах, че ти е харесало. Щото приятелка /само една от всичките/ нещо много не му се изкефи, пак така го прави, но без алкохола, повече ѝ харесвало.  Ами, до вкус си е, на мен алкохолно ми е по-хубаво.Ама те, смокинките, всякак са добри! Simple Smile

От праскови, но омекнали, варя по рецептата за силт-а, но то си е по-скоро мармаладено такова, не точно сладко, както го разбирам. И съм се сетила за сливите в шоколад, години наред не съм правила, сега ми се иска да сваря, та сигурно ще се прежаля.

Уф, какво пита, какво наотговорих, ама......отнесох се!

# 294
  • Мнения: 10 667

Viviana91, наистина се зарадвах, че ти е харесало. Щото приятелка /само една от всичките/ нещо много не му се изкефи, пак така го прави, но без алкохола, повече ѝ харесвало.  Ами, до вкус си е, на мен алкохолно ми е по-хубаво.Ама те, смокинките, всякак са добри! Simple Smile

От праскови, но омекнали, варя по рецептата за силт-а, но то си е по-скоро мармаладено такова, не точно сладко, както го разбирам. И съм се сетила за сливите в шоколад, години наред не съм правила, сега ми се иска да сваря, та сигурно ще се прежаля.


рецептата за смокините съм я пропущила, но това със сливите ми звучи много интересно. подозирам, че децата ще я харесат.

# 295
  • Мнения: 1 467

Ще си изпрося и р-та за сладко от праскови.

Години наред правя по тази рецепта, дори с нектарини.

Сладко от праскови
https://cookathouse.com/sladko-praskovi/

 Горещото сладко насипвам  в топли буркани. Така си спестявам варенето.

# 296
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 123
Момичета, запознайте ме моля с оризовите спагети.Има ли нещо специфично при приготвянето им? Колко време се варят и някоя рецепта ако може Simple Smile

# 297
# 298
  • Мнения: 604
Здравейте, има ли как замразени аспержи (от зелените) да станат хрупкави?

# 299

Общи условия

Активация на акаунт