За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 402
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Аз бих проверила и в хижата, възможно е да предлагат храна някаква. Иначе всякакви сухоежбини вършат работа.
Буркани-твърдо не, все пак на поход отиват пеша:) Не знам някой да ходи по планините с хладилна чанта:)

# 91
  • Мнения: 10 623
е как да не се ходи с хладилна чанта? нали не си представяш голяма пластмасова кутия на ток? има други чанти, които се слагат в раницата. предвид въпросите, явно нямат опит, което навява, че едва ли ще е мега грандиозен преход.

# 92
  • Мнения: 9 443
тази за в раницата ми събира 4 бири/води и 2-3  сандвича Simple Smile А по-голяма не трябва, защото трябва да има и кат дрехи,  хрупащи неща разни, пакет  кърпи и задължително връхна дреха, щом са в планина. Пък и се носи на гръб в жегата, колко да се товари раницата?

# 93
  • Мнения: 70
Здравейте, имам следния въпрос:
Какво мога да направя с 700 мл. Каймак от овче прясно мляко?

# 94
# 95
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Какво мога да направя с 700 мл. Каймак от овче прясно мляко?
Или извара, или заквасена сметана.

# 96
  • Мнения: 70
Какво мога да направя с 700 мл. Каймак от овче прясно мляко?
Или извара, или заквасена сметана.


А как се правят?

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
За изварата - слагаш каймака на огъня и тъкмо да заври, слагаш 2-3 с.л. лим.сок и се пресича, после отцеждаш.
За квасена сметана ти трябва закваска - 2 с.л. кис. мляко ( ползвала съм Елена и с нея става). Та загряваш каймака толкова, че да може да издържи кутрето ти, разбъркваш киселото мляко с малко от каймака и го добавяш. Разбъркваш добре, слагаш в стъклен буркан или бурканчета, затваряш и държиш на топло (но не много, че както е топло времето, да не прокисне) за около 2 часа. Наблюдавай го... като се стегне,  преместваш в хладилник.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 16:46 от Morena

# 98
  • Мнения: 70
За изварата - слагаш каймака на огъня и тъкмо да заври, слагаш 2-3 с.л. лим.сок и се пресича, после отцеждаш.
За квасена сметана ти трябва закваска - 2 с.л. кис. мляко ( ползвала съм Елена и с нея става). Та загряваш каймака толкова, че да може да издържи кутрето ти, разбъркваш киселото мляко с малко от каймака и го добавяш. Разбъркваш добре, слагаш в стъклен буркан или бурканчета, затваряш и държиш на топло (но не много, че както е топло времето, да не прокисне) за около 2 часа. Наблюдавай го... като се стегне,  преместваш в хладилник.
Страхотно. Много благодаря!

# 99
  • Мнения: 5 367
Да нямаме опит с походите и нощувките по хижи,за първи път ни е и ще сме само дами Joy.В планината е,за една нощувка.Не е на морето.Ядките,солетите,всички пакетирани солени неща от този род,а някой друг сандвич не ги броя .Интересуваше ме за вечерта по скоро храна която да не се развали.Доколкото разбрах и самия преход от началната точка до хижата е малко към 2-3 часа според ходенето.Но аз обичам да съм запасена,а и ще ми е кофти ако трябва да хвърлям храна.Благодаря ви за идеите момичета.

# 100
  • София/Испания
  • Мнения: 1 571
Моля за изпитана рецепта за мъфини брауни.

# 101
  • Мнения: 264
Момичета, мисля да правя тази торта за рождени ден на мъжа ми

https://cooks-and-bakes.com/вид-ястие/десерти/торти/шоколадова-торта-с-маскарпоне?page=1

Обаче се притеснявам за блатовете. Според вас как да ги нарежа след като се изпекат или да ги пека един по един? Това, което ме притеснява е, че там са дадени пропорциите за всичките блатове, а не за един.

# 102
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Аз лично не мога да режа голям блат на 2 или 3. Затова винаги пека необходимия брой поотделно.
Забъркваш цялото количество смес и след това разделяш на 3 или 4 в случая. Или ако ще правиш два блата само направи половин доза.

# 103
  • Мнения: 10 623
честно да ти кажа аз пека отделни блатове. случвало се е и да забърквам всеки блат отделно, за да станат еднакви и да не спадат междувременно белтъците. просто разделяш продуктите на 3 или 4, зависи колко блата искаш.

# 104
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Аз пека един блат и режа после с нож за целта. За мен така е по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт