За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 517
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 731
Да, това е пастьоризиран хайвер.
Моля, кажете това хайвер ли е и готов ли е за консумация?

# 511
  • Мнения: 293
Благодаря, Morena:hugs:

# 512
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Моля, кажете това хайвер ли е и готов ли е за консумация?

Хайвер за консумация е. Вижте трайността му.

# 513
  • Sofia
  • Мнения: 22 554
Моля, MOON_BABY, дано ти харесат.

# 514
  • Мнения: 9 449
Дами, поръчах 5 кг. чорбаджийски чушки. Доставиха ми 10 кг. Ами сега? Какво/ Как да ги направя?
Моля за предложения!
Поздрави!

ПП: Пеп-4о, разгледах твоите предложения. Тази рецепта  "ПУКАНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА В СЛАДКО КИСЕЛ СОС" дали е подходяща за чорбаджийски чушки, имайки предвид, че те не са толкова люти? За количеството захар се чудя!
о, много е подходяща. Но трябва да сложиш и по аспирин, че като няма люто не знам дали издържа. Аз слагам, ако няма да изядем до месец.
Имам едни други, които се слагат топли опукани в буркан и се доливат с гореща вода, те издържат зимата, ако искаш виж и тях.
separate, опит му е майката Simple Smile

# 515
  • Мнения: 746
Благодаря! Трайността е до януари догодина. На етикета не пише, че е хайвер, а че има месо от риба и се обърках какво е. Значи може директно да се яде?

# 516
  • Варна
  • Мнения: 14 673
Да, пастьоризирано е. Икра по принцип е хайвер. Може би е някаква смес. Добавете лимон, за да не е солено.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 20:50 от Viviana91

# 517
  • Sofia
  • Мнения: 22 554
Лидъл. Голям зелен пакет от 500 грама. Струва 1.99. Много е хубав.
Благодаря, mariat.   Hands Clap    Ще огледам отново.
Само че не е без захар.



Хм... шантава работа. Като го пробвах - няма захар. Thinking

# 518
  • Мнения: 9 449
Моля, кажете това хайвер ли е и готов ли е за консумация?

може да се яде директно, да. Но е синтетично добита - разбирай малко месо /в случая сьомга/, желатин, малко химия. "К вашему вниманию предлагаю имитовану Красну Икру.
Главное преимущество синтетической икры по сравнению с натуральной – это
невысокая калорийность. Благодаря частичной замене белка на желатин, такой
икоркой могут себя побаловать даже те, кто придерживается строгой диеты."
Препечи филийки, мацни масло, или крема сирене, копър, лимонче и по лъжичка от тази икра. Там имат страшно много видове икра, всичкото е хайвер, станах разногледа и уж четох, а си донесох и такъв хайвер, който е като пастет за мазане Simple Smile  разбит, който всъщност и тук си правя.

# 519
  • Мнения: 5 385
Аз имах 1 килограм и ги направих така https://youtu.be/GwT3VG_2wqY
с разликата,че ги пуках и тогава ги пусках в марината.За първи път правя,не знам дали са вкусни,но мисля че да.

# 520
  • Мнения: 14 900
Скрит текст:
Моля, кажете това хайвер ли е и готов ли е за консумация?


На ръжено хлебче с масълце и отгоре хайвера - така го обичам, може и със сметана и хлебчето да е препечено.


Имам доста смокини, иска ми се някаква рецепта за дребни сладки, но намирам такива само със сладко от смокини или сушени, а не ми се обработват плодовете, ще съм благодарна на идеи.

# 521
  • Мнения: 2 315
Панирани смокини по Йоли, Пълнени смокини със сирене, мед и орехи,
Салата с рукола, прошуто и смокини
https://woman.bg/retsepti/desert-sus-smokini.11090.html
https://www.myfood.bg/recipe/smokini-s-krema-sirene-i-shokolad-316.html
https://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D … D0%B5%D0%BD%D0%B5

# 522
  • Мнения: 593
Плодов тарт със смокини: ммм Heart

# 523
  • Мнения: 370
Шунка може ли да се замрази? Хубава, от месарница, уж 100% месо?

# 524
  • Sofia
  • Мнения: 22 554
Плодов тарт със смокини: ммм Heart
+1  или пък галет. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт