За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 479
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Вчерa нa обед сложих в буркaн топлa пърженa рибa,бурkaнa хвaнa вakуум,но съм зaбрaвилa дa го приберa в хлaдилник
Дaли стaвa зa ядене?
След като има вакуум -няма проблем.

# 556
Вчерa нa обед сложих в буркaн топлa пърженa рибa,бурkaнa хвaнa вakуум,но съм зaбрaвилa дa го приберa в хлaдилник
Дaли стaвa зa ядене?
Ако има вакуум-да.
За паламуда и аз съм за скарата Simple Smile

# 557
  • под тепетата
Съмнявам се, че сте изкарам надлъжни филета, понеже е пресен, съответно по-мек. По-лесно ми е със стегнати полуразмразени риби. Така че ще го карам на шайби. На скара ще е!

# 558
  • у нас
Здравейте. Искам да направя доматено пюре от 5 кг домати (за лютеница),, обаче не ми се вари 10 часа. Има ли някои тънкости или хитрости за по-бързо сгъстяване? И някой пробвал ли е да си мели доматите със сокоизтисквачка😁

# 559
  • Sofia
Пасирай ги в блендер

# 560
  • София
Кипвам ги за десетина минути, а след като ги обеля, както са цели (но цепнати) ги оставям в голяма тава за половин час. Така сами си пускат водата, която после отцеждам, и продължавам с меленето и така нататък по рецептата.

# 561
  • Бургас
Аз режа доматите на 2-4 парчета, леко ги кипвам със съвсем малко вода/,колкото да не загорят докато пуснат собствен сок/ и ги слагам в гевгир да се оцедят. Гъстият материал минавам през машинката, която отделя семките и люспите. Дори ги прекарваме 2-3 пъти. Този вече сок или затварям в буркани за зимата ,/като стирилизирам 15-20 минути, /или ползвам за лютеницата, когато дойде ред на чушките. Съседката пък, суровите домати минава през машинката да махне семките, /защото предварително ги бели/, сипва смления материал в тензух и го окачва да се оцеди, колкото си реши.

# 562
Здравейте, издирвам рецепта за соленки/солени кифлички с извара. Някой дали има под ръка такава рецепта? Имам около 300 гр. и скоро ще й наближи срока.
По принцип правя соленките с масло/брашно/кисело мляко със сода + настъргано сирене, но дали ще станат с изварата също?

# 563
  • Бургас
Много са хубави соленките с извара на Лабрекс
https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.300
Павила съм ги с всякаква мазнина и винаги са много харесвани.

# 564
Много обичам сушено месо. Мога само това да ям, но ме притеснява нитритната сол. Ще стане ли в уред за сушене на плодове?
П.С. в къща съм, с открити сенчести балкони, но нямам мазе и не знам до колко температурата на тези балкони е подходяща за сушене.

# 565
Соли си с нормална сол и суши в хладилника Ако нямаш къде да го качиш да съхне, сложи на хартия която да поема влагата и обръщай всеки ден Аз също се бях запалила с тази нитратна сол да правя, но мъжа ми като видя че са ми изпратили_ бях поръчала на един приятел- каза че я ползва при оксидирането на оръжието и много бързо се Разубедих 
става и с обикновена сол

# 566
Когато е топло времето, можете да сушите в хладилника. Окачете осоленото месото да виси, например на металната решетка за бутилки. След 2 - 3 седмици ще е готово.

# 567
Благодаря, правила съм гравалакс в хладилник и стана, но за друг вид месо ми е притеснено.

# 568
Искам да направя слепени сладки, каква рецепта да ползвам? Ще ги изрязвам с формички. Кремът подходящо ли е да бъде от маскарпоне и заквасена сметана?

# 569
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Маскарпонето и сметаната се развалят бързо.
По-добре с мармалад или шоколад.

Масленки, войнишките курабии също могат с формички да се режат, всяко тесто, което може да се разточи.

Общи условия

Активация на акаунт