За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,моля за помощ!Замразени миди ядки,чистят ли се?Имат нещо зелено.Абе с кой акъл ги взех?

# 661
  • София-Младост
На подсладителя трябва да е написано някакво съотношение със захарта.

На мидите освен да са им оставили мустачетата, тях махнете. Но е странно да са замразени и непочистени.
Снимай да видим, ако искаш.

# 662
Ала Бала,ето това зеленото ме притеснява.Варила съм с черупки ,а тези за пръв път взимам

# 663
  • София-Младост
Това е отвътре, но според мен си е оцветяване на мидара. Отвори ядката и виж вътре.
Няма са ги замразят нечистени така.

# 664
Прилича на смлени водорасли,мирише на море.Може би аз много ги оглеждам и виждам разни неща.

# 665
Затова не се мятам на типичните парижки макарони, а на амиенските, които приличат повече на сладки. По принцип, в рецептата им има мед и сладко, а захарта се смесва само с бадемовото брашно (което дори не е задължително да е толкова фино, като в парижките).
Въпросът е как да сметна "подслаждащият" еквивалент на 200гр захар.

По принцип захарта е и като слепващо вещество, не само за сладост. АКо липсва, на края може всичко като една попара да стане. В един кекс бях заместила захарта с нещо като стевия на прах. Всичко с лъжицата го ядохме след това. Иначе на това което ползвах, имаше табличка с еквивалента на колко захар отговаря. Огледай твоето няма ли някъде посочено или го търси в нета.

# 666
  • Sofia
Нищо им няма на мидите, мустачето е друго и не виждам такова на снимката.

# 667
  • Плевен
Момичета, вие кладницата как я правите?
Няколко пъти съм опитвала панирана на гости. Самата гъба ми беше вкусна и искам и аз да пробвам някоя рецепта.

# 668
Кладницата всякак ми е вкусна, ако е свежа и млада - задушена (пържена) с масло и олио, панирана ( каша от яйца, брашно, вода/бира)  на скара също ми харесва.....на супа - така наречената фалшива шкембе чорба, на зеленчукова супа, на салата......само, че аз рядко я мия, това май е единственият продукт, който не мия преди употреба. Измия ли я - тя поема вода и вкуса ѝ коренно се променя

# 669
Здравейте отново! Искам да питам дали някой си е имал работа с подобен зелен боб?

Продадоха ми го за някакъв японски и много хубав. Варих го два пъти сумарно 20 минути под налягане. Няма сваряване. Беше във фризера и има домати вътре, но не мисля, че те са причината. Сега го сложих за още 20 мин. Ако пак няма и грам подобрение, отива в кофата. За толкова време месо се сварява, а това чудо не.

# 670
  • Плевен
Много благодаря за идеите за кладница.
Сега за боба - такъв вид гледаше баба ми. Консервираше го в бурканчета за зимата. Така пресен не помня да го е готвила.

# 671
От селски пазар съм купувала подобен зелен фасул , само че беше навит като ролка. Рязах го и го варих до час ( в обикн.тенджера) , но не беше кой знае колко по-различен от зеления. Предпочитам жълт. Този да не е поостарял , чупи ли се лесно?

# 672
От селски пазар съм купувала подобен зелен фасул , само че беше навит като ролка. Рязах го и го варих до час ( в обикн.тенджера) , но не беше кой знае колко по-различен от зеления. Предпочитам жълт. Този да не е поостарял , чупи ли се лесно?

Седял е от миналото лято във фризера. След третото варене пак си остана същата гума. Накрая го пасирах. Една идея по-ядлив е.

# 673
Такъв боб гледаме на село. Много ми харесва, няма конци. Готвя го пресен, също замразявам във фризера след бланширане , или в бурканчета с домати пак след бланширане. Винаги си увира нормално. Но тази пролет се случи един пакет, който хрупаше и изобщо сякаш не беше уврял. Пълна мистерия що така се случи.

# 674
  • Бургас
Този боб го гледах една година и наистина, нямаше конци. Беше винаги хрупкав и сосът винаги си оставаше бистър, за разлика от боба, който е по-хлебен. Не се хареса на ММ, но твърде късно научих за "панирания зелен боб". Този би бил много добър и за това. Всъщност, на мен ми харесваше боба, но заради мира в семейството.....

Общи условия

Активация на акаунт