Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 66

• 41 936
  • 777
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте,момичета!Малко съм се притеснила и искам да ви попитам за първите симптоми преди да ви поставят диагнозата-рак ма гърдата.
На 38 години съм и от 4 дни имам болка на едно място в лявата гърда.Мястото е по към мишницата и ме боли.Гледам си гърдите няма зачервяване или подуване.Мисля да отида на ехограф другата седмица или на мамолог направо?Моля ви за съвети.
А също и топче не набарвам,там където ме боли.

# 736
Е...поне не съм единственият вампир тук🤭🤭🤭

Теодора, симптомите ти не са обезателно рак, но може и да са, така че отиди да. И на двете. Първо на видеозон и там ще кажат има ли нужда за повече изследвания. Моят рак започна болезнено (слава на Бога, че така го хванах на време) , но повечето са "невидими".

# 737
Е...поне не съм единственият вампир тук🤭🤭🤭

Теодора, симптомите ти не са обезателно рак, но може и да са, така че отиди да. И на двете. Първо на видеозон и там ще кажат има ли нужда за повече изследвания. Моят рак започна болезнено (слава на Бога, че така го хванах на време) , но повечето са "невидими".
О,да!Аз също съм голям вампир!Благодаря за бързия отговор!Моля те,опиши ми твоите симптоми

# 738
Теодора, аз първоначално усещах нещо като напрежение, пулсиране, парене на мястото, нямаше бучка и напрежение в подмишницата, не беше точно болка. Няколко месеца по-късно  на същото място усетих бодеж и напипах тумора.

# 739
  • Варна
Момичета, нали лечението на рака би трябвало да е по протокол и във всеки онкологичен център следва да е еднакво или?

Протокола е един, да но схемата на лечение е различна. Примерно моят рак се лекува по цял свят с Паклитаксол, Карбоплатина и Авастин, но тук идва тънката разлика - онколога преценя схемата, по колко мг на вливане, премедикацията как да се извърши, кога да има контролни скенери, изследвания и т.н.

# 740
Айде, пускайте палците! Сутринта рано-рано ме оперираха, всичко мина много добре, без усложнения. После дремнах, макар че упойката беше много хубава и нямаше никакви сранични ефекти. И вече от няколко часа си седа на леглото и си говоря с колежките. Но, ставах, ходих и то 00, ядох.....абе всичко е 6. И понеже лимфните възли са ми махнати лани, сега съм само с един дрен и определено болката е по-поносима.

# 741
Люба, радвам се, че всичко е минало 😘

Поздрави от Плачковци🤗

# 742
  • София
Браво, Люба! Повече да не ти се налагат такива интервенции ти пожелавам, ако правиш нещо, да е само за хубост вече!
И дано резултатите са такива, че да се измъкнеш най-леко с терапиите. На мен след вторият рак не ми назначиха химия, само смениха хаповете.

# 743
За образните изследвания не съм съвсем съгласна със Зори. Мен от Надежда до сега пет пъти са ме пращали на ПЕТ скенер, а се лекувам от няма и две години. Не ми се струва малко това. Интервалите между отделните изследвания бяха различни (между три и шест месеца) в зависимост от това дали е имало нещо съмнително в предходното изследване.
       Колкото до избора на терапията, за мен перфекната е тази, която ми понася добре, не ми съсипва организма, но същевременно дава добри резултати. Мисля, че основното тук е не дали терапията е тежка или лека, а да е съобразена с индивидуалните особености на пациента и да се променя и нагажда в крачка, ако е необходимо. С други думи, онкологът е най- важен, не толкова болницата.
      Затова, Форест, едва ли тук ще успеем да разсеем съмненията ти. В крайна сметка, всяка от нас е доволна от болницата, в която са й помогнали. За мен това е Надежда, за друг ще е Сити, за трети- Дървеница. Просто трябва да се закачиш някъде и да почнеш да се лекуваш.

# 744
  • София
Любе , много се радвам! Звучиш много добре, силна, реалистка, леко непукис. Точно като себе си. Гуш!
Нушка, това което споделяш, още веднъж доказва че в Надежда добре си гледат работата. При теб нещата са по сложни и има защо да те пращат на ПЕТ скенер повече пъти.

# 745
  • Варна
Любе, браво машина ,
радвам се че си добре и е минало леко . Бързо възтановяване , и дано те пуснат скоро у дома.
Олив , Честити цуцонки , да си жива и здрава и да им се радваш много.
Корен поздравления мила , чудесни резултати , заслужава си да се полее.
Хули ти как си , нещо щеше да споделяш за твоите премеждия , надявам се всичко е о.к при теб , чакаме да споделиш ситуацията  

А вие другите мацки , що решихте че е Брад Пит ?
Ама уцелихте в десяткатааааа,   кълна се ....мамка му точно той беше.....ха х ахааааа, малко си поговорихме даже ........Още по хубав е на живо , Само че аз въздишам по Леонардо Ди Каприо , ама нямах този късмет , те всички са там по време на фестивала в Кан и наемат яхти .....Бионсета, Кардашиани , даже наш Дилян Пеевски дойде с интерес да си купи голяма яхта ....нашата .......беше обявена за продажба , само 15 мил. евро .......пфффффф.

Спомени .....спомени  :о),  иначе понякога и аз си мисля че е знак  , на 2 пъти почти щяхме да потънем , докоснахме почти водата с левият борд , още 5 градуса наклон и под вода,  и още колко премеждия подобни , та си мисля понякога дали висшите сили не ме предпазват от по голяма трагедия .....незнам и аз си мисля че си има причина за всичко, и е време за равносметка  и ревизия на живота и отминалите събития  които нямаме време да осмислим.

Форест , докъде стигна мила , ще ходиш ли при Маслянков ?
Нуше , Бела , Маритка Олив, Лагерта, Тони, Шушито, Форест и всички други мацки , благодаря ви за подкрепата и куража , за милите думи и за оптимизма.
МаритААА , изби рибата в морето мацееее ,  супер си , направо си изваяна и си за корица на списание. Шапка ти свалям за хъса и мотивацията.
А за безсънието може да ми се смеете , но опитвали ли сте да слушате guided meditation , демек тези дето ти шепнат нежно на ушенце дишай .....издишай  и те карат да визуализираш неща ....според нуждата ,
дали е безсъние, стрес,  професионален успех , и т.н
Опитайте , на мен много много пъти ми е помагало при стрес , след третото четвъртото вдишване издишване вече не помня нищо , заспивам до минути , и каквото там пича или мадамата ви говорят нежно докато си лежите остава на подсъзнателно ниво .
Помагали са ми при сърцебиене, страх, стрес преди интервю за работа и най вече вечер когато умът ми препуска като хамав   , а  мелодийте на заден план са много нежни и приятни . Лягате , слагате слушалки-  или не, и слушате, не струва нищо да се опита ,
 Стискам палци да ви е от полза . Има и такива със звуци само , на дъжд, на зимна буря, на гръмотевици, поточета и птички  и т.н
Аз слушам понякога Kelly Howell, Lilian Eden , Jason Stephenson ( много секси глас) sleep meditation , но има много и на Български .
Обичам ви Момичета , Още веднъж благодаря от сърце за топлотата.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 16:39 от Муцито.

# 746
Люба, радвам се че звучиш така свежо! Това е добър индикатор за спечелена битка Blush
Нушка, аз пак с тъп въпрос( ма нали съм даскалица, пактичните работи не са моя сила).
Какво се случва с времето преди ТЕЛК да издаде болнични, което си е месец? Тимчева ми каза, че ще оправдаят със задна дата болничните, ами ако не ги позволят и само качат процента?
Сега, и тоя страх ме подхвана. Този от текл ми каза, че за моята диагноза не се предвиждат още болнични, а не могат да я сменят в Надежда, защото от това зависи включването ми в програмата, и-параграф 22. Ще ходя да запаля свещ за тия болнични.голяма сага!
Относно безсънието, на мен ми изписаха Атаракс обаче с тия хапове се чувствам много зле. Спя по 5 часа вечер, факт, но през деня съм крива, земята ми се клати сегиз-тогиз, някакви тъмни мисли ме спохождат. Даже кучето ме гледа подозрително...

# 747
Люба, бързо възстановяване! Само едната гърда ли махнаха или и двете - ти нали се чудеше? О, Муци, да срещнеш Брад Пит, много яко, аз бих си глътнала граматиката. Взех си разчитането от скенера. Почти същото е като миналия път. Кожата на лявата гърда е задебелена до 7мм, в дясната пак са описали лезията 6мм, дето ми изкара акъла пролетта и в Онкологията не я откриха. Писали са, че е без динамика от предишния КТ. Един нодул 6/7мм в плеврата - имаше го и преди и киста в левия бъбрек 10мм - това е ново. Така ме напече слънцето, че не се върнах на работа, а се прибрах. На стр. 50 сме, май е време за нова тема.

# 748
Муциии, демек ставам за Брад Пит а? 🤣😅 Мале ако ми падне хич няма да му се церемоня. Ще го влача като куцо пиле домат🤣🤣🤣🤣
Слушала съм медитации. Успокояват, но не ме приспиват.

Люба, честито! Само едната ли ампутира?

Моите симптоми (маце, не ти намирам сега името, а бързам да ставам да се оправям за цюрихския Брад Пит) бяха адски болезнени и втвърдени предменструално гърди и едната така си и остана. Болката спря, успокои се всичко, но една буца остана. Бях злоупотребила сериозно с противозачатъчни.

Да ви кажа благодарна съм на рака! Той ме научи да живея и да обичам себе си. Определено сега съм по-щастлива и сигурна от преди!

# 749
Надкинка, ТЕЛК действително издават болничните със задна дата, считано от датата на подаване на заявлението. През този период не трябва да ходиш на работа, нито да пускаш отпуск, защото ще стане дублиране.
     Аз съм в болнични от сто години, буквално и ТЕЛК ми ги удължават, защото съм постоянно на химио и таргетна терапия, т.е. на активно лечение, с една и съща диагноза. При мен обаче диагнозата изначално беше по- тежка и не знам дали това не ми дава предимство с болничните. От ТЕЛК на два пъти ме караха да се връщам на работа за по няколко дни и после пак от начало. Но аз всеки път, когато съм пускала заявление, съм стиковала с тях дали имам право и съм правила каквото те ми кажат. Не знам какъв е твоят случай и защо се дърпат. Аз вярно съм юрист, но практикувам в съвсем друга сфера и тук тънките моменти не ги знам.  Ти провери ли дали има служител в онкодиспансера, който да разбира от тези неща? Ако няма, може би е добре да се консултираш в НОИ. Носи си медицинската документация и справка какви болнични си ползвала за последните две- три години, макар че би трябвало да има такава информация в тяхната база данни. Не знам какво друго да те посъветвам. Дано да ти се уредят нещата.
      Корен, липсата на динамика в КТ при теб звучи като добра новина. Аз също имам микронодул в белите дробове и киста на единия бъбрек, но докторите казват да не се тревожа. Май и при теб е така. Дано!
       Люба, радвам си, че си добре. Бързо възстановяване и успех по- нататък. Дано все така леко да върви🤗

Общи условия

Активация на акаунт