Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 66

• 41 962
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Повтори задължително Her другаде ,за да си сигурна,че е положителен. Иначе аз съм с тези показатели,даже ки-67 също ми е такова,но Her ми е отрицателен.

# 691
Форест, и аз съм HER2 позитивна, но с отрицателни хормони. Подозирах, че си от този тип, защото доста бързо се бяха развили нещата при теб. HER2 позитивните тумори са по- агресивни и бързо се разрастват, затова е важно да си направиш ПЕТ скенер.  Добрата новина е, че за този тип тумори има много добри таргетни терапии, които стапят и тумор, и разсейки, ако недай Боже има такива. Като за начало към стандартната химиотерапия  терапия ще ти включат и таргетна терапия с Херцептин и Перджета. Всичко друго си е по стандартната схема: ХТ - операция-лъчетерапия. Като ти гледам изследванията, ти май ще можеш да пиеш и хормони  (но за това не съм компетентна, защото не ми се е налагало да се интересувам). Сега просто трябва да се обадиш на хирурга ти и да си направиш консултация с онколог, който ще те упъти какво още трябва да свършиш. При HER2 туморите се прави още едно изследване - КИШ се нарича, което окончателно потвърждава вида на тумора и е условие да ти включат Херцептин. Ако не е било направено с първоначалната хистология, лекарите ще ти кажат къде да го направиш. Успех ти желая и спокойно, ще се оправиш🤗
        Муци, по- спокойно, душа😊Бялата терапия на никого не се е отразила благотворно - всички сме излезли от нея плешиви кьосета със самоусещане на дрипа, болна от ревматизъм. И аз качих кг. по време на нея. Ама нали свърши работа, затова съм й благодарна. Важното сега е първо да утрепеш мръсната гад, пък после и косата заедно с веждите ще пораснат, и килограмите ще бориш, и нова работа ще намериш. Животът няма да е съвсем същият, но все ще се нареди някак. Само не се отчайвай и не се предавай на лоши мисли. Когато си по- добре между вливките, слагай перуката и излизай навън на слънчице, докато още го има, виж се с някоя приятелка и изобщо, гледай да правиш нещо, което обичаш и може да ти отвлече вниманието.
      В този ред на мисли, за тези, които не се лекуват в Надежда, ще споделя една много хубава мисъл, която ни посреща на входа на болницата :"Когато Вярата срещне надеждата, животът намира начин".

# 692
  • София
Муцито, хиляди пъти съм изпадала в дупка като твоята, макар че живота ми е много по различен от твоя. Вгледай се в позитивните страни. Това че нямаш деца може да една от тях. Нямаш за кой да се тревожиш, нямаш мъж да те ядосва и т.н. Всичко е въпрос на гледна точка. А защо трябва да сменяш работата, какво пречи да пътуваш. Това е една страхотна работа за отвличане от черни мисли.
Форест аз съм с подобни параметри минах всички терапии сега продължавам с нолвадекс и золадекс.
За килограмите, моето отслабване не върви. Дори не е тръгнало. Не мога да спра бирата и мезетата вечер. Поне ходя на танци и понякога на фитнес.

# 693
Да, ще пусна КИШ.
И ПЕТ скенер май ще си направя в Токуда, защото имат най-скорошна свободна дата, а онкологът иска след седмица и малко да започват вливките.Това, че не е толкова запълнен графикът на Токуда, дали означава, че там ПЕТ скенерът е по-нисък клас? Може и смешно да ви звучи, но някой може ли да сподели мнение по този въпрос?

# 694
Муцито, аз съм на хормоно и ме убиват всякакви вълнИ. Вече повече от година. Не само, че не качвам както виждаш, ами се извайвам, но....следвам хранителен режим (Кирил Танев ме напътства онлайн) и ходя 4 пъти седмично на фитнес, но не какъв да е а на равно с мъжете. Бодибилдинг. Трябва си труд, но то и без хормоното си трябва. Просто много си зависи от нас. Който се предаде ще се отпусне като дроб, който се засили и мотивира стават чудеса.

Кой е с ХЕР +, Форест? Аз бях така. КИ 67 ми беше 20% и бях 100% положителен естроген и 90% прогестерон. Имах 4 червени и 12 Таксол с Перджета и една година Херцептин. Туморът беше почти 3 см, а изчезна напълно само от химиите. После операцията го подтвърди. Споко! Деца....обаче си имам за щастие, но днес и мен взе да ме занимава тази мисъл. Нали май си хващам ново гадже, а той е млад (мой набор) , хубав и горе-долу успешен бизнесмен без деца. Чудех се, ами ако се хванем и той иска деца? Изглежда ми доста като мъжът на моите мечти и не бих искала да го загубя евентуално заради това, но....не знам. На доктора ми бях казала като ме пита, че не искам повече деца. Нямам идея дали вече бих и могла, ама....това не ти е първи дерт сега. Иначе женствеността се връща. Всичко се забравя. Дори и рак😊🤗

# 695
Марита, браво на теб. Супер си!

Lagertha, алкохол пиеш ли ?
Моя мъж много хърка, когато пие алкохол.
И аз хъркам, ама той ме надминава.....

# 696
Страхотно тяло, Марита, евала ти!
    Аз да похваля себе си 😊 Зарибих се по физкултурата за първи път в живота си. На пилатес и много леко кардио го карам, като на пилатеса минах на второ ниво. Тежък фитнес като на Марита ще ми е противопоказен, както сега, така и в бъдеще заради лимфедема в лявата ръка и сърцето. С него нямам проблеми засега, но нали съм на нескончаем Херцептин, трябва да мисля за бъдещето. Един кг. съм свалила и подутата ми ръка доста се сви и раздвижи от кардио упражненията, които включват много махове. Освен това като цяло се чувствам в много по- добра форма, както физически, така и психически. Това са ми ползите засега- скромни, но все пак повод за оптимизъм.
     Обаче болестта и терапията от време на време напомнят за себе си. Вчера чаках три часа в онкодиспансера за преглед при хирург заради ТЕЛК-а. Пълно беше с народ и местата за сядане не достигаха. Аз останах повечето време права, за да могат да седнат по- възрастните, пък и да пазя дистанция. Като се прибрах вкъщи бях абсолютно и тотално изцедена, имах желание само да си легна. Сигурно и емоциите са ми дошли в повече, че като ходя на онова място винаги съм притеснена. Но колкото и добре да се чувствам по принцип, явно болестта и терапията са взели част от енергията ми и това е нещо, към което ще трябва в бъдеще да се нагаждам.

# 697
Нушка, аз докато бях на терапии не мърдах от дивана. Лежех, гледах филми, пушех трева и днеска, и нощеска в буквалния смисъл и плюсках сладко. Спокойно, като минат всички тези зорове тогава се мисли за възстановяване. Аз имах сърдечна недостатъчност (официално не виждаха, но аз чувствах) и треперех за сърцето си. Щадях го много. Активирах се, когато всичко наистина отмина и се почувствах нормална.

Мерси за комплиментите! 🤗 Хепи съм от себе си да. Започнах да бера плодовете от трудът си.

# 698
  • Plovdiv, Bulgaria
forest_dreams, и аз смятам като Зори, че трябва да повториш, за сигурност.
Маритка, изглеждаш супер. И аз тренирам и  като цяло нямам нужда от сваляне на кг,  но не са ми така изчистени линиите.  Направо си върха!
Момичета, да споделя нещо, което за първи път ми се случва, откакто съм с ТЕЛК.  Днес подписах договора и започнах нова работа в голям холдинг. След като си дадох документите в ТРЗ-то, Главната счетоводителка ми държа тон и сметка, защо не съм казала на интервюто, и така цели няколко пъти. Аз й обясних, че на интервюто се обсъждат професионалните качества, а не ТЕЛКА-а. Засегнах се, това си е направо дискриминация. Даже се разплаках, като се прибрах. Пита ме няколко пъти как съм, от любопитство и притеснение дали няма да отсъствам. Споделих, че никой не е застрахован от нищо.  Та така... В чудене съм, но не мога да стоя отново без работа, омръзна ми.

# 699
Привет! Не писах днес, защото цял ден обикалях по кабинети, но трябваше да мина пак през приемния кабинет, на ехограф, през кардиолог-а и реално целия ден висях някъде....Операцията ще е утре и ще махаме гърдата. Тумора се е удвоил от биопсията, досега.
Форест, аз съм с тройно положителен.......но, явно при мен има и други обстоятелства, за да се получи тази ситуация, в която съм в момента.....Иначе, ми бяха предписали същото лечение, но поради алергия ми спряха след това Досетакцела. Но, въпреки това, след 4 курса, рачето ми се беше свило наполовина и  лимфните възли се бяха изчистили.Та, има смисъл, от цялата гадория покрай химиите.

# 700
  • Plovdiv, Bulgaria
О, мила Люба, стискам палци ! Сигурна съм, че хирурга ще си свърши перфектно работата! Само бъди силна и да се възстановиш бързо! Гуш.

# 701
Шушито не им се ядосвай. Аз на 2 интервюта си казах за ТЕЛК и съответно не се обадиха. Вчера подписах договор с голяма международна компания.  Още на интервюто им казах, че съм с ТЕЛК. Поискаха ми копие, за да вземат разрешение от трудовата им медицина дали могат да ме назначат. Надявам се да се получи, защото работата ще ми е интересна. Само да издържа физически . Късмет и успех на всички в борбата за нормален живот.

# 702
  • София /Абсурдистан
Маритааа! Жестока талия си докарала! Мога само да си мечтая за такава.

# 703
Люба бързо да минава утре всичко .
Ще се справиш ,трябва и нещо добро да се случи около тая гадория.

# 704
  • София
Момичета хвърлям ви по едно око , но след тези вливки много бягане протоколи и всякакъв шит ,  
Любе до къде стигна ?
Корен стискам палци и чакаме да пишеш за скенера . Олив стискам палци и на теб мила.

Форест ти докъде стигна с твоите неща също,  последно беше писала за Маслянков , той беше и мой избор ако не бях си намерила моят доктор във Варна отивах право  при него .
След много разочарования от Варненските светила и професори със 150 години опит послушах момичетата и сама се убедих че точно тези светила могат да направят големи бели ......даже и неволно понеже славата им е толкова голяма че са заети с месеци напред , и съответно са пренатрупани и преуморени .
Доста задълбочено ги проучвах  и се спрях на тези двамата сладури - Маслянков , и  Вълкан Иванов , но ковит дойде и плановите операций се спряха , така че след изчакването се оперирах тук при Вълкан на частно . Мисля че си направила много добър избор с този лекар.

Марита , възхищавам ти се , аз съм на 43 и сега съм на грила както казваш , и точно си мисля същото че май приключих и с мъжете и с  връзките и партитата и купоните и с пътуването ми , т.е работата ми  която много много обичам ,
кой ще ме иска такава с толкова товар и ще се занимава с мен ,

и сега незнам от къде да започна , как да започна от начало и какво . Остават ми 2 бели химий, после лъчетарапия и хормоно .
Много се изплаших като четох някъде че се вдигат 20-30 кг за 2-3 години , и си мислех че е от лекарствата ,
но като те видях с това страхотно фитнес тяло ми остава надежда че качването може би зависи от мен ??? Или греша , задължително ли се качва или зависи какво хапвам и колко се движа ?  ....или може би при който няма хормоно качва по малко ?
Извинете малко съм в дупка  , болят ме кокалите и едва вървя , раздразнителна съм у  дома,  все още нямам коса, мигли , вежди , чувствам се грозна , подтисната и дебела  ( 2кг нагоре ).....даже и ми се реве днес . Незнам какво е това потене , вчера почти припаднах и извадих на майка ми акъла .

Ще бъда ли някога предишната луда аз след всичко което преживявам , ясно че животът ми никога няма да е същият защото трябва да си сменя работата и да си намеря ново предизвикателство ......а за връзка даже не съм се и сещала ,  а искам дете , а и сега с тези инжекций още повече ме страх , казаха ми по една на 28дни за 5 години ......как се издържа и това .

Извинявайте за киселият пост , не знам как да се вдигна , на плаж не може , на басеин не може, на масаж не може ......какво под дяволите може .....и да се натряскам пак не може..... ха х ахааааа
Простете , и Извинявайте  още веднъж
Я вземи се натряскай, напий се, овъргаляй се в собствените си съжаления... после се изповръщай и след това се вземи в ръце и оправи настроенията си.
Щях да пиша за моите перипетии, ама утре. Засега не е важно.

Общи условия

Активация на акаунт