Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изоставане на плода

 • 678
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 69
Нека всеки, който е минал по този път да сподели какъв е бил краят, има ли констатирана причина, какви храни биха могли да помогнат в случая, при установено изоставяне на плода проследяващия лекар дал ли е предписание за нещо, с което би могло да се ускори развитието.

# 1
 • Blondeville
 • Мнения: 2 282
Зависи изоставането дали е отведнъж след  определена седмица или от самото начало, зависи и доплерът какво показва (как е кръвотокът), зависи бременната има ли тромбофилия или високо кръвно и тн. Може абсолютно всичко да е ок, просто бебето да е по-малко, но може и да има някаква причина, която АГ би трябвало да установи.

При мен и двете ми деца вървяха малки, и двете се родиха напълно доносени, но с по-нисичко тегло 2700 гр. , и 48 см и двата пъти. Нямам тромбофилия, кръвотокът през бременността беше добър. Напълно здрави деца са, но са си по-фини до ден днешен. Аз самата съм 45 кг, баща им е 63, така че е и до ген.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 23:45 от blondie_anna

# 2
 • Plovdiv, Bulgaria
 • Мнения: 1 382
Моите деца също от началото вървяха все по-дребни, едно че овулацията ми е по-късна, друго че просто си се родиха такива. Сина ми се роди 2800/48см, дъщеря ми 2400/45см и двамата в 38+седмица.
Мъжа ми е висок и слаб, аз съм ниска и не с малко килограми, така че не знам кое е до ген. Нямало е проблеми през бременностите.
Но наистина зависи колко е изоставането, от началото ли върви така или изведнъж и др.
Каква всъщност е ситуацията?

# 3
 • Мнения: 69
Здравейте, в 7 гестационна седмица съм. Вчера на прегледа се чу сърчицето, но лекуващия лекар каза, че плода е сякаш съм в 6 г.с, т. е върви с една седмица назад, при което страшно се притесних. След една седмица съм отново на преглед, незнам как ще издържа до тогава.

# 4
 • Plovdiv, Bulgaria
 • Мнения: 1 382
О, вие сте в самото начало още. Щом се е чуло сърчице, успокойте се и се опитайте да мислите позитивно Simple Smile
Съвсем възможно е овулацията да не ви е била на 14 ден, бебето да си порасне до следващият път колкото трябва, може да си върви така до края и всичко да е наред.

# 5
 • Мнения: 127
И при двете ми бременности нямаше медицинска причина за да е по-дребен плодът,а така си вървяха.Първия ми син родих в 36 седмица и 3 дни 2880 и 48 см, всъщност това си  е съвсем в норма за седмицата,а втория си син родих в 37 седмица и 3 дни,но малко по-дребен,47 см. и 2630,и двамата напълно здрави и доносени.Аз и моят мъж сме 162-163 високи и двамата,но аз не съм слаба,ако това има значение,той е слабичък. В седма седмица не може да се говори за изоставане на плода,не се притеснявайте излишно. Лека бременност!

# 6
 • Мнения: 319
И на мен докторите ми спориха на първия преглед, че овулацията ми е била друг ден, седмица по-късно. Което няма как да е вярно, първо защото я засякох с тест, второ, защото нямахме контакти след тази дата. Отдадох го на непрецизен ултразвук от тяхна страна. Смених АГ, после всичко си се оказа наред с развитието. Има случаи, в които е възможно забавяне, затова първите седмици са критични, не всички имат късмет да се развият. Имай търпение, говорим за една мъничка точица, която тепърва ще нараства. Лека и безпроблемна бременност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт