Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 826
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
За кекса да кажа моята хитринка. Изваждам готовият кекс от фурната и директно обръщам върху чиния, отгоре завивам с влажна кърпа. След десетина минути се отлепя безпроблемно.
интересно...а не се сли смачква като го обърнеш още врял?
И за мен е интересна хитринка, която може да пробвам, но се чудя не пада ли на парчета?
Случвало ми се е да обръщам редена баница на буркани и понякога пада част от нея.

# 181
  • Пловдив
Куфърът може и на химическо да се закара.

# 182

И за мен е интересна хитринка, която може да пробвам, но се чудя не пада ли на парчета?
Случвало ми се е да обръщам редена баница на буркани и понякога пада част от нея.
Само съм чела за обръщане на баница върху купички, а сега и върху буркани. Моля ви, кажете/открехнете ме защо се прави тоя фокус? Каква е хитринката, която аз не не схващам и не намирам логика?

# 183
  • софия

Само съм чела за обръщане на баница върху купички, а сега и върху буркани. Моля ви, кажете/открехнете ме защо се прави тоя фокус? Каква е хитринката, която аз не не схващам и не намирам логика?
Дали е върху купички или буркани е все едно. Както е по-удобро или каквото имаш под ръка. Обръща се само редена баница (или поне аз така знам и не съм експериментирала със завита) и се прави, за да се отделят отделните кори и да седи пухкава. Наистина има този ефект, но ако е по-мокра, изпада на парчета и я събирам с  лъжица от плота 😂

# 184
Аз знам че се обръща за да остане надута. Наистина няма значение върху какво ще се обърне. Кой каквото има под ръка.

# 185
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Нейде из нета гледах някакви УВ-лампи за дезинфекция. За куфар мисля, че ще са много подходящи. Както и за много други неща, де.
Има УВ лампи, но се включват само за помещението, без да се взила докато светят. Не са безобидни. Ползват се за стерилизация на помещения - операцеонни зали и т.н. през нощта, когато няма хора там. Вредни са за зрението и облъчването не е безобидно.

# 186

Дали е върху купички или буркани е все едно. Както е по-удобро или каквото имаш под ръка. Обръща се само редена баница (или поне аз така знам и не съм експериментирала със завита) и се прави, за да се отделят отделните кори и да седи пухкава. Наистина има този ефект, но ако е по-мокра, изпада на парчета и я събирам с  лъжица от плота 😂
Навита също обръщам, в редките случаи когато правя баница. С уговорката че навита баница при мен пак е доста обилно с яйца, сирене и кисело мляко, а не просто масло и сирене завито както някои я правят. Купички, чаши, буркани - което хвана най-наблизо и имам няколко там поне три еднакви.
mariat, нали при печенето се издува баницата, а после спада като се извади - ако е обърната това не се случва. Тя си "виси" и не се смачква обратно от собствената си тежест както би станало иначе. Веднъж като е поизстинала в такова положение, после вече си остава така, дори не е нужно да е изстинала до студена чак. Аз я предпочитам да е доста сочна и има какво да спадне, ако не я обърна.
За да не се отлепи докато е обърната, преди да почна да я нареждам в тавата разнасям малко от яйчената смес по дъното, така съм сигурна че ще залепне за него (не е толкова страшно залепването колкото звучи, после като е нарязана си се сервира лесно). Иначе вярно ми се е случвало половината баница да я заваря съборена, щото се е отделила от тавата.

# 187
Значи за да остане бухнала. Благодаря, наистина винаги съм се чудила, като прочета за това действие.

# 188
  • Пловдив
Нещо такова ли?
Скрит текст:

# 189
  • софия
Аз слагам чашите/купичките/бурканите с отвора нагоре. Решила съм си, че така не се спарява, но да, така.

# 190
  • София
А да питам и аз - след лакиране с жълт лак, ноктите ми също пожълтяха, като изключим, че пожълтяват и от непрекъснатото ползване на лак. Но ако го няма се чупят, независимо с какво ги мажа, така че не мога да ги оставя за дълго да почиват. Дали знаете как мога да махна това пожълтяване?

# 191
За да не се оцветяват ноктите се ползва база за лак, обикновено са безцветни, може и да са със заздравител, а отгоре се нанася цветния лак.
Не се маха оцветяването, само пада след време.

# 192
  • Mediterraneo
За кекса да кажа моята хитринка. Изваждам готовият кекс от фурната и директно обръщам върху чиния, отгоре завивам с влажна кърпа. След десетина минути се отлепя безпроблемно.
интересно...а не се сли смачква като го обърнеш още врял?

Ами не... Сега като ме питаш, има логика, ама той не е и врял вече като го отлепвам. Десетина минути под влажна кърпа му дават време да поизстине. Май.

# 193
  • София
Тарталета, вадиш формата от фурната, директно обръщаш върху чиния и завиваш цялата форма с влажна кърпа ли? Т.е. отворената част на формата опира в чинията, а дъното е нагоре и завито цялото нещо с кърпата?

# 194
Аз така правя,  за да извадя хляба по-лесно от казанчето , но ползвам решетка -малко се отбелязва "шарката " , но "диша".

Общи условия

Активация на акаунт