Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 882
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Нейде из нета гледах някакви УВ-лампи за дезинфекция. За куфар мисля, че ще са много подходящи. Както и за много други неща, де.
Има УВ лампи, но се включват само за помещението, без да се взила докато светят. Не са безобидни. Ползват се за стерилизация на помещения - операцеонни зали и т.н. през нощта, когато няма хора там. Вредни са за зрението и облъчването не е безобидно.
Ей това имах предвид, за домашна употреба

# 196
  • Бургас
Да споделя и аз хитринка при пране на маратонки от текстил.Преди да ги мушна в пералнята,ги намокрям леко и после хубаво ги натърквам с ДМ-ския сапун за третиране на петна.Направо светват.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 23:33 от Nina_Z

# 197
  • Mediterraneo
Тарталета, вадиш формата от фурната, директно обръщаш върху чиния и завиваш цялата форма с влажна кърпа ли? Т.е. отворената част на формата опира в чинията, а дъното е нагоре и завито цялото нещо с кърпата?
Точно.

# 198
При ухапвания много ми помага и веднага ме облекчава крем от Арника. Изпитано при пъпки от комари и дори нажилено от оси/пчели.
Това се сетих да споделя в този час, търсейки да терминираме поредния комар, незнайно как нахлул вкъщи Rolling Eyes

# 199
  • Mediterraneo
Нашето спасение от години е кремче с чаевец. Много облекчава сърбежа.

# 200
За ухапано от насекоми много помага оцет. Аз нанасям ябълков, не знам дали има значение... Моментално облекчава сърбежа и дискомфорта.

# 201
  • Бургас
Ухапано от оса,веднага налагам със студен компрес.Болката спира моментално

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 11:20 от Nina_Z

# 202
А аз оцетна киселина слагам с клечка за уши.

# 203
Да питам какви тави ползвате и сте доволни? Има една стара,35 см диаметър, в нея си правя пицата, баклавата. Само че вече пицата залепва въпреки намазняването. А и видът ѝ е ужасен. Искам да си купя нова.

# 204
  • София
Да питам какви тави ползвате и сте доволни? Има една стара,35 см диаметър, в нея си правя пицата, баклавата. Само че вече пицата залепва въпреки намазняването. А и видът ѝ е ужасен. Искам да си купя нова.
За пиците обикновено такава за пица (с дупки на дъното), но понякога ползвам и обикновена (с нормална височина на стените и ест. без дупки по дъното), всички са с незалепващо покритие и въпреки това слагам хартия за печене отдолу.

# 205
Пица пека с хартия, то даже ми е по-лесно така защото разточвам/разстилам тестото върху хартията и направо с нея го местя в тавата (която междувременно се е нагряла добре във фурната). Поне при мен така се получава най-добре, освен че е по-лесно.

# 206
Имам такива тави
Скрит текст:

+ плитка и дълбока от печката, разни керамични, стъклени и едно такова продълговато като форма за кекс, освен тях - 2-3 форми за кексове и пудинги. В тавите пека обикновено с хартия на дъното, а когато не забравя и със странична лента.

# 207
Сигурно е обсъждано,нооо как да изчистя чекмеджето на пералнята? Пълно е с мухъл ,а сега видях ,че и дупката за омекотители се е задръстила и се е напълнило отделението с вода до горе. Чистила съм с Циф ,но не става ефекта ,който искам. Вътре на мястото на чекмеджето в пералнята също има мухъл.

# 208
  • София
Чекмеджето се накисва в леген с препарат за почистване на перални според описнанието.
Дупката с кърпа, напоена с препарата или с белина, колкото и докъде можеш.

# 209
  • Свети Влас
За оси се търкам с жълта стотинка ( демек 0, 01 ). Това наистина помага.

Общи условия

Активация на акаунт