Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 823
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Медикс за загоряли съдове е много добър,но ме пипай с голи ръце,ужасно гори.

# 166
Как да изчистя най лесно тенджера пълна с олио и използвана за пържене на картофи в нея? Цялата е лепкава и мазна . Искам нещо ефективно за да не търкам цял ден.

Напръскай с обезмаслител и изчакай да подейства

Това е решението, изпробвано.

# 167
  • София
Как да изчистя най лесно тенджера пълна с олио и използвана за пържене на картофи в нея? Цялата е лепкава и мазна . Искам нещо ефективно за да не търкам цял ден.
Това е историята на моя живот... ММ яде всеки ден или максимум през един пържени картофи. Олиото се пази за няколко ползвания в херметичен буркан (но се ползва само за картофи), че иначе ще излязат доста скъпи да им се невиди и на картофите. Всеки път изсипвах олиото в буркана (който пък е по-лесно да с есмени отколкото да се мие), тенджерата напръсквах с Meglio, след това изплаквах с вода и после два пъти миех с гъбата и веро. Естествено, наистина чиста става само в миялната (да живей!), а и бурканът изкарва някой и друг месец повече с миене в нея.

# 168
Нашата беше така, но не от пържени картофки, а от домашни пуканки.
Кипвах вода в нея на котлона няколко пъти - врялата вода разтваря натрупаната мазнина много добре. След това вече с препарати, ако има нужда.
Скоро прекратих тази практика и тенджерата замина към казана...

# 169
  • Somewhere far away
Меглио, най доброто нещо за мазнини. Мразя да мия мазни неща и само това ми е спасението.

# 170
Някой знае ли има ли начин да премахна малка драскотина върху бяла гланцирана mdf вратичка на кухненски шкаф? Много е малка и не си заслужава цялостно пребоядисване, но пък ми вади очите, а шкафовете са чисто нови.

# 171
Някой знае ли има ли начин да премахна малка драскотина върху бяла гланцирана mdf вратичка на кухненски шкаф? Много е малка и не си заслужава цялостно пребоядисване, но пък ми вади очите, а шкафовете са чисто нови.

Бих казала, че няма начин, но може би с тези неща може и да стане:

https://4sales.bg/avtomatichen-marker-pisalka-za-draskotini-i-pu … AYASAAEgIx7PD_BwE

https://nspauto.bg/avtokozmetika-i-pochistvashti-preparati/marke … 1%8F%D0%BB-detail

# 172
Сега като споменахте креда, тебешир-неща, дето поизлязоха от ежедневна употреба, се сетих, че навремето вкъщи имахме талк и това също се слагаше на мазно петно.

# 173
Аз съм чувала за бебешка пудра.

# 174
Благодаря на всички днес ,ако остане време ще почвам да търкам. Формата му от хлебопекарната ми се изтърка.

# 175
  • Mediterraneo
За кекса да кажа моята хитринка. Изваждам готовият кекс от фурната и директно обръщам върху чиния, отгоре завивам с влажна кърпа. След десетина минути се отлепя безпроблемно.

# 176
  • Пловдив
За кекса да кажа моята хитринка. Изваждам готовият кекс от фурната и директно обръщам върху чиния, отгоре завивам с влажна кърпа. След десетина минути се отлепя безпроблемно.
интересно...а не се сли смачква като го обърнеш още врял?

# 177
Момичета, дайте идеи как да изчистя/дезинфекцирам куфар. Купих го от втора употреба, черен е и изглежда като нов, почти без следи от ползване, но не бих си позволила да го ползвам без старателна дезинфекция. Само че не ми идва на ум с какъв препарат и как. Благодаря предварително!

# 178
Има дезинфектанти на спрей колкото искаш. Един, който харесвам е Lex. Пръскай отвън и бърши. Отвътре обилно и отворен да изсъхне и готово.

# 179
Нейде из нета гледах някакви УВ-лампи за дезинфекция. За куфар мисля, че ще са много подходящи. Както и за много други неща, де.

Общи условия

Активация на акаунт