Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 922
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ти Simple Smile

# 226
Нещо такова ли?
Скрит текст:
Добре,че си сложила снимка.Аз си представих,че баницата се изважда от тавата и се обръща в/у чаши или буркани.Rolling Eyes

# 227
  • Пловдив
Момичета, изпрах си пухен елек в пералнята и на центрофуга с 2 тенис топки, ама стана на буци Angry  Как да го оправя? Да го пусна пак и на сушилня? Тия 2 топки ще свършат ли работа или...?

# 228
На сушилня. Аз слагам 3 топки. Те така се и продават в комплект - топки за сушилня, 3 бр.

# 229
  • София
С повече топки опитай. Аз якетата суша с 4-5.

# 230
  • Пловдив
На сушилня. Аз слагам 3 топки. Те така се и продават в комплект - топки за сушилня, 3 бр.
имам само 2 тенис топки...
На каква програма за сушене трябва да е? Имам кратка 60мин.с пране, ама не изсушава чак до сухо.

# 231
Не знам какви са твоите програми. Аз имам mix и sport, на една от двете суша, зависи какво е покритието на якето. Ако е шушляк - на спортната програма; ако е промазан плат - на микс.
Но моята сушилня е отделно, не е с пералнята. Иначе такова яке пера на кратка програма, имам една 45 минути.

# 232
Здравейте! Има ли някакви хитринки, които използвате при прането на дрехи? Все се захабяват при мен лека полека и едни 'картонени' стават... Ползвам бебешки прах за пране и омекотител, защото сме с бебе и ги ползвам и за нашите дрехи, спазвам количествата, които са описани и пера на 30 градуса, но явно нещо не е както трябва 😁 И с обикновен прах и омекотител същата работа.

# 233
  • софия
Пере се най-малко на 40 градуса, бельо и кърпи - на 60. Няма хитринки.
30 градуса е за фини, вълнени и деликатни тъкани.
Полезна тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1233522

# 234
  • München, Deutschland
Здравейте! Има ли някакви хитринки, които използвате при прането на дрехи? Все се захабяват при мен лека полека и едни 'картонени' стават... Ползвам бебешки прах за пране и омекотител, защото сме с бебе и ги ползвам и за нашите дрехи, спазвам количествата, които са описани и пера на 30 градуса, но явно нещо не е както трябва 😁 И с обикновен прах и омекотител същата работа.
Ако живееш в чужбина, почти навсякъде водата е в пъти по-твърда и нищо не помага...

# 235
  • софия
При пране на 30 градуса не водата е основният проблем. На тези градуса се плакне, не се пере.

# 236
Сода, добавена при пране, омекотява водата

# 237
  • München, Deutschland
При пране на 30 градуса не водата е основният проблем. На тези градуса се плакне, не се пере.

Аз пера на 60 и само чиста вълна или обувки на 30, но имам същия проблем. Отделно слагам Калгон с добавки за твърда вода и дозирам перилния препарат за съответната твърдост. Въпреки това, за 1/2 година нови кърпи стават като набола брада Confused. Нямам проблема с избеляването на цвета, де.

Ползвала съм всякакви препарати - и евтини, и скъпи, няма оправия... В Германия съм, а в София такъв проблем сме имали само с кърпи от детството ми, т.е. на дооста години...

# 238
  • София
Бебешките са прекалено слаби за дрехи на възрастни индивиди. Отделно на 30 градуса, само им разкисваш мръсотията и прахоляка. Омекотител пък не знам как ползваш при наличие на бебе, ама това е друга тема. Ползвай качествени перилни препарати, дълги програми и поне 40гр. за дрехи и 60 за кърпи и чаршафи. 30гр. са за супер финни материи, които градуси рядко се нала да се ползват. Това малко ми напомня вица: "дрехата на чиито етикет пише да се пере на 30градуса, ще се разтопи ли на слънцето, че навън пече и е 37градуса Satisfied "

# 239
При ползването на сушилня, кърпите излизат меки и пухкави. Калгон не слагам. Пера само с добри препарати.
30°С е малко за основно пране и според мен.

Общи условия

Активация на акаунт