Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 931
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Нещо такова ли?
Скрит текст:
Добре,че си сложила снимка.Аз си представих,че баницата се изважда от тавата и се обръща в/у чаши или буркани.Rolling Eyes
Въпреки снимката, аз все още до сега си мислех, че баницата наистина се обръща.....

# 241
И на мен ми беше странно първия път като видях да се прави това, да не говорим че бях сигурна че ще я изсипя като пробвам и аз, ама то взе че стана и то даже много добре... и си продължих така да правя всеки път.

# 242
  • София
Ползвай качествени перилни препарати, дълги програми и поне 40гр. за дрехи и 60 за кърпи и чаршафи. 30гр. са за супер финни материи, които градуси рядко се нала да се ползват. Това малко ми напомня вица: "дрехата на чиито етикет пише да се пере на 30градуса, ще се разтопи ли на слънцето, че навън пече и е 37градуса Satisfied "
Боже, пък аз се чудя и се вайкам как успях да си купя пералня без програма на 30 градуса; и тениските (на които пише 30, пък аз ги пера на 40) кога ще се скапят... ама съвсем сериозно си се проклинам. А то един виц ми е липсвал, за да живея по-щастливо Grinning
За вълна си има програма, но и тя също задава 40 градуса. В интерес на истината нищо вълнено не се е свило, но всеки път им треперя на дрехите. Още една зима с тази пералня и може и да ми мине "страшното" Simple Smile

# 243
  • Mediterraneo
На 30 градуса не се сещам да съм прала нещо. Имам 15 минутна програма, която пере на 30 градуса, аз я ползвам за доизплакване понякога( че програмата плакнене ми е почти час). Бяло пера на 60, цветно- също. Само черното на 40 и то рядко. Не ми се захабяват и късат дрехите. Водата ни е адски твърда.

# 244
  • София
А вълна на 40 не се ли свива? Аз имам зад гърба си няколко пуловера, префасонирани в детски със старата пералня (уж на 30 градуса). ММ ме бъзикаше, че явно предпочитам неговите пуловери, защото като ги изпера понякога стават мой размер... В София водата е мека, може пък от това да е разликата?

# 245
Май си е въпрос на вид вълна - качество и обработка. Повечето вълнени неща не ми се свиват, но една блузка от Дика мина два размера надолу след първото пране. Някога половинката си беше купила един страхотен червен пуловер, уж с Woolmark,  ама след първото пране стана мой, след второто за детето, а след третото за куклата...

# 246
  • София
Хахахаха, и у вас е весело Grinning
На всичко вълнено пише 30 градуса или ръчно пране - няма тип вълна, тип обработка... аз ли на такива дрехи попадам Sad Като пускам програмата за вълна, все си повтарям, че и на ръка да ги пера, пак ще е с вода, която усещам поне леко топла (тоест няма да е 30 градуса, по-скоро към 40). Но си ми е гадничко отвътре, все очаквам изненада като вадя от пералнята.

# 247
Подготвяйки ваната на бебето, която е с вграден термометър, научих, че 36° въобще не е толкова хладка вода, колкото смятах преди. А 38- 40° вече си е доста топличка.
И аз бях със схващането, че 40° не е никак много, но реално си е достатъчно топла, за да повреди чувствителна дреха. Simple Smile

# 248
И моето пране в чужбина е за боклука. Имам нова пералня която няма реотан, а точи вода от мрежата. Нямам идея колко е топла вътре. На две години хвърлям дрехи и подменям с нови. Бельо, потници, тениски, чорапи всичко жълтее на съответните места. Чорапите пък са чисто черни отдолу, след наслояванията. Отвратителна работа. Оня ден се сетих да варя вода на котлона в тенджера, да заливам бялото пране в леген със съответния прах или препарат и да пускам за пране след това в пералнята. Имаме Тайд и Персил течни при нас. Имахме и на прах, но май ги спряха лека полека. Навсякъде каспули и гелове. От тия каспули ме е страх, да не залепне някъде от пералнята и не вземам. Но тия другите толкова перат. Програмата ми за пране е час и 40 мин.

# 249
  • София-в сърцата на моите деца
[
[/quote] Боже, пък аз се чудя и се вайкам как успях да си купя пералня без програма на 30 градуса; и тениските (на които пише 30, пък аз ги пера на 40) кога ще се скапят... ама съвсем сериозно си се проклинам. А то един виц ми е липсвал, за да живея по-щастливо Grinning
За вълна си има програма, но и тя също задава 40 градуса. В интерес на истината нищо вълнено не се е свило, но всеки път им треперя на дрехите. Още една зима с тази пералня и може и да ми мине "страшното" Simple Smile
[/quote]
Нямате ли програма за коприна или вълна, защото обикновено те са на 30 градуса

# 250
  • софия
Моята програма за вълна е 40 градуса. Всеки път като я пускам треперя, но за сега не е имало фал.
Единствената ми програма на 30 градуса е някаква петнайсетминутка, на която пера парцалите и увеличавам градусите.

# 251
  • Mediterraneo
Вълнени дрехи не ползваме, така че не мога да мисля за този проблем.

# 252
Вълнени дрехи не ползваме, така че не мога да мисля за този проблем.
И аз се замислих как така не съм скапала нищо плетено, ама нямаме такива дрехи. ММ има някакви тънки пуловерчета, ама те са всичко друго, не и вълна. Имам само едно кашмирено поло, ама нищо му няма като го пера на програмата за вълна. Даже май се удължи малко от времето, когато нямах сушилня. Satisfied

# 253
На моята пералня мога допълнително да й наставя градусите, но няколко пъти ми се е случвало капсулите персил да излизат неразградени при пране на 30*. Никога не пера на повече от 40*.

# 254
Онзи ден видях една малка хлебарка в банята, днес на плота в кухнята. Давайте бързи идеи какво да правя, че за да не се напълним с гадините. Не знам и откъде са дошли даже....

Общи условия

Активация на акаунт