Хитринки за всякакъв случай - 24

• 49 494
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Аз морих мравки и с един друг препарат преди време, още имам от него, достъпен е, от аптека май го купих и ако иска някой, ще го снимам.

# 616
Аз морих мравки и с един друг препарат преди време, още имам от него, достъпен е, от аптека май го купих и ако иска някой, ще го снимам.

Да, ще ми бъде полезна снимка да знам какво да търся.

Скрит текст:
С какъв препарат да изгоня мравките? Появяват се от нищото вече за пореден път. Пръсках с Байгон, изчезнаха за 2-3 дни и после пак си направиха магистрала...
Има една пудра на Bross - върши работа.
[/quote]

Ще опитам и с нея. Ще заредя с подходящи препарати, така като ги гледам им харесва у нас...

# 617
  • софия
С тази пудра е голяма хамалогия и нетрайно решение. После пада едно чистене, не е работа.
Ако имаш наблизо аграрна аптека, мини и питай там. Аз бях взимала нещо в капсулирано шишенце по препоръка на продавачката. Изчезнаха за 5 мин. буквално. Пръсках вътре и вън. Не мога да кажа какво беше, защото е на вилата и не знам кога ще отидем да снимам.
Ако нямаш аграрна аптека, действай с Фронтлайн.

# 618
Скрит текст:
Ето го
Скрит текст:

# 619
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето го
Скрит текст:
[/quote]

Този препарат го знам, ползвала съм го за други буболечки, но не за мравки, благодаря Flowers Hibiscus

# 620
Био Кил ще реши проблема и с каналните мушици. 15-16 лв. е опаковката, но е половин литър поне. И срещу бълхи също го препоръчват, но за тях иска редовно пръскане, поне на три пъти, през 7 до 9 дни, за да ликвидира и поколението. На яйца не действа.

# 621
За мравки при нас помагат само и единствено мравчен дом, или къщичка му се казва. Една такава малка кутийка, вътре е пълна с отровен мед и мравките влизат, грабват и занасят в мравуняка си. До 1 ден са вече изтровени. Ако не разрушите мравуняка им, то всяко пръскане ще има само локален ефект.

# 622
За мравки при нас помагат само и единствено мравчен дом, или къщичка му се казва. Една такава малка кутийка, вътре е пълна с отровен мед и мравките влизат, грабват и занасят в мравуняка си. До 1 ден са вече изтровени. Ако не разрушите мравуняка им, то всяко пръскане ще има само локален ефект.

О, благодаря Flowers Hibiscus, честно казано, не знаех, че трябва да се "стигне" до мравуняка. Затова не мога да ги спра. Head Band

# 623
Същата много хубава работа против мравките ни свърши и Блатанекс гел против мравки, на същия принцип - отровата полепва по тях и я носят към мравуняка. Не знам преди колко години точно беше, но две-три лета след това нямаше мравки в апартамента. Миналото лято и това пак се появиха, използвах друго средство - Магнум гел за мравки, но без особен успех. Все още се мота по някоя, с нетърпение чакам да изчезнат.

# 624
Кажете някоя хитрина за закрепване на връзки на обувки на първокласничка. Тя може да се връзва, но хлабаво и се отвързват.
Пробвахме да ги пъхаме вътре, но като не съм с нея не знам колко държат.
Сега пак търся обувки с лепки...

Ходи и на танци, че и там кецките се случиха за връзване, ужас...

# 625
  • софия
Кажете някоя хитрина за закрепване на връзки на обувки на първокласничка. Тя може да се връзва, но хлабаво и се отвързват.
Пробвахме да ги пъхаме вътре, но като не съм с нея не знам колко държат.
Сега пак търся обувки с лепки...

Ходи и на танци, че и там кецките се случиха за връзване, ужас...
В Джъмбо гледах силиконови връзки, които не се връзват.

# 626
В първи клас бях купила ластици, които се слягат вместо връзки
https://k-k.bg/category/vrazki
П.С.
Сетих се да предупредя, че трябва да се купят два пакета. Аз бях взела един, заблудих се по цената, че се връщах втори път да взема и за другата обувка Laughing

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 16:09 от Г-жа Рамацоти

# 627
На дъщеря ми бях купила такива гумени, които само се мушкат в дупките и забравяш за тях. Разтегателни са и детето може да се обува много бързо. За детски обувки, които имат съвсем малко дупчици, един комплект е достатъчен за 2 чифта. Нашите са от Чибо, ако  в БГ нямат представителен магазин, потърсете при китайците, със сигурност такива неща ги има там - али експрес и прочие.
https://www.tchibo.cz/elasticke-silikonove-tkanicky-20-ks-p400128851.html

# 628
Такива гумени си поръчах от Алиекспрес преди време за мои обувки, уж да разнообразя с нов цвят. Едвам ги изтраях и наскоро си купих нови връзки. Родих се - много убиват онези, повече не ща и да чуя, камо ли пък на детето да ги сложа, пък и нейните езици са по-тънки от моите и още по зле.
Тези ластичните на Колев няма как да ги видя на живо, ако пак са дебели краищата пак няма да стане.

Разтърсих се, май тези ще свършат работа:
https://www.olx.bg/ad/lastichni-vrazki-za-obuvki-CID655-ID82rvr.html#fc2891e038

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 22:50 от Miss M

# 629
Здравейте,

някой знае ли как се махат петна от ученически течен коректор върху дрехи? Flushed
Синът ми си е опласкал най-хубавия панталон с няколко петна от течен коректор.
Пробвах с Perilis, Клири 1, Клири 2, обезмаслител, лакочистител... - петната изобщо не мръдват Anguished

Общи условия

Активация на акаунт