Хитринки за всякакъв случай - 24

• 49 491
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
някой знае ли как се махат петна от ученически течен коректор върху дрехи? Flushed
Синът ми си е опласкал най-хубавия панталон с няколко петна от течен коректор.
Пробвах с Perilis, Клири 1, Клири 2, обезмаслител, лакочистител... - петната изобщо не мръдват Anguished
Значи не е на водна основа. Опитай с разредител. АМВ примерно

# 631
За съжаление коректорът не се изпира (поне аз до сега не съм успяла).
П.с. на моят пише, че е на водна основа (water based correction fluid), но пак не се маха.

# 632
Благодаря.
Не знаех, че са такава беля тези коректори 🤨

# 633
  • Плевен/Пловдив
Моля за съвет, ако някой може да ми каже: Как да премахна мириса на домашно сирене?. Купих домашно сирене, обаче много ми мирише " на домашно " на вкус става ама тази миризма немога и немога да превъзмогна. Става ми гадно.
Благодаря 🌺

# 634
Наистина като купувате коректор, си взимайте на водна основа. Не мирише както ужасно мирише другия вид, измива се лесно и като се сгъсти, се разрежда с вода.

# 635
Моля за съвет, ако някой може да ми каже: Как да премахна мириса на домашно сирене?. Купих домашно сирене, обаче много ми мирише " на домашно " на вкус става ама тази миризма немога и немога да превъзмогна. Става ми гадно.
Благодаря 🌺
Накисни го във вода и хвърли 1-2 пъти като престои няколко часа

# 636
Ако опитате с разредител, независимо какъв, имайте предвид, че остават мазни петна след него. Веднага след това, трябва да се третира със Спот или обезмаслител.

# 637
Момичета, някой знае ли как се чисти наслояване от прах за пране? По чекмеджето на пералнята така се е наслоило, че е станало като шкурка и никакво търкане не помага

# 638
Нали се изважда чекмеджето (че моите перални винаги са били с горно зареждане и не знам как е при другите). Ако се вади, накисни го в дълбок леген с вряла вода да се размекне, после лесно ще се измие. Моето се сваля и така правя, за да го почистя. Ползвам и Меглио, защото в отделението за омекотител понякога има налеп с вид на крем (от време на време прекалявам с количеството омекотител).

# 639
Ще пробвам, сега го накиснах, с какво ли не го търках и си стои като споено с пластмасата

# 640
Напръскай го и с препарат за почистване на фаянс и чешми/душ, такова против варовити отлагания, ако имаш. Или пък го изчопли с нещо остро. Като се махне твърдото отгоре, другото ще се разкисне във вряла вода.

# 641
Накисвам чекмеджето, почиствам с четка и после в съдомиялната.

# 642
  • оттам, откъдето започва България
Момичета, някой знае ли как се чисти наслояване от прах за пране? По чекмеджето на пералнята така се е наслоило, че е станало като шкурка и никакво търкане не помага

Със сигурност по същия начин е наслоена и тръбата, която е под чекмеджето.
Отдавна слагам праха за пране в мерителна чашка (от тези, които ги има в праховете), разтварям го с топла вода и го слагам в барабана при дрехите.
Чекмеджето задължително след всяко пране го вадя. Ако съм ползвала омекотител изплаквам отделението, където се слага омекотителят и оставям чекмеджето да изсъхва извън пералнята. Подсушавам и пространството, където стои чекмеджето, защото иначе ще мухляса. Отделно от това подсушавам и маншона, че там винаги ми остава вода и е възможно също да мухляса.
Дълго стана като обяснение, но като изпълнение е кратко. Simple Smile

# 643
Ехеее, ми то тази пералня няма да е автоматична, ако на всяко пране ще я обслужвам така!... 😄

# 644
За съжаление накисването на помогна, търках с четка като луда и падна част от наслояването, но все пак не цялото.

Общи условия

Активация на акаунт