Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 380
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
7-годишното, а и 17-годишното учителите трудно успяват да го накарат да седи на стол за 35 минути и да не пречи на другите. При ежедневно повтаряне и  ангажимент от страна на учители и родители, догодина повечето може и да свикнат да носят маска. Септември-октомври абсурд.

# 106
Първите три думи са ми достатъчни. Благодаря.

Надявам се да проявихте достатъчно зрялост, за да прочетете и останалата част от коментара ми.
                   Винаги съм се чудила как хора ,които хал хабер си нямат за проблемите толкова "компетентно" дават съвети.
                   На мен даже много ми харесаха първите три думи - просто ми спестиха четенето на следващите. Smiling Imp И аз гледам бялата мечка в зоопарка,ама не съм почнала да давам съвети на този,който я гледа с какво да я храни тъй като имам опит от гледането на филми за живота на  белите мечки и при това съм безпристрастна - нямам такава у дома! Yum

# 107
Не искам ДО, и това е. ММ е маниак, 100 процентов, на тема предпазване от вирус.
Няма такъв ужас. Все " апокалипсис сега " му е в главата. Ма до ся апокалипсис не съм видяла.
И с училище ще е така. Може да изникне някъде болен. Ще дезинфекцират, и след 2-3 дена, продължават. Ма кво да правим, да се гръмнем ли? Живи хора сме, животът продължава.

# 108

Винаги съм се чудила как хора ,които хал хабер си нямат за проблемите толкова "компетентно" дават съвети.
                   На мен даже много ми харесаха първите три думи - просто ми спестиха четенето на следващите. Smiling Imp И аз гледам бялата мечка в зоопарка,ама не съм почнала да давам съвети на този,който я гледа с какво да я храни тъй като имам опит от гледането на филми за живота на  белите мечки и при това съм безпристрастна - нямам такава у дома! Yum

И децата си ли възпитавате така, да не четат. По въпроса за личния опит - мислите ли, че един онколог е некомпетентен в мнението си, ако той самият никога не е имал рак. Аз засега може да нямам свои деца, но наблюдавам хората около себе си и чета науна литература относно детското развитие - за разлика от много майки, които после се чудят защо децата им са станали такива или онакива.

# 109
  • София
winni_, гледането на деца "на хартия" няма нищо общо с реалния живот. За съжаление това може да научите едва когато го преживеете лично. Напълно невъзможно е за описване, камо ли за вместване в рамки и в теоретични модели.

На тези, които се задушават с маските, препоръчвам им просто да подберат по-добър вид маска и после да сеят изводи и по-малко зарази.

# 110
  • София
И аз не говоря за бебета - знам, че капацитетът на един възрастен човек към разбиране и самоконтрол е (или би трябвало да е) по-голям от този на 7-годишно, но капацитетът на 7-годишното все пак не е 0. А и става въпрос за носене на маска, не за нещо чутовно.
Но иначе и аз съм за ДО, защото риска - с маски или без - при учебен процес в училищата много по-голям от каквато и да било полза.

По отношение на 7-годишните и обяснението, че като им се обясни разбират преди 5години моя си на 7 къса менискус, известно време обездвижен крак, след това наколенка и два месеца всеки ден се обяснява не тичай в училище пази крака. Не играеше ФВС заради това, но учителката и боде очите, защото в час не играе, но по коридора тича. Та толкова за обяснение и разбиране от 7 годишно. Аз предпочитам да са здрави и те и ние и ДО, пред това да се разболее аз или баща им. Двамата сме с различни заболявания, които при Ковид при нас не е ясно какъв ще е изхода и не смятам да оставяме децата сираци.

# 111
7 годшните всичко разбират. С всичко се съгласяват. Изпълняват 5 минути и след това забравят, а сългласието губи давност Simple Smile
14 годишните абсолютно всичко разбират и правят обратното на това, което трябва, защото светът е жесток и не ги разбира..

Уини, много филми гледаш Simple Smile

# 112
winni_, гледането на деца "на хартия" няма нищо общо с реалния живот. За съжаление това може да научите едва когато го преживеете лично. Напълно невъзможно е за описване, камо ли за вместване в рамки и в теоретични модели.

На тези, които се задушават с маските, препоръчвам им просто да подберат по-добър вид маска и после да сеят изводи и по-малко зарази.

О, да излседвания, правени с групи от десетки, стотици и хиляди деца, нямат знаение, защото някои хора не могат да си възпитат децата и мислят, че техния анекдотичен опит показва, че всички деца "просто не могат" еди-какво си. И не става въпрос само за неща на хартия, имала съм достатъчно случаи, в които родител казва нещо, детето пак прави неправилното нещо, нещата с родителите ескалират, те му крещят (понякога и по-лошо), тогава аз му обяснявам или една моя приятелка, която също така знае нещата "на хартия", му обяснява, и о, чудо, магия, детето вече не прави неправилното нещо и родителите се чудят как съм успяла или приятелката ми е успяла. Разбира се, няма да стане с прекалено сложни концепции, но на 7 години децата знаят какво е болест и имат достатъчно емпатия да не искат нещо лошо да се случи със семейството и близките. Но, разбира се, трябва да виждат добрия пример на възрастните, за да се уверят, че това е сериозна опасност и маските не са някаква прищявка. Но въпросните възрастни се оказа, че са много по-разлигавени от децата, които използват като извинение.

# 113
имала съм достатъчно случаи, в които родител казва нещо, детето пак прави неправилното нещо, нещата с родителите ескалират, те му крещят (понякога и по-лошо), тогава аз му обяснявам или една моя приятелка, която също така знае нещата "на хартия", му обяснява, и о, чудо, магия, детето вече не прави неправилното нещо и родителите се чудят как съм успяла или приятелката ми е успяла.

Пробвай да обясняваш когато станеш майка, на собственото си дете Simple Smile
И се опитай да разбереш логиката във възприятията тогава Simple Smile
"Преди да се оженя имах 103 теории за отглеждането на децата. Сега, имам 3 деца и никакви теории.“

Темата много се измести, но все пак ...

В училище има доста правила и извън сегашното положение. Предполагам също си била ученичка... Всички 100% спазват всичко и няма никакви проблеми. По коридорите е било едно такова тихо, никой не вика, не тича.. В час всички слушат, никой не си говори със съседите, по време на тест никой не се върти да преписва/подсказва ... В тоалетните се пуска водата и ръцете се мият на 100% ..
Учителите на никой нищо не обясняват ... (това за примера горе) .. и децата разбиращо кимат и седят по чиновете тихи като мравки. 1 клас...
9-10 клас.. никой не се натиска по коридорите и целува в тоалетните Simple Smile абсурд.
И всички са отличници, поради което (щото като не тичат имат повече време да учат, нали).

Ей такива неща, да те доближа малко до училищната среда.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 07:46 от duhi_puhi

# 114
  • София
Десет майки ти обясниха, че на практика не е така, както като четеш по книгите, но ти си знаеш твоето. Joy Ако бъдещото ти дете е като теб, ще разбереш, какво ти се говори сега. Joy

# 115
  • София
Темата много се измести, но все пак ...
Баш си е по темата Joy Нагледно се показа, че хората без малки деца не трябва да решават за битуването на същите поради факта, че нямат представа за особеностите в поведението им. Добре, че някои хора в МЗ и МОН имат малки деца, та в тях ми е надеждата, че няма да се разчита на маски за малките.

# 116
Да се решава по места тогава Какво ме интересува градският транспорт в София, след като в нашия град по-голямата част си ходят пеш до училище или ги карат с кола. В нашето например, от 1200 ученици, няма ни един да ползва градски транспорт. Така или иначе в района на училището такъв липсва.
Много креативно мислене, супер.  Мен какво ме интересува, че НЯМАТЕ градски транспорт.  Тук говорим по принцип

# 117
  • София
Не са децата тези, които нямат капацитет - възрастните са. Възрастните нямат капацитет. И не искат да имат.
Най-тъпото е, че ще стане като във вица - хем ще изядем солта, хем ще изядем боя. Ще се мине на дистанционно и тогава ще започнат воплите "ама, не мога да ходя на работа, няма кой да гледа детето, каквото ще да е, ама да е на училище, писна ми". Учителите и те щом не са готови да се пазят - да си сърбат попарата.
Уини, няма сминал.

# 118
Интересно на всички безсмъртни ВЪЗРАСТНИ дето Мутафчийски им обясняваше първо кротко, после строго, що не подейства тази тактика  с обяснението. И той би учил психология, ама явно недоучил.

# 119
  • София
Знаеш ли защо, защото нашето население си е такова - не разбира от дума. Цялостното възпитание и култура са такива - инфантилни - правят се от инфантилни хора, които възпитават инфантилни хора.

Общи условия

Активация на акаунт