Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 324
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
  • Върху лъчите на Слънцето.
МОН вместо да се пипат зад ушите, трябваше ваканцията да измислят  подпомагащи обучения за учителите, които се затрудняват да работят с платформите. Трябваше да напишат препоръки един випуск да работи с до две платформи, а не всеки учител да качва и провежда часове на 99 различни места и децата да се чудят кое къде да следят.
В такива обучения бих включила и поне 50 % от родителите.

# 181
Десет майки ти обясниха, че на практика не е така, както като четеш по книгите, но ти си знаеш твоето. Joy Ако бъдещото ти дете е като теб, ще разбереш, какво ти се говори сега. Joy

Въпросните десет майки може би не искат да се замислят какво те ( или други хора, на които поверяват децата си, баби например)  бъркат във възпитанието.
По тази логика, ако се върнем към темата за пандемията, не трябва да обръщаме внимание на никакви изследвания какви предпазни средства колко предпазват, как се разпространява заразата и колко е опасна болестта, а всеки да изхожда от собствения си ограничен опит - "Аз не съм се заразил и никой мой близък не е, значи опасност няма", "Аз се заразих и го изкарах леко, значи опасност няма." и пр. глупости, без да се замисляме, дали нашият ограничен опит съвпада с масовият случай или е изключение и ако е изключение - каква е причината за това.
И пак повтарям, говоря за деца не на 3, а на 7 години. Но всичките тези извинения са всъщност заради възрастните, които се мислят за безсмъртни. И всъщност вече не се учудвам. Преди няколко дни четох разкази на служители в увеселителни паркове - имаше много повече истории за малоумни родители, които оспорват правилата, с деца, които се съобразяват, отколкото обратното.

Темата мина в друго измерение, кой ,колко и какво е прочел. Относно 10-те майки, вече станаха 11/с мен/. Продължавайте да четете и да размишлявате , а когато след време имате деца и се сблъскате с действителността, заповядайте отново да обсъждаме  !!!

# 182
  • София
Аз имам деца, тъкмо две. Каква е действителността, за която не зная?

# 183
Аз предпочитам моя син да стои сам вкъщи, отколкото да учи в една стая по цял ден с 25 деца. Втори клас е и е достатъчно разумен! Аз навремето в първи клас седях сама вкъщи и не съм умряла, айде сега, не са малоумни второкласниците. Мнооого ги подценявате днешните деца. С таблета и телефона от тригодишни, обаче самѝ вкъщи - сакън. Интересно.

ЗАКОН ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО

ЧЛ.8 ал.8 (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да не оставят без надзор и грижа децата до 12-годишна възраст, ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.

# 184
  • Варна
Хубаво подчертаваш, ама що не дочетеш изречението до края, щото то продължава и след подчертаното?

# 185
ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.
Моят вече третокласник няма проблеми да стои сам вкъщи. На неговата възраст не само стоях сама, а гледах и по-малко дете. Проблеми в развитито нямаме.

# 186
ако с това се създава опасност за тяхното физическо, психическо и нравствено развитие.
Моят вече третокласник няма проблеми да стои сам вкъщи. На неговата възраст не само стоях сама, а гледах и по-малко дете. Проблеми в развитито нямаме.
                      Оставянето на дете под 12 години само в къщи ,колкото и оправно да е по цял свят е наказуемо.Базирано е на подобен закон за закрила на детето и мога да ти кажа,че някой от съседите ,ако те докладва в защитата и на социалните доста неприятности ще си имаш.Оставянето на дете на тази възраст създава опасност за неговото  физическо, психическо и нравствено развитие . Колко пъти гледаме за деца пострадали точно защото са отавени сами.И по този закон нямаш право да си оставиш детето само у дома колкото и оправно да е!
                        Това,че у нас законите масово се прескачат не значи,че не носиш наказателна отговорност при нарушението им.Не дай си боже нещо да се случи ти си отговорната и никой няма да те пита колко възпитано и добро дете си оставила само.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 22:06 от Didia

# 187
  • Варна
Тоя прочит сама ли си го измисли? Ти може много неща да си мислиш, ама не значи, че мнението ти е общовалидно за всички. Къде в закона е казано, че оставянето на детето само представлява опасност? Пише АКО, а не ЗАЩОТО. Сега на четене с разбиране ли ще се учим?

# 188
  • Ямбол
И кое точно е опасното?

# 189
И кое точно е опасното?
                   Ами решава да си отреже хляб и без да иска се порязва лошо.Няма кой да окаже помощ! Още примери искаш ли??? Шокирана съм от въпроса! Понякога опасността не може да се предвиди ..... подхлъзва се в тоалетната ... и пак няма кой да помогне.И на възрастни се е случвало.Не мислете,че по този закон съдят само циганите ,когато пострада някое от децата им.

# 190
                      Оставянето на дете под 12 години само в къщи ,колкото и оправно да е по цял свят е наказуемо.Базирано е на подобен закон за закрила на детето и мога да ти кажа,че някой от съседите ,ако те докладва в защитата и на социалните доста неприятности ще си имаш.Оставянето на дете на тази възраст създава опасност за неговото  физическо, психическо и нравствено развитие . Колко пъти гледаме за деца пострадали точно защото са отавени сами.И по този закон нямаш право да си оставиш детето само у дома колкото и оправно да е!
                        Това,че у нас законите масово се прескачат не значи,че не носиш наказателна отговорност при нарушението им.Не дай си боже нещо да се случи ти си отговорната и никой няма да те пита колко възпитано и добро дете си оставила само.
Като юрист ли го пишете това - ако да, може да си скъсате дипломата. Грам неприятности няма да с имам със социалните, добре дошли са. Много деца се осакатяват и под зоркия поглед на родител, не съм видяла да им взимат останалите деца, камо ли да ги съдят.

# 191
  • Варна
Ахъм, и тези рискове след навършване на 12 рязко изчезват? И аз съм шокирана от буквализма, с който някои хора приемат нещата

# 192
Аз имам деца, тъкмо две. Каква е действителността, за която не зная?

Ако визираш моя пост, той не се отнасяше за теб. Май стана объркване. Съжалявам .
   Още ми "кънти  " мнението на Уини, как наблюдавайки отстрани, вече прави изводи за правилно възпитание .

# 193
  • Ямбол
И кое точно е опасното?
                   Ами решава да си отреже хляб и без да иска се порязва лошо.Няма кой да окаже помощ! Още примери искаш ли??? Шокирана съм от въпроса! Понякога опасността не може да се предвиди ..... подхлъзва се в тоалетната ... и пак няма кой да помогне.И на възрастни се е случвало.Не мислете,че по този закон съдят само циганите ,когато пострада някое от децата им.
Шокирай се колкото си искаш.
Разчитането на закони не ти е силна страна.
Ако дадеш и примери за реални такива случки, но не с цигани.

# 194
Като юрист ли го пишете това - ако да, може да си скъсате дипломата. Грам неприятности няма да с имам със социалните, добре дошли са. Много деца се осакатяват и под зоркия поглед на родител, не съм видяла да им взимат останалите деца, камо ли да ги съдят.
                      Не позна за дипломата! Yum Нищо общо с правото,но се молете да не се случи нещо ,защото тогава ще се убедите в думите ми на практика.Говорим не за нещо случващо се в присъствие на родител, а за оставено самодете.

Общи условия

Активация на акаунт