На море в България 2020 г.! - 6

• 45 303
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • В градината...
Има много  коронно страхливи и за тях е добре не да се лишават от почивка , а да се настанят в  самостоятелни  апартаменти  с оборудвана кухня за няколко нощувки - все ще се изхранят без ОИ - тараторче , салатка , по някой сандвич или пържени картофи Simple Smile  .  Навсякъде има такива апартаменти и при добра организация няма да имате НИКАКВИ  нежелани срещи Simple Smile
За цялото ни море веднъж не стъпахме на заведение. Никакъв проблем. Снощи си купихме по малко скариди, калмари и кило пресни миди с бутилка вино. Точно за 20 лв.спретнахме чудна вечеря. Но ние сме си свикнали, по принцип не ходим по заведения, а и от март - нито веднъж. Но има хора с други навици.

# 496
  • София
Здравейте, намерихме си местенце и в Обзор и в Несебър.
Сега много се чудим кое да изберем.
Несебър ми харесва защото чух че е много красив град за разходки. А Обзор че морето е на една ръка разстояние и е чисто. Ние искаме хем да ни е чисто, хем да има къде човек да се разходи и да избира между магазинчета и ресторанти.
А пък и да си има хора, но не чак да стъпваме един в друг.
Как са нещата?
Какво ще кажете Confused

И двата курорта са хубави и различни един от друг. Разделете си ги по равно във времето, пътя от едното място до другото е 30 - 40 мин с кола.

# 497
Ако плажът ви е приоритет и не ви притесняват вълните, изберете Обзор.Прекрасна плажна ивица, но пък морето е малко по-бурно и дълбого.Градчето също не е лошо, има къде да се разходиш.
Както казах малко по-горе, Несебър ми е слабост и аз бих избрала него, атмосферата на стария град е неповторима, магазинчета и заведения има и в новия, и в стария град достатъчно.Плажът в Несебър е плитък и чист, морето почти винаги е много спокойно.

# 498
Аз, след като минах да видя как са нещата в Wave resort, този уикенд отивам пак, този път за седмица и с деца.
Това,което не споменах преди,е,че ми се видяха доста забавни аниматорките. Всеки ден имат тематични партита, децата са разделени на 3 групи спрямо възрастта. Програмата за всеки ден по часове е написана пред детския клуб.

# 499
Здравейте, намерихме си местенце и в Обзор и в Несебър.
Сега много се чудим кое да изберем.
Несебър ми харесва защото чух че е много красив град за разходки. А Обзор че морето е на една ръка разстояние и е чисто. Ние искаме хем да ни е чисто, хем да има къде човек да се разходи и да избира между магазинчета и ресторанти.
А пък и да си има хора, но не чак да стъпваме един в друг.
Как са нещата?
Какво ще кажете Confused
Красив град за разходки е Старият Несебър, но там на практика няма плаж. Новата част на града си е като всеки малък град в България. Между другото последно преди 5 г. съм минавала по вътрешният път Равда - Несебър - Слънчев бряг,т.е. пътя край морето там и ми се стори адски претрупано. Буквално хотели и къщи едни върху други. Хубавият плаж на Несебър, беше южният, но това преди години, сега е доста застроено. Преди години съм отсядала в автентична стара къща в Стария Несебър, но ходехме на плаж в новата част на града или на най-южната част на плажа на Слънчев бряг.
Определено плажовете и на Несебър и на Слънчев бряг са в пъти по-хубави от този в Обзор. С много по фин пясък и плавен вход в морето.
Плажовете в Несебър и Обзор може да са на ръка разстояние, но може и доста да се походи пеша, като това зависи къде сте настанени.
Обзор също е много приятно градче, зелено, с хубав парк и крайбрежна алея за разходки. Много по-спокойно място е в сравнение с Несебър. Плажът е огромен, но с по-едър пясък и морето става бързо дълбоко. Също така е открит /не е в залив/, което е предпоставка за по-бурно море и по-големи вълни при ветровито време. Въпреки това ми е любимо място за почивка.
Което и от двете места да изберете, не мисла че ще сбъркате. Просто си преценете кое за Вас е приоритетно.

# 500
  • Пловдив
Бутамята...вълните на вътре са по 2м сигурно. Червен флаг..на Силистар е същото.

# 501
Има много  коронно страхливи и за тях е добре не да се лишават от почивка , а да се настанят в  самостоятелни  апартаменти  с оборудвана кухня за няколко нощувки - все ще се изхранят без ОИ - тараторче , салатка , по някой сандвич или пържени картофи Simple Smile  .  Навсякъде има такива апартаменти и при добра организация няма да имате НИКАКВИ  нежелани срещи Simple Smile

Това, че човек не ползва ол инклузив какво означава според Вас. Че сме коронно страхливи, че отиваме да готвим като побъркани, или да похапваме сандвичи отстрани, точейки слюнки срещу хотелите с изхранване.
Спазващите някакви мерки не се нуждаят от Вашето мнение дали е добре или не и как точно да почиват.
Мнението Ви за мен е абсолютно обидно и неуместно.

# 502
По повод Уейв - след тази статия едва ли някой тук би имал въпроси Grinning Има снимки на плажа, на храна и е достатъчно описателна за мен. https://www.andrey-andreev.com/wave-resort-pomorie-bulgaria/

# 503
Дайте съвет - хотел Бургас бийч или хотел Гларус - и двата в Слънчев бряг, където не съм била от години, и двата на плажа с ALL, цената е идентична и за двата. До утре трябва да реша за кратка почивка след 15 август. Моля за кратко описание от лични впечатления?!

# 504
Много са пълни ресторантите, хората чакат за места, странно...
Даниел, защо ти е странно? Няма заяждане във въпроса ми, но ми е интересно.

За последно посетих Несебър преди около 2 години и всичко спрямо последното ми посещение (от 10 години по-рано) се беше променило към добро. Множество църкви са реставрирани, отпред имат табели с име, кратка история, някакви кодове да четеш през телефона, настилките бяха пренаредени по някои улици и вече се стъпваше без да се спъваш, на входа на стария град леко вляво, където преди се намираха само спринцовки, боклуции съмнителни субекти, всичкият боклук е изринат, едната руина от стените на града е почистена и се вижда, а пред нея има посадена зеленина, заедно с алейки.

Улицата/алеята за разходка около полуострова вече е използваема и на места също преасфалтирана, някакви детски площадки бяха сложили, на които не обърнах детайлно внимание, но бяха новички. Влязох в едно магазинче за подправки (мъничко) и си купих прекрасни неша, заговорих се и със собствениците, също живяли в Германия... Изобщо, толкова уютно ми беше в Несебър, колкото никъде другаде не съм се чувствала. Heart Heart Heart

Да, ресторантите бяха доста скъпи, да, излъгаха ме как лавракът бил пресен, да, в града няма плаж, но това не е причина да не се върна, защото мястото продължава да е вълшебно, а ресторанти има колкото искаш.

Та наистина би ми било интересно да разбера защо се учудваш от наплива в Несебър. Дори през май, когато имах възможност да отида аз преди 2г, имаше немалко хора като за извън сезон.
Аз също много обичам Несебър. Странно ми е защото в предишни години, без пандемия, като че ли не съм виждал толкова хора да чакат за места, може би е някакъв пик точно тази седмица.

# 505
Дайте съвет - хотел Бургас бийч или хотел Гларус - и двата в Слънчев бряг, където не съм била от години, и двата на плажа с ALL, цената е идентична и за двата. До утре трябва да реша за кратка почивка след 15 август. Моля за кратко описание от лични впечатления?!
В момента гледам Бургас от плажа. Спал съм и в двата, но преди години и без храна и не е показателно. Бургас по ми харесва външно, обичам високи етажи и гледка, но при Гларус алеята пред плажа е по- оживена и за разходка там района ми допада повече.

# 506
  • В.Търново
Моята приятелка още няма отговор по имейл от Ник Травел.Имейла го писа на 28 юли.Днес звънна на кол центъра на Албена, казаха й, че по принцип резервацията не трябва да е на немски.Ще се опитатли да се свържат те с Ник Травел и ще върнат обаждане.Но нещо не ми се вярва да се обадят.Пълен хаос и непрофесионализъм от Ник Травел.

# 507
Търся помощ за хотел,апартамент в Бяла- на първа линия,наблизо хубав ресторант да има.Всякакво инфо относно плаж и др. ще са ми в полза.Не мога да се ориентирам от нета и търся отзиви.

# 508
Търся помощ за хотел,апартамент в Бяла- на първа линия,наблизо хубав ресторант да има.Всякакво инфо относно плаж и др. ще са ми в полза.Не мога да се ориентирам от нета и търся отзиви.
Силвър Бийч- преди няколко години ходихме и беше доста прилично.

# 509
  • София
Лични впечатления от преки посещения нямa как да дам, защото и двата хотела не са моята бира.
Ще дам моите преки впечатления от вече близо 2 месеца прекарани на Слънчев бряг тази година.
За мен по-добрият избор е х-л Бургас, който е на първа линия на най- хубавият плаж и пясък в Сл. Бряг! Хотелът прави хубаво впечатление, понеже от години си го знаем от посещенията си в комплекса и най-вече в близката станция на Министерски съвет, като поддържан и много хигиеничен.
Х-л Гларус е на стъргалото na Сл. Бряг и аз лично, може и да се разхождам всяка вечер там, но това не бих избрала за място за отдих на семейството ми, освен ако не съм принудена.

Някой питаше за Бяла.
Ето ви малко Бяла:
Скрит текст:
22.07. /18, 44ч.
Плажът на Бяла

Центърче на Бяла:

Плажът е стръмно надолу, като по склон на отвесна скала и всички ресторанти си гледат улично движение. Няма ни един ресторант  с гледка към морето.
Хората се шегуват не напразно, че най-хубавото на Бяла е изгледа към... Обзор.
Обзор е 100х повече за предпочитане!

Обзор:
Скрит текст:
02.07.2020

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 10:14 от kopche

Общи условия

Активация на акаунт