На море в България 2020 г.! - 6

• 45 654
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Здравейете!
Предвид ситуацията с Коронавируса и това, че сме с малко дете (на 3 месеца) силно се колебая, дали да почиваме на море тази година. Единствено заради каката, която е на 11 години и много обича морето може да отидем. Ако ходим ще бъде от 28.08. за 6-7 нощувки. Като съм се спряла на няколко хотела, които не сме посещавали, затова ще помоля, ако има някой с актуално впечатление и мнение за тях да помогне.
  - Хотелите от групата Сол Несебър
  - Хотел Азалия
 До момента сме почивали няколко години в Дюни, Блу Ориндж, Бела Виста, Гранд Хотел Варна (доста отдавна). Не сме най-претенциозните и почти винаги ни е харесвало - изключвам плажа на ГХВ. Просто заради ситуация ми се иска малко по-пресни впечатления Simple Smile
Всъщност най-важно е плажа да е добър.

P.S. Колебая се и за Мирамар Обзор, но не съм сигурна дали си заслужава парите.

# 211
Да се оплача възмутено: най-удобният сутрешен влак за Варна не е директен, а с прекачване! Такова нещо никоя друга година не е имало!

# 212
Плажът на Сол Несебър не бих определила като добър в никакъв случай. Хотелите са супер иначе, но имам миналогодишни впечатления.

# 213
Здравейете!
Предвид ситуацията с Коронавируса и това, че сме с малко дете (на 3 месеца) силно се колебая, дали да почиваме на море тази година. Единствено заради каката, която е на 11 години и много обича морето може да отидем. Ако ходим ще бъде от 28.08. за 6-7 нощувки. Като съм се спряла на няколко хотела, които не сме посещавали, затова ще помоля, ако има някой с актуално впечатление и мнение за тях да помогне.
  - Хотел Азалия
 До момента сме почивали няколко години в Дюни, Блу Ориндж, Бела Виста, Гранд Хотел Варна (доста отдавна). Не сме най-претенциозните и почти винаги ни е харесвало - изключвам плажа на ГХВ. Просто заради ситуация ми се иска малко по-пресни впечатления Simple Smile
Всъщност най-важно е плажа да е добър.

Приятелка се прибра от Мирамар преди няколко дни и каза, че си заслужава всяка стотинка- чистота, храна и всичко останало е било на отлично ниво.

# 214
И аз смятам, че Мирамар е чудесно решение, освен това и двете деца ще ги настанят безплатно, така че определено препоръчвам Wink

# 215
Моля, някой с мнение за Пасифик 1 в Слънчев Бряг, намира срещу хотел Рива и до хотел Палма.
Не става ясно хотел ли е, апарт комплекс ли е, като че ли нямат басейн, но предлагат закуска.
Всякаква информация ще е от полза, Благодарности !
Миналата седмица се върнахме от там. Бях резервирала Пасифик 1, но ни настаниха в Палма( т. е. ползват басейна и ресторанта на Палма) . С големи опасения тръгнахме, но смея да твърдя, че всичко беше повече от добре-- чистота, старание на персонала, вкусна храна(не е изобилна, но има избор) и спазване на мерките. Единствените забележки са към възпитанието на румънските им гости, но това не зависи от персонала( който стоически понасяше и капризите и обидите с усмивка на уста). Т. е. въпреки много ниската цена(през Букинг ол инклузива за 2 възрастни и 2 големи деца, ми излезе колкото нощувка със закуска другаде и решихме да рискуваме и ако не и хареса да се храним навън, но не се наложи) , прекарахме си много добре. Хотела и апарткомплекса са близо до една от най-хубавите части на плажа--пред х-л Хевън. Близо е и до центъра, но вечер е тихо, а и стаите са шумоизолирани. Отсреща има денонощен магазин, под апарат хотела-- чейнж бюро, рент а кар, че и Еконт( за който си забравя хард диска, включен на usb- то на телевизора и ни го изпратиха още на деня). Имат безплатен паркинг и много добър wi fi навсякъде. И страхотен персонал. Може да се повтарям, но наистина бях впечатлена.

# 216

- Хотел Азалия

Здравейте!

Бих си позволила следния коментар, предвид 15-годишния ми професионален опит с хотели в България:

Азалия: прекрасен плаж, СПА център с процедури с минерална вода, обновени общи части за този сезон
Мирамар: напълно реновиран последните две години, като немски клубен хотел от години колегите са известни с храненето без компромис в качеството
Сол Несебър: затворен комплекс от три хотела, малък аквапарк, но реално плаж няма

В ценово отношение, обаче, Мирамар е около 2 пъти по-скъп от другите две опции, макар и да има 20% намаление на цените през този сезон. Двете дечица са безплатни реално навсякъде, защото едното Ви детенце е бебе, реално, и не плаща никъде.

# 217
Бихте ли сравнили Мирамар и Wave resort. Кой според вас е по-добър от гледна точка на храна, плаж, обслужване? Външните басейни топли ли са? Приемам и други предложения от този клас хотели със собствен плаж и паркинг.

# 218

- Хотел Азалия

Здравейте!

Бих си позволила следния коментар, предвид 15-годишния ми професионален опит с хотели в България:

Азалия: прекрасен плаж, СПА център с процедури с минерална вода, обновени общи части за този сезон
Мирамар: напълно реновиран последните две години, като немски клубен хотел от години колегите са известни с храненето без компромис в качеството
Сол Несебър: затворен комплекс от три хотела, малък аквапарк, но реално плаж няма

В ценово отношение, обаче, Мирамар е около 2 пъти по-скъп от другите две опции, макар и да има 20% намаление на цените през този сезон. Двете дечица са безплатни реално навсякъде, защото едното Ви детенце е бебе, реално, и не плаща никъде.

Благодаря!

Видях разликата в цената, именно поради тази причина питането ми е дали си заслужава. Защото ще има разлика от порядъка на поне 110-130 лева на ден.

На каката това което у харесва на Дюни е аквапарка, на Блу Ориндж - плажа, а в Бела Виста - анимацията.
Сега обаче за нас ще е важно и да има сянка и място за разходки с количка. Затова от тези трите остава само - Дюни, но пък ми се иска някакво разнообразие:)

# 219

- Хотел Азалия

Здравейте!

Благодаря!

Видях разликата в цената, именно поради тази причина питането ми е дали си заслужава. Защото ще има разлика от порядъка на поне 110-130 лева на ден.

На каката това което у харесва на Дюни е аквапарка, на Блу Ориндж - плажа, а в Бела Виста - анимацията.
Сега обаче за нас ще е важно и да има сянка и място за разходки с количка. Затова от тези трите остава само - Дюни, но пък ми се иска някакво разнообразие:)
Раят за децата и не само от гледна точка на аквапаркове е Аква парадайз - https://hoteli.boiana-mg.bg/more/nesebur/akva-paradayz-rizort- уникален комплекс, страхотно обслужване, но НЕ на плажа Sad
Изграден точно в стила на турския all inclusive, огромна територия, страхотна зеленина, но морето...
По отношение на разходките мисля, че бих избрала Азалия, т.е. Свети Константин - неслучайно е климатичен курорт с повече от вековна зеленина и място за разходки - уникално Simple Smile

# 220
  • München, Deutschland
Да се включа и аз с малко по-общ въпрос: каква цена да очаквам на българското черноморие за свестен ол инклузив на човек? Не ме интересува анимация и дали се настаняват деца платено или безплатно. Интересува ме разнообразна храна, да има басейн и да е на плажа.

Питам просто за ориентация, за да видя струва ли си за нас такъв тип почивка финансово.

# 221
Зависи от периода, но според мен над 150 лв. на човек/ден в активен сезон.

# 222
Бихте ли сравнили Мирамар и Wave resort. Кой според вас е по-добър от гледна точка на храна, плаж, обслужване? Външните басейни топли ли са? Приемам и други предложения от този клас хотели със собствен плаж и паркинг.
Мирамар - хотел с традиции и изграден имидж от години, плажът е по-голям от този пред Wave
Wave Resort - работи втори сезон, с изключителен архитектурен дизайн, i с аквапарк, комплексът е огромен като площ и не-претоварен, макар и през уикендите да е пълен с българи и румънци. Плюсът му е в балнеологията, солните езера са в непосредствена близост /не знам как е с комарите/. Със сигурност старанието към качеството на продукта е голямо този сезон.

Подобен клас обслужване и хотели са Грифид хотели в Златни пясъци, ако не Ви притеснява курорта и че е на север: https://hoteli.boiana-mg.bg/grifid-hoteli
Албена също има какво да предложи в този клас хотелски продукт, както и Алгара Бийч - https://hoteli.boiana-mg.bg/more/kranevo/efekt-algara-biych
Хотелите от веригата РИУ също заслужават внимание, мисля:
https://hoteli.boiana-mg.bg/more/obzor/riu-helios-bey - макар и да нямат включени чадъри и шезлонги на плажа в цената, басейнът е на плажа
https://hoteli.boiana-mg.bg/more/sv-vlas/riu-helios-paradayz
Като цяло има богат избор на добри туристически продукти и в България.
По-на юг Серенити Бей - Царево, отново немски клубен хотел,  на прекрасния плаж Нестинарка - https://hoteli.boiana-mg.bg/more/tsarevo/suneo-klub-sereniti-bey - нямам информация от тази година, обаче, като ниво на all inclusive-a. Като база и условия е добър.

# 223
Няма комари около Уейв, но тъй като сме ходили и в Мирамар - определено плажът на Мирамар е по-добър. От изборените  аз лично от Серенити съм с ужасни впечатления, семейството ми също. Но беше преди години, както и престоят ни беше през септември.

# 224
  • Пловдив
Този Серенити в Царево хич няма добри отзиви. Общо 7.5...за подобен голям хотел с мнг отзиви, в букинг от 8.5 до 9.5 е важна и правилна оценка. Поне аз ги гледам...

Общи условия

Активация на акаунт