На море в България 2020 г.! - 6

• 45 674
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Може да има подобрение, защото със сигурност беше 6+ в началото на сезона тази година.

# 226
  • София
Здравейете!
Предвид ситуацията с Коронавируса и това, че сме с малко дете (на 3 месеца) силно се колебая, дали да почиваме на море тази година. Единствено заради каката, която е на 11 години и много обича морето може да отидем. Ако ходим ще бъде от 28.08. за 6-7 нощувки. Като съм се спряла на няколко хотела, които не сме посещавали, затова ще помоля, ако има някой с актуално впечатление и мнение за тях да помогне.
  - Хотелите от групата Сол Несебър
  - Хотел Азалия
 До момента сме почивали няколко години в Дюни, Блу Ориндж, Бела Виста, Гранд Хотел Варна (доста отдавна). Не сме най-претенциозните и почти винаги ни е харесвало - изключвам плажа на ГХВ. Просто заради ситуация ми се иска малко по-пресни впечатления Simple Smile
Всъщност най-важно е плажа да е добър.

P.S. Колебая се и за Мирамар Обзор, но не съм сигурна дали си заслужава парите.

Предвид конфигурацията и изискванията ви, Азалия е вашето място. Разбира се, избора си е ваш, изказвам моето виждане по въпроса. Каквото и да изберете, приятна и здрава почивка!

# 227
  • There I was on a July morning
Да се включа и аз с малко по-общ въпрос: каква цена да очаквам на българското черноморие за свестен ол инклузив на човек? Не ме интересува анимация и дали се настаняват деца платено или безплатно. Интересува ме разнообразна храна, да има басейн и да е на плажа.

Питам просто за ориентация, за да видя струва ли си за нас такъв тип почивка финансово.
Ако се следят промоциите, които изскачат за отделни хотели, се намират ОИ в хубави хотели за над 120 лв. / на човек за юли и август.

# 228
Здравейте! Ако някой е ходил в Несебър форт клуб апартаменти в Слънчев бряг ще се радвам да сподели мнение

# 229
Този Серенити в Царево хич няма добри отзиви. Общо 7.5...за подобен голям хотел с мнг отзиви, в букинг от 8.5 до 9.5 е важна и правилна оценка. Поне аз ги гледам...

Хотела започнаха да го реновират преди две (или пък да станаха три) години. Бяхме с още едно семейство. Нас ни настаниха в не реновиран апартамент (доста голям), а другите в реновиран. Ресторанта и лобито бяха нови-нови. По спомен следващият сезон (миналата година) нямаше никъде ранни записвания за него и приемаха основно гости от чужбина.

# 230
Няма комари около Уейв, но тъй като сме ходили и в Мирамар - определено плажът на Мирамар е по-добър.
А освен плажът, качеството на храната и напитките /фрешове, коктейли/, сравнени в двата хотела? И външните басейни ме интересува дали са топли/студени?

# 231
За съжаление от Мирамар нямам тазгодишни отзиви, но всичко беше сходно. Единствено анимацията, според мен, в Мирамар беше по-добра. Но пък тази година писаха потребители тук, че част от местата за хранене в Мирамар не работели и анимацията била по-зле, в Уейв всичко си работеше.  Аз съм хвърлила око на другият на Мирамар - Рейна дел Мар и мислим септември да го посетим, хвалят го като цяло тази година.

# 232
Този Серенити в Царево хич няма добри отзиви. Общо 7.5...за подобен голям хотел с мнг отзиви, в букинг от 8.5 до 9.5 е важна и правилна оценка. Поне аз ги гледам...

Нама как да се осланяте на мнения за хотела в Букинг, защото хотелът от 2018г се управлява от TUI и почти изцяло се продава само от тях. Има тема за Серенити ив нея имя отзива от тези дни. Хотелът няма нищо общо с това, което представляваше до 2017г.

За Мирамар има доста отзиви от тази година в темата за Обзор.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 13:57 от fatalina

# 233
  • There I was on a July morning
Отзивите в Букинг за Серенити, Царево са само от 2019 и 2020 г. така че са съвсем актуални и оценката е 7.5.

# 234
Adventurer, как така повече няма да пишеш, на мен ми е много полезен този пост Relaxed.
Имам въпрос (ако е удобно да питаш). Оказа се,че май ще бъда с две деца, едното от които е на 4. Интересува ме има ли водни атракции за толкова малко дете. Също така искам да знам има ли анимация в хотела и с какво забавляват децата. Много благодаря Simple Smile
В аквапарка има голям и много плитък детски басейн с воден замък, виж го тук, това е за най-малките. Иначе в хотела има TUI детски клуб и анимацията в него, около басейна и на футболното игрище си е целодневна за всички възрасти. Отзивите в tripadvisor за детската анимация са добри, можеш да ги разгледаш, това по принцип е семеен хотел.

Само да кажа, че музиката на сцената в хотела, която е под балконите свири до 23:00 ч., понеже нали има и хора, които и от това се оплакват, та да знаете.

Сега да се поправя и с актуална информация за Аква Невис, че моите приятели вчера не бяха много ориентирани, защото са от тези, които сами се "анимират".  Днес са питали и са им казали, че като "противоепидемични мерки" детския клуб няма да работи тази година, както и анимацията в аквапарка, единствено ги събират на сцената и вечер има мини диско. Иначе плитки басейни има достатъчно за малки деца включително и този с вълните, там естествено с придружител, но се забавляват и малките деца.

Малко снимки от поздрави от Слънчев бряг ви пращат, хората се бутат предимно oколо кея, малко по-нагоре е доста свободно, водораслите и те там се бутат, но са започнали да се изчистват и до утре вече няма да ги има.

Скрит текст:

Пиша ги тези неща, само защото имаше подобни въпроси, не че мен ме интересуват, също не рекламирам хотела, нито мнието, което постнах е мое, само предавам какво сами казали, защото няма други мнения за този хотел тук.

Иначе относно разправиите ви тук, моето мнение за хотелите на RIU, TUI, Melia и т.н. е, че това са среден клас хотели, те са си такива, но съответно и нивото на съответна страна рефлектира върху качеството им и ако посетите същите хотели в Испания и особено Турция естествено, че сравнението няма да е в наша полза. Иначе не ми пречи всеки да харесва каквото иска, но е добре да има обективна предства за нещата и тя да е базирана на опит, нелепо е да се пише, че един куп хотели са с рейтинг между 90 - 99,9% (здравей комунизъм), само защото някакво сайтче, агенция или там каквото е, манипулира рейтингите и все още има наивни хора, които им се вързват, а защо това се търпи е друг въпрос. В тази връзка Аква Невис няма да остане 9,7 в букинг както беше в началото, там очевидно аквапарка приблича хората, очаквам след време да се се стабилизира около 8,5, а и тези рейтинги са само за първоначално пресяване, след това е важно какво всъщност пишат хората и дали има тенденции т.е. повтарящи се похвали и най-вече оплаквания. На мен не ми пречи да ходя и у нас всяка година, но не си затварям очите за проблемите, а срещу екологичните съм се борил и професионално достатъчно време, за останилите, когато нещо не е така както трябва си търся правата по всеки възможен начин, не става само с плюене по форумите.     

Ето ви един пример за неуспешен опит да се създаде висок клас хотел на Златни пясъци и да се привличат и друг тип клиенти. Гранд Ермитаж беше за малко под управлението на Кемпински, но не се оказа успешен експеримент и сега е обикновена Мелия с елементи на посредственост и не точно пет звезди.

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2008/02/01/454138_razvod_po_hotelierski/

# 235
  • Пловдив
Препоръчайте ми хубав къмпинг по Черноморието.
- подходящ за деца
- близо до плажа
- с места за палатки на сянка
- с читави санитарни възли
- с кухненски кът / евентуално хладилник в него/

Благодаря!

# 236
  • Варна

По отношение на разходките мисля, че бих избрала Азалия, т.е. Свети Константин - неслучайно е климатичен курорт с повече от вековна зеленина и място за разходки - уникално Simple Smile
Беше. От няколко години бетонират усилено.Sad

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 15:32 от Хексе

# 237
Препоръчайте ми хубав къмпинг по Черноморието.
- подходящ за деца
- близо до плажа
- с места за палатки на сянка
- с читави санитарни възли
- с кухненски кът / евентуално хладилник в него/

Благодаря!
Виж на този сайт и в тези теми. Има и няколко теми за бунгала. Може и там да попиташ.
https://www.zora-ob.com/

https://www.bg-mamma.com/?topic=1052498.195
https://www.bg-mamma.com/?topic=986144.60
https://www.bg-mamma.com/?topic=930660

# 238
  • Русе
Здравейте!

Направихме вече една 5-дневна почивка в Албена, края на юни - началото на юли и ни предстои една в Банско към средата на август. Иска ми се, обаче, да видим морето още веднъж, пък макар и само за уикенд. Набелязала съм районът от Св.Влас до Несебър, но цените доста скочиха, а и няма много вакантни за 7-9.08. Говоря за апартаменти без храна. Ето и питането ми: Някой тук беше споменал, че южният плаж на Равда е много приятен в момента. Никога не сме ходили там. Моля за отзиви за места за настаняване и заведения, цени на чадъри и шезлонги, с две думи - всякаква информация би била полезна. За сега съм харесала тази оферта: https://grabo.bg/na-more-v-ravda-0wmtv

Ако пък някой може да сподели и апартаменти в Несебър или Влас, също ще съм благодарна. В Букинг съм прегледала общо взето всичко.

# 239
Здравейте!

Направихме вече една 5-дневна почивка в Албена, края на юни - началото на юли и ни предстои една в Банско към средата на август. Иска ми се, обаче, да видим морето още веднъж, пък макар и само за уикенд. Набелязала съм районът от Св.Влас до Несебър, но цените доста скочиха, а и няма много вакантни за 7-9.08. Говоря за апартаменти без храна. Ето и питането ми: Някой тук беше споменал, че южният плаж на Равда е много приятен в момента. Никога не сме ходили там. Моля за отзиви за места за настаняване и заведения, цени на чадъри и шезлонги, с две думи - всякаква информация би била полезна. За сега съм харесала тази оферта: https://grabo.bg/na-more-v-ravda-0wmtv

Ако пък някой може да сподели и апартаменти в Несебър или Влас, също ще съм благодарна. В Букинг съм прегледала общо взето всичко.

За южният не знам, но централният е под всякаква критика! Къса и тясна плажна ивица. В 16ч вече първа и втора линия чадъри ги заливаше морето, не знам преди това как е било. Доволно хора, преобладаващи ромски плажуващи (нищо против). Цени по 3.50лв за шезлонги и чадъри. Големи вълни и супа от водорасли (24-25 Юли).
От следващият ден с кола ходихме до "Олимпийски надежди". Много по-добре поддържано, голяма ивица, но пак платената зона беше пълна на 110% (понякога по 4,5 шезлонга около чадър). Има няколко заведения за хапване, бих казал стандартни морски цени. Пак големи вълни, но по-малко водорасли. На единият залив има някакъв потънал кораб и той е образувал нещо като мини заливче. Много е плитко, няма водорасли и вълни. Беше се превърнало в детски кът Simple Smile
Чужденци нямаше почти, тук там някой руско говорящ, за разлика от Обзор (може и да е внушение заради хотела пред който бяхме там на плажа).

Хранене - на главната срещу общината има 2 заведения за бързо хранене (Златна рибка и още някакво) с доста богато и добре приготвено меню. Пиле с картофи, Пиле с ориз, Мусака и др. основни - 5,70лв, супите по 2-3лв, картофите със сирене 4лв, айрян 0.500мл 2лв Пърленка 2лв. Имат и разни промо менюта, но не сме ги тесвали.
Общо взето обяд 1,2 и 3ти плюс бира или айрян ти е под 15лв. Препоръчвам домашната торта, ако има налична, че се оказа доста кът.

Седнахме един път на пица, малката 9лв, голямата 11лв, но не съм сигурен за грамажа. Въпроса е, че две големи пици аз, жената и малкият неуспяхме да изядем. Доста големи ми се видяха (ако те интересува ще погледна за името на пицарията).

Кастелото беше винаги пълно и всичко резервирано, както и тузарският рибен ресторант Levant.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 16:19 от mrowcp

Общи условия

Активация на акаунт