С палатка на море - къде?

• 15 868
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Прекрасна тема. Изчетох я с удоволствие. До сега съм спала само две нощи на палатка (чужда) в далечните си младежки години. Но все повече мисля по въпроса това лято, а и другите след него, да отидем на море на палатка. Зажадняла съм за хипарско море на плажа. И понеже нямам никакъв опит и знания по въпроса имам купища въпроси, много от които вероятно тъпи. Ама ще си ги задам, пък дано ми отговорите.
1. Нещо, което ми е странно и не се сещам за отговора. Значи разпъваш палатката, тя е пълна с багаж и разни вещи, около нея маси, столове и т.н. и ти се приисква да отидеш на разходка, или на плаж, или в тоалетната... или все едно къде. Така ли зарязваш всички вещи и екипировка и какво се случва с тях докато те няма?  Или стоиш 14 дни пъдар до палатката?  newsm78
2. Как стои въпросът с тока? Знам че по къмпингите има изводи за ток. Но от извода до електроуреда сам ли си осигуряваш съответните кабел и разклонител или има осигурени?
3. Как става миенето на чинии? Мъкнеш всички чини и вилици до общите бани или си носиш някакъв резервоар? Или как?
4. Как става ползването на барбекю? Впечатленията ми от къмпингите са, че палатките са доста нагъсто. И ако си запалиш барбекюто пред палатката няма ли да опушиш всички съседи? Или има специални места?  newsm78

И също ще съм благодарна за всякаква информация за Градина.
Предварително благодаря!  Hug

# 61
  • Beyond the stars
1. Всичко оставяме така, както си е - в смисъл, безумно е да събираш всичко, като отидеш на плаж.  Техника и ценности  - в колата. Не сме имали проблеми - нито в Бг, нито в Гърция. Няколко пъти сме били на див къмпинг и пак нямаше проблеми. Веднъж палатката си ни чака един ден в подножието на Райското пръскало на една поляна.  Mr. Green
2. С разклонител от извода за ток, ти си го носиш. В Гърция има спомен, че можеше да наемеш.
3. Миенето на чинии, ако искаш можеш да си сложиш  резервоар с кранче, ама ми се вижда по-трудно - няма да има налягане и т.н. В една сгъваема касетка приборите и на общите мивки действаме ние.
4. То и за останалите манджи различни от барбекю е подобно положението с миризмите. Ние с газово котлонче готвим + по-рядко барбекю. Мисля, че опушването е неизбежно , колкото и да се стараеш. Заграждали сме, за да насочим дима.

# 62
По т.1 и 4 споделям мнението на Вълшебство. По т.2. в Гърция, в къпминга, на който ходим ел.кутията е на някакви метри от палатката, защото няма точно определени места и там ни дават удължител (безплатно). Така че е хубаво да питате в конкретния къмпинг, защото обикновен разклонител може и да не свърши работа. За миенето на чинии също мъкнем към специално предназначено помещение. Не е удобно да се мият чинии при палатките, най-малкото цялата вода, пяна и остатъци ще се изливат наоколо. Ползваме пластмасови чинии и чаши, защото не ни се мие. Само прибори, купа, дъска и нож мием.

# 63
  • София
Смея да кажа, че никога нищо не ни е изчезвало от лагера, а ходим на къмпинг от 13 години. Много често се зарязват по масите телефони, таблети висят по дърветата докато се зареждат, радиа и колонки се размотават по земята Simple Smile)) За миенето тази година си реших чудесно проблема - от децата взех една пластмасова кутия за съхранение на играчки на икеа, сложих разни неща в нея за из път, а после в лагера я пълнех с чинии за миене или я ползвах за пране на дрехи Wink Иначе имаме малък бидон с кранче, който го поставяме на една стара масичка, която не ползваме, прокопаваме в земята малък канал, за да не се получава гьол и по-дребните неща ги мия там, много е удобно. За тока задължително трябва да тръгнете с удължител. Супер удобни са единичните котлони на ток - струват около 20 лв и можеш да си правиш всичко на него от кафе, пържени филийки, палачинки до супи, спагети, мусака. Имаме и електрическа скара от най-елементарните пак за двайсетина лева, с която избягваме точно този момент с опушване, щъкащи деца около огъня и тн.
Няма да се отказвате, ще чакаме лятото да пишете, че сте готови и тръгвате Simple Smile)))

# 64
  • Sofia
Много благодаря за изчерпателните отговори!  Hug
Готвенето не вярвам да ни е голям проблем. Имам мултикукър, който планирам да помъкна. Мога да сготвя почти всичко в него.
Кажете за Градина, който е ходил последните години? Цени, чистота, бани и тоалетни..... всичко ме интересува.

# 65
  • София
Ние носим газов котлон и понякога BBQ. Тази година бяхме в Гърция, бяхме взели само газов котлон и скара /от тези, на които реотана е горе/. Използваме пластмасови чинии, нося купа за салата, приборите са ни метални. Една по-голяма и една по-малка тенджера и тиган.
За Градина не мога да кажа нищо,  не сме ходили.

# 66
  • Beyond the stars
Градина не сме ходили много отдавна, ама става все по-комерсиално и претъпкано, и цените като за хотел, та предпочитаме на север и Гърция  Wink

# 67
Ние сме на Градина всяко лято. Чисто е, реновирано. Тоалетни и бани светят, всичко е абсолютно ново. За съжаление хората цапат зверски. 24/7 да мият хората, все ще има някой да цапа.
Иначе... ако сте далече от разпределителна кутия и воден кран, ще ви трябват дълъг кабел и маркуч. Ние прекарваме вода до палатката, имаме портативна мивка и не мием на общите чешми.  От палатка до палатка има разстояние, барбекюто никога не е било проблем - вечер почти всяка палатка или каравана палят и пекат.  Мисля, че би било проблем ако си близо до заведение от което гърми музика до ранни зори. Когато търсите място, съобразявайте с това. Случвало се е цял ден да ни няма, всичко си е в палатката, не сме имали случай на кражба. Не мисля, че на къмпинга се краде - има добра охрана денонощно. Изобщо - добри условия,  мил и отзивчив персонал, мърляв и невъзпитан народ - това е Градина.

# 68
Здравейте, момичета! Да попитам и аз за  къмпинг Атлиман в Китен. Чувам от няколко места добри отзиви, както и от фейсбук страницата им https://www.facebook.com/campingatliman/. До колкото разбрах е с нови собственици и е обновен 2018 година. Моля за впечатления, ако някоя от вас го е посещавала миналото лято.

# 69
  • Пловдив
Препоръчайте ми хубав къмпинг по Черноморието.
- подходящ за деца
- близо до плажа
- с места за палатки на сянка
- с читави санитарни възли
- с кухненски кът / евентуално хладилник в него/

Благодаря!

# 70
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Бенджи, това ако го намериш ще си върха. Палаткари сме и заради изброените неща, вече повече от 15 години сме в Гърция... Тази година се примирихме с язовири тук и планина с басейн... Успех, все пак и аз много ще се радвам да има къмпинг с изброените неща!

# 71
  • Пловдив
Уф, аз затова търся де, щот Гърция не става тая година. Хич нямаше и да си помисля за нашето море, особено на къмпинг с палатка и дете.

Мнения за Арапя, Атлиман и к-г Иракли?

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 16:07 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт