С палатка на море - къде?

• 15 870
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Ние ходим на палатка на Карадере, но там е наистина за диво къпмингуване и не е за всеки. Имам предвид, че няма къпминг, няма бани, нищо няма, освен море  Laughing
Ползваме две малки палатки и тента за над масата.
Предимството на двете палатки е, че аз спя с едното дете, а хъркащото съпружеско тяло - с другото дете (което спи като пън) на известно разстояние  Laughing.
Неудобството - няма много място за багажа.

# 16
  • Beyond the stars
Аз след едни палатки на Шкорпиловци установих, че дивото къмпингуване не е за мен хич.
Трябва ми минимум нормална тоалетна  Mr. Green
С декатлонска палатка сме, подкрепям мнението, че за съотношение качество/цена нямат конкуренция  Wink

# 17
  • Варна
Най-неприятното и за мен е липсата на тоалетна,като ти се до@ка и край  Laughing Crossing Arms Другото не е такъв проблем.Ааа и музика ми липсва също.

# 18
  • Beyond the stars
Най-неприятното и за мен е липсата на тоалетна,като ти се до@ка и край  Laughing Crossing Arms Другото не е такъв проблем.Ааа и музика ми липсва също.

Имаме радио на батерии с флашка  Mr. Green И колонки за телефоните. Та вторият проблем се решава, но първия  Crazy Пък като се сетя, че тоалетната беше реално цялата гора след третия ред борчета (дървета де, не бяха точно борчета) Laughing

# 19
  • София
Един USB буфер с радио върши чудесна работа, да Hands V

# 20
  • София
http://old.bg-mamma.com/?topic=972810;topicrefid=19
Ето линк към "моята" тема с багажа за къмпинг. Мисля, че има много полезни съвети какво трябва да се вземе. Аз обаче се отказах. Полудявам, като трябва да събирам нормален багаж за нас, пък камо ли да накупя и да нося всичко за къмпинг, пък даже и добре оборудван.

# 21
  • Пловдив
Кто свикнеш веднъж -нямаш грижи с багажа.
На мен всичко ми е прибрано в отделен шкаф -вадя и товарим в колата. Simple Smile

# 22
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Втората декатслонска, която е дадена за пример я имаме като резервна и е супер. Ползваме я, когато сменяме често къмпингите - на 2-3 дни примерно на пътешествия из Европата Simple Smile
Но, за 10-15+ дневно къмпингуване не заменяме за нищо Outwell-a!!! Вярно - голяма, тежка, скъпа ..., но няма никакви, никакви проблеми при лошо време ...
Точно ей такава, но на годинки вече Simple Smile

# 23
  • София
Подготовката и приготвянето на багажа за къмпинг е може би дори по-емоционално от самата почивка Simple Smile))

Почти безобидна, страхотен ви е Outwell-а Sunglasses

# 24
Емоционално е приготвянето на багажа, особено за този, който ще го сваля надолу и ще товари в колата. Smiley

# 25
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Емоционално е приготвянето на багажа, особено за този, който ще го сваля надолу и ще товари в колата. Smiley
Свалянето обикновено го прави голямата щерка. Баща им реди колата и багажника на колата, и багажника отгоре, защото аз не мога да побера всичко (а колата е джип Ровър, та, дет'се вика място бол) - той как успява е загадка за мен Simple Smile На мен се пада честа да направя списъците и да събера багажа за 5 човека и домакинство на палатка обикновено за 15+ дни ... Добре, че си пазя списъци от предни години, защото все нещо забравям Simple Smile  ... А от 2 години мрънкам за ремарке, което вече е доста наложително ...
Ние напоследък (последните 3-4 години) сме се ... укултивирали  Joy - то не е мини хладилник тип Мраз, то не са шкафове за посуда, 2 маси, столове за маса, но и шезлонги за плаж, котлони, барбекю, сандвичмейкъри ... и още куп, куп глезории ... Много, много глезени станахме, а като си спомня преди децата, пък дори и само с едно дете -  как се слагаха шалтетата и палатката в/у раниците и се потегляше с влак или автобус, на където ти видят очите ... Ей, възрастта и децата (многото Simple Smile) са лошо нещо за къмпингуването ... дивото и свободното ..., и емоционалното, и непредвидимото ... Оплаках се ... Извинете  Embarassed

# 26

Имай предвид, че двете палатки са доста различни (личен опит, виждал съм ги много пъти и двете и съм влизал в тях, разпъвал и сгъвал. Ние сме с Quechua 4.1, но тя е с 1 спално.):
1- вата
-- по-малка е като площ и обем;
-- спалните са по-малки и по-ниски;
-- разпъва се доста по-бързо;
-- страничния вход и разделените спални дават предимство;
-- изключително устойчива на силна буря с вятър конструкция - изпитано лично, но с друга марка.

2- рата
-- по-голяма е като площ и обем, по-високи и широки спални;
-- при по-голямата си площ понякога може да имате затруднения с намиране на достатъчно място;
-- разпъва се определено по-бавно от първата и препоръчително от двама души;
-- по-проветрива е поради комарника на входа;
-- има малък навес над входа, което дава възможност да се влиза и излиза при валеж без всичката вода от покрива на палатката да се излива директно върху пода в предверието (при първата е точно такъв случая);
-- вход разположен по този начин отпред се оказа поне за нас не най-удобния вариант (quechua 4.1 също е такава), може би страничен е по-практично от гледна точка на местата за разпъване. Повечето парцели в парцелираните къмпинги например са квадратни или не толкова дълги колкото тази палатка и се получава входа излиза на алеята и отстрани до палатката маса и столове. При страничен вход спокойно се събирате и в квадратен парцел и излизаш директно към шатра или маса и столове.
-- има повече джобчета и глезотийки;

Outwell-а който споменават е страхотен наистина, но е доста по-голям и много по-висок клас палатка.

На живо общо казано първата изглежда като маломерен двустаен, а втората като тристаен разширен Simple Smile

# 27
  • Пловдив
Най-добре  да се видят на живо разпънати, да влезете вътре и да видите как са като пространство и даи ви харесва.
В Декатлон /не знам дали във всеки/ лятото са разпънати отвън и можеш да ги гледаш, влизаш в тях, а и тестваш при дъжд, ако искаш. Simple Smile)
Има и други модели, аз просто тези препоръчах, защото ние от 5-6г сме с първата, теставана е на буря и много силен дъжд, а втората съм я виждала на познати.

# 28
Две палатки само ако са по/големи децата и може да тръгнат и сами на някъе. Иначе една голяма с голямо общо помещение.
Ние не ходим много и имаме две малки. Едната не е маркова , другата е Vaude . Едната е еднослойна и с малко покривче отгоре и в жегите не се задушава въте. Другата е двуслойна и едвам се диша.  
Като се налага да подреждам багаж нямам нужда да чета Стивън Кинг за някои емоции. Сега може да се опита ми крадне идеята за сюжет на нова книга Smiling Imp

За място има много места. Ние гледаме да са добри санитарните, да има други деца за игра, да има капанче или място за грил, където да си приказват възрастните.

Какво търсим сега е за сина ми фотография на птици занимания , курс, лагер ... за възраст 11 г. Накупени са камери , нямаме учител

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 14:49 от Bandiera rossa

# 29
Почти безобидна, разбирам те. Ние заради това ни хоби сменихме колата с комби, като всяка година ъпгрейдваме - шкафче, гардероб, столове (по-скъпи от тези вкъщи), лед лампички за опасване на бивака и т.н. И като се сложи останалия багаж за другото хоби - риболов и гмуркане...и гастарбайтерите ряпа да ядат.

Общи условия

Активация на акаунт