Отговори
# 105
И аз се присъединявам към безсънната нощ. Заспах след 0ч и след поредната тоалетна в 3 и нещо не можах повече да заспя. В 5:30 къркокорих все едно не съм яла от Коледа. Та първо ядох смокини - казах си - нещо леко да е. Изчаках 20 минути и почнах да правя сандвичи с масло и кашкавал.
И днес смятам да го броя, че влизам в 9-ти календарен месец, за да ми се успокоят нервичките малко 😂😂😂😂😂

# 106
Лелеее Дейзи, с теб сме като близначки 🤭
Само дето ставах само два пъти, иначе всичко друго е идентично. Събуждам се тази сутрин с болки в корема и кръста все едно ще ми идва, имах и две доста силни контракции 🥴 викам си, айдеее почва се. Отидох до wc-то , пуснах малко газове и като се раздвижих всичко ми мина😒
Бебчо е толкова активен 😳 направо се чудя какво му става, все едно съм погълнала два шоколада с 2 литра кола🤪
Започнах да се чудя дали ще изкарам до 1-2 август или господина ще пожелае да се пръкне Юли?
Проблемът е че, при мен е доста раничко, при термин 24.08. Всички АГ при които ходих, са на мнение че всичко ще се случи по-раничко, но мисля че сега е прекалено рано.
Във вторник съм на преглед, вече ще съм 36г.с + 3 дни и  ще видидм какво ще каже.
Решила съм да я питам дали ще ми мери таза и също така с микробиологията кога ще ми взима, че ми е притеснително.
При предишния ми преглед ми дадоха "обменна карта", а това реално е амбулаторния ми картон и вътре някакви писаници. Това ли е?
Също така ми върнаха всички изследвания и казаха даги нося като пона да раждам🤔
Има ли нещо документално , което чакам?

# 107
https://
Cecinka92,аз този път реших да не се оставям на сляпо и се надявам всичко да мине по най-добрия начин.Първо раждане преди 10г в Окр.болница ми остави лош спомен и попаднах на най-недодяланата лекарка там явно Persevere Желая на всички да минава леко и по възможност с минимални болки Heart
Здравейте момичета аз съм за 10.08.2020г.
Мисля да раждам в окръжна във Варна без екип. Може ли да споделиш името на лекарката и какво се е случило.
Не,че нещо кой знае какво се е случило Simple Smile Просто от минах през смяната на трима лекари,за които бях чувала добри отзиви,но техните смени приключиха докато дойде ред да ме оперира др.Димитрова.Имам познати,които са доволни от нея,но моята операция и до днес ме боли вече 10 години,със срастване и оптически изместена встрани(нескопосано направена по мнение на лекар,при който се прегледах няколко месеца след операцията).За 5 дни престой не съм и видяла очите на тази жена-нито веднъж не дойде да види всичко наред ли е,педиатърките бяха много криви и добре,че едно момиче в стаята ни "откачи" и искаше да си ходи на втори ден от раждането защото бебето и беше с възпалено пъпче и след като десетки пъти искаше информация не получи такава та да се съберат 5 човека от персонала и да ги видим кои са.Това е най-лошото според мен-никой не даваше информация за бебетата,а майките главно това ги интересува.Иначе имаше и свестни-акушерката Роси Грубак е много готина,главната им сестра тогава(сега незнам същия ли е персонала).А и забравих да вметна,че след 2 дни в интензивната стая 3 дни ме местеха с операция,бебе и багаж в различни стаи и тъкмо се зарадвах,че ме местят в една по-хубава стая и главния тогава лекар ме изкара с викове от стаята и крещеше на персонала.Аз съответно се разплаках.Знаете колко е чувствителна жената след раждане Sad  .След това дойде да ми замазва очите,че в стаята лежала пациентка за задържане и аз само съм щяла да я разстройвам с моето бебе.Е няма как да остана доволна и уж се забравя,но аз още помня всичко като вчера.

# 108
Дейзи, 36г. с си я минала, така че спокойно Hug
Микробиология трябва да ти пуснат и направление за хоспитализация за раждането трябва да ти дадат.

# 109
3 документа ми дадоха за болницата и отделно ми дадоха всички изследвания кръвни и тях да нося всичко съм сложила в един джоб но е в папка с всички останали изследвания фетална скрининг и всичко ще си нося за ваеки случай

# 110
Ще ви трябва и амбулаторната карта за болничния.

# 111
А, да. И нея съм я сложила. И картончето с кръвната група съм си взела.
Ето в такова джобче са моите документи

# 112
А, да. И нея съм я сложила. И картончето с кръвната група съм си взела.
Ето в такова джобче са моите документи

Точно амбулаторната карта ми дадоха, като им казах за обмения картон.
Вътре има няколко страници и неразбираеми неща за мен 😂, а като болничен е вписан само 45 дневния.

# 113
Злати може ли да споделиш на кой лекар си се спряла. Аз раждах там 2018 и останах доволна от лекарите. Имаше и кофти ситуации но се преживяха
На др.Георгиев се спрях.Много мои близки и познати го хвалят като загрижен.В Окръжна болница влязох за нормално раждане,но се стигна до операция и може би като първо раждане и несбъднати очаквания се разочаровах.Сега като знам,че ще съм с операция реших да се спра имено на този лекар Blush

И аз на Г. Георгиев, но за нормално, въпреки че напоследък ме гонят ужасни мисли и параноя и се чудя ако се уговаря за секцио, дали няма да съм по-спокойна. Страх ме да не натискат бебето, ако не иска да излиза. Или да стои без води дълго време. Или аз да те успея да напъвам както трябва. Няма да си простя. От друга страна, ако стане лесно, ще мога да кърмя веднага, да се възстановя по-бързо. За самото бебе има плюсове. Не знам. Искам някой да ми каже кое е правилно и да съм сигурна, че всичко ще е наред.

# 114
Злати може ли да споделиш на кой лекар си се спряла. Аз раждах там 2018 и останах доволна от лекарите. Имаше и кофти ситуации но се преживяха
На др.Георгиев се спрях.Много мои близки и познати го хвалят като загрижен.В Окръжна болница влязох за нормално раждане,но се стигна до операция и може би като първо раждане и несбъднати очаквания се разочаровах.Сега като знам,че ще съм с операция реших да се спра имено на този лекар Blush

И аз на Г. Георгиев, но за нормално, въпреки че напоследък ме гонят ужасни мисли и параноя и се чудя ако се уговаря за секцио, дали няма да съм по-спокойна. Страх ме да не натискат бебето, ако не иска да излиза. Или да стои без води дълго време. Или аз да те успея да напъвам както трябва. Няма да си простя. От друга страна, ако стане лесно, ще мога да кърмя веднага, да се възстановя по-бързо. За самото бебе има плюсове. Не знам. Искам някой да ми каже кое е правилно и да съм сигурна, че всичко ще е наред.

Всеки ще ти даде различно мнение и в главата ти ще стане още по-голяма каша. При мен е същото. Едни ме съветват за нормално, други за секцио. Едни ме олашат колко боли секциото, как няма да мога да правя нищо, други колко бързо са се възстановили и че изобщо не съжаляват. Така и с нормалното.
Аз реших да избера секцио, за да си знам, че имам дата, която очаквам, въпреки че бебка винаги може да я изпревари.
Подготвена съм, че ще ме боли, че това е операция, ноне успях да се престраша за нормално, надявам се да не съм сгрешила и всичко да мине, както трябва.
Затова, както ти се чувстваш най-спокойна и изобщо не искай мнение от никой.

# 115
Paola.georgieva - пристрастена съм към пазаруване от ибей /со.uk/ и купувам почти всичко от там Relaxed
Приятелка ми похвали този продавач и продуктите му, и купих ето този прах + омекотилел /четох, че става и за бебе/ - https://www.ebay.co.uk/itm/Laundry-Bundle-Persil-NonBio-Liquid-1 … 60353.m1438.l2649
Беше намален на 13,99 паунда. Мирише чудесно, леко и нежно. Ти от какво си доволна от англ. пазар /може и на лично/, много обичам да пробвам нови неща. Smirk
На вълна пране, да питам нещо мамите със сушилня - от както я имам не спирам да я ползвам целогодишно, любимият ми уред /следват робота за под и съдомиялната Laughing/, но след като минат през нея и аромата драстично изчезва, при вас така ли е? Има ли трик да си запазя аромата и след сушилнята?
Пробвах течен ароматизатор, но ми оставя петна по някои дрехи.

Пепи,ползваме същия прах още от преди да забременея 😁 и сега ще заложим на него ,даже съм се запасила, като пуснат на промоция за 5,6 паунда за 57 пранета и вземам. Гледах,че си върви с този омекотител,но нали уж не препоръчват да се ползва ,затова и няма да ползвам.
Иначе на скоро открих един нов прах,четох ,че за бебета също се препоръчва. Мирише страшно нежно и леко и дори едната пералня с бебешки дрешки изпрах с него. Има и омекотител към него, ако държиш да ползваш ☺. Цената обаче на тази разфасовка е към 7 паунда мисля,че беше..
Относно сушилнята, тук ползват тези листчета на Ленор ,които слагат в сушилнята.

# 116

Нямам идея колко боли естественото раждане тъй като успях да стигна само до силните контракции на система,но при всеки е различно.Представи си,че ти мине леко и бързо раждането,а секциото си е операция,така че няма какво да се лъжем.Смятам,че секциото трябва да се прави само ако се налага и да не се измъчва повече родилката ако нещата загрубеят.Мое мнение Smirk

# 117
Дейзи 5 дни ни е разликата в термините 😋
Важното е че вече сме 36+  седмица. От тук нататък когато и да решат да излизат бебчетата, все ще е добре. Аз все си мисля,че няма да подмина дата от сорта на 2-5 август, но не се знае 🤨 В крайна сметка, важното е да сме живи и здрави и ние и бебчетата ни, пък когато тогава.
Аз съм на преглед във вторник, тогава ще ми дадат и всички необходими документи за раждането. На вас мамита, искат ли ви да си носите имунизационен паспорт за бебето?

# 118
  • Sofia
Явно вторник ще е важен ден за доста от нас.
Не са ми искали да нося имунизационен картон. Даже не знам дали имам обменната карта. Знам, че моят АГ ми е дал направление и още един документ който ми се струва , че е същият като направлението.
Но не мисля, че е фатално.
Единствено ме издразниха в Надежда, че не ми признават изследванията за ХИВ и тн., които са правени преди 6м. и ме накараха пак да си ги направя. Ама нищо, карай, ако е само товс кусурът, ще го преживея. Simple Smile

# 119
Дейзи 5 дни ни е разликата в термините 😋
Важното е че вече сме 36+  седмица. От тук нататък когато и да решат да излизат бебчетата, все ще е добре. Аз все си мисля,че няма да подмина дата от сорта на 2-5 август, но не се знае 🤨 В крайна сметка, важното е да сме живи и здрави и ние и бебчетата ни, пък когато тогава.
Аз съм на преглед във вторник, тогава ще ми дадат и всички необходими документи за раждането. На вас мамита, искат ли ви да си носите имунизационен паспорт за бебето?
Да, аз се моля да изкарам до 10-ти.
Иначе като бях на консултация при анестизиолога ми  , той каза че.било добре до 38 г.с  да издържа.
Ох аз имам още няколко неща да взема, утре отивам.
ММ го впрягам с прозорците🤣

Общи условия

Активация на акаунт