Отговори
# 165
и аз имам проблем с болничния, изплатиха ми само половината сума на 16ти ли ( за юни месец ), в 45 дневния съм от 28 юни и се чудя кога ще си получа другата половина...и вие ли така разкъсано ги получавате?
Последната дажбичка беше на 07 юли, също предполагам за Юни. Те явно така ги изплащат, защото и от други мами съм го чувала/чела. Но ми е интересно кога и как да очаквам 45 дневния.
Lusisita, сумата, за дните от месец Юни, ти е изплатена през месец Юли, а сумата за месец Юли, който все още не е изтекъл, ще получиш през ав9
густ. А за дните от август - през септември.
45-дневния болничен не е задължително да бъде изплащан на два пъти, в случая ще получим плащане на три пъти, за юни, за юли , и за август.
Ясно. Много благодаря. Въпроса беше да не е станал някой фал там или по трасето, а аз да си чакам Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 09:20 от AnMary

# 166
и аз имам проблем с болничния, изплатиха ми само половината сума на 16ти ли ( за юни месец ), в 45 дневния съм от 28 юни и се чудя кога ще си получа другата половина...и вие ли така разкъсано ги получавате?

Последната дажбичка беше на 07 юли, също предполагам за Юни. Те явно така ги изплащат, защото и от други мами съм го чувала/чела. Но ми е интересно кога и как да очаквам 45 дневния.

аз иЗобщо не мога да си направя сметка кига какво получавам и кога какво трянва да получа, тази ситуация мн ме напряга...днес - утре мога не мога отивам за тоя ПИК номер , по е малко от малко нещо да виждам

# 167
Честито на мама Нели! Отново ще пожелая здраве и бързо възстановяване (най-важното) 😊

Относно 45-дневния болничен, аз най-накрая успях да си извадя ПИК код и постоянно ровя и разглеждам. Излязох от 5 юли до 18 август. Имам вече изплатени 17 дни, т. Е. за месец Юли, предполагам останалите ще се изплатят Август.

Сбе, момичета, като ви чета с тези контракции какво точно усещате? Аз нощем се будя, заради тоалетната и все още си ходя пред 2-3 часа, ставам по 4-5 пъти. Чувствам тялото си супер схванато, ръце, крака, ужасно..
Корема ми се втърдява и според мен бебка застава на някаква си страна, даже не я усещам ниско долу, а се качва нагоре и отдолу остава празно 😃

# 168
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
За 45-дневния писах малко по-горе, явно едновременно сме писали, и не сте прочели.
Ако имате още въпроси - питайте. Ebk, и аз излязох в 45-дневен от 28 юни Simple Smile

# 169
Зависи кога е подаден от работодател. Аз съм от 03.07 до 16.08. Днес проверих и ще бъде изплатен утре за дните от юли ( макар че не е минал целия). А за август след изтичането на август. Понякога го превеждат седмица след края му.

# 170
Честито на мама Нели! Отново ще пожелая здраве и бързо възстановяване (най-важното) 😊

Относно 45-дневния болничен, аз най-накрая успях да си извадя ПИК код и постоянно ровя и разглеждам. Излязох от 5 юли до 18 август. Имам вече изплатени 17 дни, т. Е. за месец Юли, предполагам останалите ще се изплатят Август.

Сбе, момичета, като ви чета с тези контракции какво точно усещате? Аз нощем се будя, заради тоалетната и все още си ходя пред 2-3 часа, ставам по 4-5 пъти. Чувствам тялото си супер схванато, ръце, крака, ужасно..
Корема ми се втърдява и според мен бебка застава на някаква си страна, даже не я усещам ниско долу, а се качва нагоре и отдолу остава празно 😃
И аз съм в 45 дневен от 4 юли преведоха ми само предишния болничен който беше 18 дни до този 45 дневния и сега очаквам да ми пуснат началото на август за юли месец надявам се защото нз и аз как процедират дали ще го разделят на 2 пъти за юлиот 4 до 31 и после за август от 1 до 17 надявам се че точно прееи да родя имам нужда да получа някой лев хаха

# 171
За 45-дневния писах малко по-горе, явно едновременно сме писали, и не сте прочели.
Ако имате още въпроси - питайте. Ebk, и аз излязох в 45-дневен от 28 юни Simple Smile

йееее имам с кой да си чакам  12 август Wink макар че много ми се иска да се случи по - рано , ми мирише на преносване

# 172
Здравейте мамита, нощес изкарах трудна вечер. От 12:00 до 05:30 имах контракции на 25 минути, после съм заспала...сега ставам нищо ми няма 🤨 е такова чудо не съм виждала.
И аз бях с контракции снощи и то през 7-8 минути, не бяха безболезнени, но се търпяха, докато чакам да станат нетърпими съм заспала. Днес нищо. Много ми е странно.

Да, странно е🙄 а имаше ли посещение във wc-то? Аз ходих 3 пъти 🤔 Кръста още си ме наболява
Да и аз имах няколко посещения и зверски ме боляха слабините, та наистина си мислех, че момента е дошъл. И мен сега ме наболя кръста, но контракции има рядко.

# 173

Това което аз усещам започва със втвърдяване на целия корем, става на топка и много твърд, след няколко секунди започва лека болка в корема ниско долу , която се разпространява към кръста, всичко това е придружено с едно като натиск надолу към изхода 🤭 всичко трае около 30-40 секунди и постепенно отпуска. Дано да съм обяснила добре 😂

# 174
Някой имал ли е разстройство преди раждането,от 4дни съм така ,а нямам никакви други неразположения.В 37г.с.съм

# 175
Приятелки са ми казвали, че са имали.
Аз също преди време имах 2 дни такива неразположения, но нищо не се случи.
И болки в слабините имах, но и те отшумяха.
Всички симптоми, които си мислих, че имам и че скоро ще родя, се оказаха фалшиви Joy

# 176
Разтройството чак не, но от снощи до сега 5 пъти ходих.

Ванеса обади ли се на гинеколога да говориш с него? Аз се чудя дали да му звънна🤔
Най малкото може да ме викне за да ми даде направление и обменната карта, които трябва да взема утре...

Бебето активно ли е? При мен е дискотека 😆

# 177
🌸Честито бебче! Да е здрава и много щастлива малката Гергана, а на мама бързо възстановяване!🌸

Моя приятелка ми разказваше, че е ходила сигурно 20 пъти по голяма нужда преди раждането, като накрая само е имала позиви, без да изкарва нищо. Затова дори не са и правили клизма преди да роди. Явно е някакъв механизъм на самоочистване 🙄

# 178

Това което аз усещам започва със втвърдяване на целия корем, става на топка и много твърд, след няколко секунди започва лека болка в корема ниско долу , която се разпространява към кръста, всичко това е придружено с едно като натиск надолу към изхода 🤭 всичко трае около 30-40 секунди и постепенно отпуска. Дано да съм обяснила добре 😂

Благодаря за пояснението, сега вече разбрах, но при мен го няма още този момент, а и не бързам, рано ми е Grinning Днес влизам в 37 седмица, искам да си поседи още 2 седмици в мен

# 179
И аз май ще си откарам до термин, бях убедена, че до 20.07 ще съм родила Joy И аз снощи от 21ч до към 02ч имах контракции, леко болезнени, бебка страшно много се въртеше, и имах като менструални болки, но после съм заспала и сега всичко е спокойно.Странна работа. Продължаваме да чакаме.

Общи условия

Активация на акаунт