Мекици -страхотни

  • 254 887
  • 144
  •   1
Отговори
# 15
  • ВАРНА
  • Мнения: 1 332
Тези мекици изглеждат вкусно. А стават ли без да втаса тестото, а на момента да се пържат? Че аз доколкото знам, трябва да престои малко.
И аз се интересувам!
Не втасват. Месиш и пържиш.Много бързо стават.
Ок,  newsm10 wavey 10х

# 16
Зори,как точно ги правиш тези мекици със сирене-страхотни са!От тестото откъсваш и слагаш вътре сирене,след което прегъваш на две и пържиш или смесваш сиренето с тестото?Много ти благодаря!

# 17
  • Мнения: 3 211
така, утре смятам да пробвам втората рецепта на деата, че е по-малко количество, а в нашата къща само аз ям повече, а пък не бива, то си ми личи. Мъжът ми и Габи ще ядат сигурно по една мекица максимум.
За първи път ще правя мекици, правила съм досега с готово тесто, та ще се пробвам и ще докладвам и за други такива начинаещи в мекициправенето Laughing

# 18
  • Мнения: 271
Цитат
Хич не се мотая да разточвам, ами правя същото като dizzy.
Рецептата ми е същата като на deata, само че слагам и 1 с.л. захар към горната смес. И понеже мъжът ми ги обича със сирене вътре половината ги правя със сирене, другата половина без. Ето ги :
http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/37.jpg
  А как по точно ги правиш със сирене? И как ги правиш да изглеждат толкова златисти?

# 19
  • Мнения: 7 106
Зори,как точно ги правиш тези мекици със сирене-страхотни са!От тестото откъсваш и слагаш вътре сирене,след което прегъваш на две и пържиш или смесваш сиренето с тестото?Много ти благодаря!

  А как по точно ги правиш със сирене? И как ги правиш да изглеждат толкова златисти?

Не го слагам в тестото сиренето, ами си го нарязвам на кубчета. После късам от тестото, правя на топка и сплесквам между дланите. Разтягам с пръсти и слагам кубче сирене, прихлупвам и натискам с пръсти краищата да залепнат добре. И пържа. Пържа ги малко по-дълго, докато придобият този златист цвят.
Но може и да се разточи, нареже на правоъгълници и да се сложи сиренето, после прегъваш и притискаш краищата. То даже така е и по-лесно, защото си ги приготвяш предварително и после само се пържат, ама пусти навик. Свикнала съм на горният начин и си карам по него  Laughing.

# 20
  • Мнения: 534
Много обичам мекици,обаче досега не съм правила.Утре запретвам ръкави и ще пробвам,пък да видим.
Стискайте палци,а в понеделник ще кажа дали е станало нещо   chef

# 21
  • Мнения: 534
О,забравих  newsm51 за рецептите.

# 22
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
Тенкю баба за рецептата! Grinning Аз обаче не дочаках да видя отговорът ти и сложих едно яйце в киселото мляко. Станаха страхотни мекички,че даже и не останаха за снимка. smile3501 smile3501 smile3501

# 23
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Направих мекичките по рецептата на deata-станаха страхотни,със сирене и с пудра захар.Ето ги

# 24
  • ВАРНА
  • Мнения: 1 332
Аз още им се каня на тези мекички, но утре за закуска няма да им простя  Mr. Green Laughing.

# 25
  • Варна
  • Мнения: 10 789
И аз днес ги правих по първата рецепта, но не месих, късах топки и разпъвах, че и брашното не ми достигна. Важното е, че вече няма от тях, а и детето ги хареса.  Laughing

# 26
  • ВАРНА
  • Мнения: 1 332
Ние днес закусихме с мекичките. Ето ги нашите. Станаха много вкусни Simple SmileSimple Smile

# 27
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Eeeeeeeeee момичета, радвам се че са ви харесали. Аз като направя ще взема да ги снимам/точени като са и нарязани Wink/

# 28
  • Мнения: 534
Направих ги и станаха страхотни.
Още веднъж мерси за рецептата  Hug

# 29
  • София
  • Мнения: 9 857
Един въпрос Grinning-ако направите тестото вечерта в хладилник ли го държите и на сутринта колко време преди пържене трябва да се извади от хладилника?  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт