Как си подреждате времето?

• 3 731
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Кукър нямам, но гювечът, или дори само тава, наистина е добър метод за готвене на всякакви съчетаеми по вкус и по време на приготвяне продукти. Смесваш (+евентуално само миеш и белиш) всичко и пъхаш във фурната, нищо друго.

# 46
  • Варна
Аз много неща замразявам в буркани. Като ми се падне кофти ден или просто ме мързи - мятам в микровълновата, режа една салата и готово. Боб, леща, супи всякакви замразявам, дори пиле фрикасе. Имам винаги една кутия пици, само вадя, добавям салам, кашкавал и други неща отгоре за да стане тънък блат и богата плънка, пека и през това време забърквам за пет минути един таратор към нея и готово. Замразени картофки за пържене също винаги държа. Аз не ям, но дъщерята обича и 1-2 пъти месечно й позволявам. Продават и готова лазаня в тавичка, вадя от камерата, пека и мятам на масата (и тя не се тачи много, но спасява положението понякога). Вкъщи на голяма почит е пилето с ориз, а то става толкова бързо... Даже не размразявам пилешкото филе, директно замръзнало го режа на парченца и мятам в йената.

# 47
Интересно за замразяването- става дума за сготвен боб, примерно в стъклен буркан и после в камерата? Но аз съм без микровълнова, но предполагам едно нормално стопляне на котлона ще свърши работа.

# 48
  • Варна
Да, сготвени, в стъклени буркани. Всичко, което изброих - боб, леща, супи и т.н. Не знам на котлон, сигурно ще е доста по-бавно, аз не мога да живея без микровълнова и я ползвам много.

# 49
Бурканите най-лесно се топлят на водна баня. Отваряш, слагаш във вряща вода и скоро са готови. Но не съм сигурна дали ще стане с фрикасето (заради млякото). Но за боб, леща, грах не би трябвало да е проблем.
Не мога да дам съвет за времето, защото аз отсега съм зле с разпределението, не знам дори как ще съм, когато дойде детето.
Основното, което съм решила, е да премахна всичко, което е излишно. Никакви финтифлюшки на показ, или прибрани. Никакви излишни дрехи. Дори и чинии, тенджери, тигани. Което не е абсолютно нужно, се маха, за да не пречи.
 Също ММ е наясно, че детето и къщата са обща грижа, а не само моя. Когато не ми се готви, готви той, когато види, че не ми е добре ме отменя във всичко. Съответно аз като видя, че му е напрегнато в работата се опитвам да компенсирам, за да не се скапва допълнително.

# 50
  • Варна
На водна баня не знам ама фрикасето замразено и после размразено в микровълновата няма никакъв проблем с млякото.

# 51
Може един ден от седмицата, когато таткото си е вкъщи, да му оставиш той главно да се занимава с децата. Правиш един списък какво ще се яде тази седмица, отиваш и пазаруваш. После за всяко ядене си правиш заготовките и каквото е нужно, слагаш във фризера. После само вадиш и готвиш. С подобна организация и една компания, която ти доставя всичко готово (трябва само да смесиш и сготвиш) оцеляхме след раждането на второто ни дете.

# 52
  • София
Пишете за балкански мачовци, обаче в тях е половината проблем. Другата са балканските домакини, които ще останат без сън, но всичко трябва да е прибрано и всеки ден да се чисти. От какъв зор? Бебето все пак не е стерилно. Редът лека-полека ще се възстанови, но нервите няма

Общи условия

Активация на акаунт