СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 12

• 90 882
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Точно детето на Мария е пример. Въпреки че подобни деца успяват да извлекат максимум знание от който и да е учител.
За Михова само добри неща съм чувала. И като преподавател, и като човек. 

# 526
Аз съм доволна от подготовката в Регалия. Дъщеря ми завърши 7 клас в кварталното училище. Там имаше прекрасни преподаватели и по БЕЛ, и по математика. На матурите изкара 99,75 по математика и 98,5 по БЕЛ. В момента е 8 клас в СМГ и е с първи резултат както в класа, така и във випуска. Според мен не е толкова важно кое училище, коя школа и кой преподавател точно посещава детето, а до каква степен то ще извлече знания от тези уроци.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 15:47 от stefichetra

# 527
И колко знания има зад гърба си до 7 клас Едно познато дете  беше с неособена подготовка до 7 клас, училището средна хубост прехвалено заради родителите, но 7 клас страхотно се напъна и изкара 84 точки, като според мен, ако имаше систематично учене, щеше да е с 99, щом за една година стигна до 84

# 528
  • София
malinkap, мнението Ви противоречи, даже направо отрича това, което е написала stefichetra. Бихте ли пояснила как точно изградихте мнение за НВО в 7 клас, след като децата Ви са в 6 клас. И защо това едно дете трябва да е критерии за децата в СМГ - това дете представително ли е за СМГ. Защото ако е така, според мен СМГ не е прехвалено училище от родителите.

# 529
Не противоречи въобще. Допълних, че освен школата е важно с какъв обем от знания отиваш там в 7 клас. А те се трупат бавно и системно. Затова дадох като пример познатото дете.
Да ти се падне прекрасен, ангажиран учител по БЕЛ и Математика, си е голям късмет между 5 и 7 клас.

# 530
Здравейте мами.Ако някой има задачите от изпита за прием в смг  след 4 клас от предишни години ще бъда много  благодарна.

# 531
Вижте в темата "математически турнири 1-4 клас".

# 532
Здравейте, нахлувам в темата ви, но искам да попитам за информация дали наистина съществува летен лагер на СМГ като предложение, синът ми иска да го пускам, но още не съм получила подробности от него и реших да разпитам първо тук?

# 533
Здравейте, нахлувам в темата ви, но искам да попитам за информация дали наистина съществува летен лагер на СМГ като предложение, синът ми иска да го пускам, но още не съм получила подробности от него и реших да разпитам първо тук?

При нас в 8 клас засега има обявена конкретна оферта за ски лагер на Пампорово. Записването за него приключи. Дъщеря ми спомена, че вероятно ще има и летен лагер, но за момента няма повече информация.

# 534
Още една налуваща в темата майка с въпрос:) Къде според вас е най удачно да търся учител за подготовка за изпитите за прием в 5ти клас? От всичко прочетено за смг курсовете, плюс наши познати деца, които ходят тази година, се отказах и решихме, че ще се подсигурим с учител, но се оказа трудна работа да намерим. Ще съм благодарна за всеки съвет и препоръка в тази посока. Става въпрос за дете, което редовно ходи на състезания и се представя много добре с малки изключения. Не ме питайте защо тогава искам и уроци... Отговорът е банален, да се подсигурим. Живеем в Борово, ако пък случайно  някой познава добър учител в района супер. Според вас важно ли е да е от СМГ ило НПМГ ? Препоръчаха ни учителка, която детето ми харесва, но не е от нито едното (само с частни уроци се занимава) и се притеснявам дали е наясно какви са задачите за изпитите за точно тези де училища.

# 535
  • София
good fight с две деца минали през подготовка за ОМТ мисля, че курсовете са удачен вариант, не се отказвайте, не ги отписвайте. При добър преподавател (с дъщеря ми късмет 2018 г. и 2019г.  имахме с госпожа Мария Томова, ако пак води курсове препоръчвам, преди това синът ми се готвеше в Работилница за знание при Златилов) на курса  се поставя добра основа и нещата се движат по план, по модули, още повече казвате, че детето ви се явява на състезания и курсът ще го държи в необходимата рамка и етапи от подготовка за формата. Нямам почти никакъв опит с индивидуален преподавател, повечето познати деца, които влязоха, ходеха на курсовете на СМГ учители или подобни, не се готвеха на индивидуални уроци, освен тези, чийто родители разбират и помагат вкъщи. Освен последните две години нещата да са се променили, нивото на курсовете да е паднало и по ефективна да е индивидуалната подготовка?

Редактирам се, ако тази година ще кандидатствате, за подсилване на подготовката работете с учителката, с която детето се сработва, да ходи на пробните, които остават, а има и една платформа онлайн за подготовка, за да сте в час с взимания материал или пък ако намерите материалите, по които работят в курсовете, съответния сборник, за да вървите с учителката по него.
Иначе ако е за догодина, наистина курсовете дават систематична подготовка, а по накрая може да работите и с учител да даде индивидуални насоки конкретно за детето. Успех!

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 09:04 от bora

# 536
От курсовете на СМГ са останали 5-6 занятия до края.
Щом детето е състезател по математика,  значи има подготовка.  Как се подготвя за състезания? Може би по същия начин, плюс насоки от учител ще е ок.

# 537
  • София
Ако детето е трети клас и тепърва ще се готви още година, най-добре на курсовете. Те дават систематична подготовка по теми и покриват типовете задачи, които в последствие влизат в изпита. Ако е четвърти, може да се поинтересувате по кои сборници работят на курсовете 4 да ги минава вкъщи с Ваша помощ или с учител.

# 538
Щом се справя добре детето, не виждам смисъл от учител.Може би на курс да ходи, колкото да придобие някаква представа за задачите. На фона на целия зор дето видяхме,ако можех да се върна назад, щях да пропусна доста неща. По наше време влизаха с 53 точки и не се бяха скъсали от решаване на задачи, по това, което наблюдавам по-нататък.

# 539
Ако дете се справя добре на състезания, според мен сте наясно със сборниците и задачите.
Можете да прецените как да се готвите.

Общи условия

Активация на акаунт