СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 12

• 90 893
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
  • София
За съжаление випуска, които завършва сега 7 клас уцелихме много къси клечки, и пропуските трудно ще се компенсират в следващите години. Но бъдещия 5-клас ми се струват късметлии с г-жа Томова и компания.

# 511
  • София
Вашите деца ходят и на допълнителни курсове за матурите и къде? На мен ми препоръчаха Божидар Георгиев по БЕЛ, който сега води 7-ми клас в СМГ-учители. Малко ми е странно децата ми да учат в СМГ и да давам пари на СМГ-учители за подготовка, а и да си губим времето събота или неделя за целта. Има ли тема за читави школи за подготовка? Честно казано много съм объркана и този път нямам никакво желание да се занимавам, макар че приемът сед 7-ми клас е в пъти по-важен. Дори не знам дали си струва да се борим за оставане в това училище, което както казах досега не е дало нищо по различно на децата ми, отколкото щеше да даде което и да е сравнително читаво училище. Въпреки това ни е сравнително близо и с подходящ профил за децата, защото ако ги приемат в НПМГ примерно ще трябва да пътуват по час и нещо.

# 512
  • София
По математика ходят сравнително малка част от децата. По български език и литература ходят повечето. Най-вече, за да отработят форма'та на изпита. Моят син ходи в Междучасие при г-жа Весела Михайлова. Доволни сме. Но и в училище си имаше доста добра подготовка.
Останалото трябва да си го решите Вие за оставането.

# 513
Моите и двамата разчитаха изцяло и само на СМГ по математика.
Резултатът - 3 пъти по 100 точки. Четвърти няма да има, изборът е друг сега.
По БЕЛ - двамата си ходят/ходеха при една и съща учителка и в 7, и в 12 клас. Харесват я, с богата култура и много добри исторически познания. Ползите надхвърлят матурите по БЕЛ.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 11:51 от mst

# 514
  • София
Къси клечки в СМГ има не само по БЕЛ, а колкото и странно да звучи и по математика. Ние сме "късметлии" и с двете.

Ааа, не съм казала, че като по БЕЛ положението е такова, че не ми се говори, по математика са добре нещата - точно напротив, също с нов преподавател.
За съжаление и по информатика положението е същото.

# 515
И двете ми деца ходиха на частни уроци по БЕЛ при учител, който ги подготви успешно в 7-ми и в 12-ти клас.  По математика подготовката в СМГ беше достатъчна и нямаше нужда от уроци. Много ще е жалко, ако подготовката по математика в СМГ не е на нужното ниво, за да се представят децата отлично на изпитите по този предмет.

# 516
  • София
Къси клечки в СМГ има не само по БЕЛ, а колкото и странно да звучи и по математика. Ние сме "късметлии" и с двете.

Ааа, не съм казала, че като по БЕЛ положението е такова, че не ми се говори, по математика са добре нещата - точно напротив, също с нов преподавател.
За съжаление и по информатика положението е същото.
По математика нещата са трагични, ще се отчете с резултатите на НВО през юни. Май КМ ще се окаже най-малкия проблем в картинката.

# 517
  • София
За другите предмети и аз не придирям толкова, но щом при основните е такова положението е само въпрос на време училището да загуби ореола си на най-...
Не мога да проумея, защо е толкова трудно привличането на кадри и то за училище, в което за всяко място се борят 8-10 деца. За всеки учител би трябвало да е удоволствие и чест да работи с такива деца, а не да прибягват до учители от студентската скамейка (буквално) или такива, които чакат само да се пенсионират и са претръпнали на всякакви ученически/родителски амбиции. Има нещо сбъркано в цялата работа.

# 518
За съжаление тези в прогимназиалният етап на обучение (не мисля, че в някое училище има изключение), извадиха лош късмет с преобладаващото дистанционно обучение. Миналата година грубо си сметнах, че само по БЕЛ заради ДО са с около 900 минути назад. Връщането на училище вече е с ефект на анимация и изчистване на някакви дефицити, част от тях по учебния материал.
Миналата година част от дистанционното по математика децата го изкараха със стажантки  под надзора на учителката им. За мен тя е безупрчна, но и учениците си влизат в едни особени фази на растежа, които са предизвикателство.
След пети клас направиха 5 смени на учители. В леки отклонения, са равностойни поне съдейки от отзивите от моето дете.   
Все още не считам, че има нужда от външен учител. Мен по-скоро ме притеснява тенденцията на снижаване на изпитните критерии, за да се прикрият общите щети.

# 519
Ние вече въведохме допълнителен преподавател по БЕЛ в 6 клас, но като гледам над половината клас го прави, та не сме изключение. От Математиката съм доволна.

# 520
  • в страната на чудесата
Какво обичаш, Фран, няма никакво значение. ... от потребител с повече от достатъчен поглед върху Смг, и поне по-скорошен от твоя.
Нищо лошо към Розалия, но детето на Мария не е пример, а повечето други са на уроци. Имаш примери в сегашното ви училище Wink

# 521
Ха, защо пък детето ми да не е пример? То като няма никой друг, който да рискува и да се остави само на училищна подготовка, точно моето остава примерът (мерило) колко ги е научила г-жа Михова. Тя просто няма откъде другаде да е получила знанията си, с които изкара въпросните точки. И щом са преподадени на моето дете, то са преподадени и на всички останали, на които е предавала.

# 522
…и поне по-скорошен от твоя.
Ха! Сериозно?
Не говорим обаче за личен опит с конкретен преподавател, който най-вероятно визираш и който вече не преподава в гимназията.
Темата е за СМГ ( виж горе заглавието). Аз имам 8 годишен опит с училището с едното ми дете и 3 годишен с другото. Ти какъв личен опит имаш със СМГ?
Ставаше въпрос за Розалия Михова по БЕЛ. Тя е преподавала на някое от децата ти?
Сподели моля лични впечатления от нея.

# 523
  • в страната на чудесата
Видяла съм я, франи, не вдигай.
Моето дете е в ПЧМГ,  не съм забравила. За Розалия Михова нищо лошо не съм написала, нали?. Просто няма нужда от неверни внушения.
Спокойна бъди. Имам в семейството си нейни ученици, скорошни, по-скорошни от твоя осем годишен опит.

# 524
  • София
Всъщност написа нещо невярно за нея, което още повече не почива на личен опит. И отговорихме все хора, чиито деца са учили по няколко години при нея.

Общи условия

Активация на акаунт